Vuosi 2019 alkaa olemaan lopuillaan ja meidän tämän vuoden toimijoiden on aika kiittää ja kumartaa. Tämä vuosi on ollut meille kaikille todella opettavainen, vauhdikas ja toiminnantäyteinen. Voinkin ylpeänä todeta, että paljon saimme aikaan!

 

Edunvalvonnan saralla tapahtui paljon, niin Laureassa kuin valtakunnallisestikin. Heti alkuvuodesta julkaistiin selvitys AMK-opiskelijoiden arvoista ja asenteista. Tänä vuonna on keskusteltu opiskelijoiden mielenterveydestä ja jaksamisesta, saatu toinen opintopsykologi Laureaan, oltu lobbaamassa opiskeluterveydenhuollon uudistusta sekä uudistettu Laurean tutkintosääntöä ja opinnäytetyöprosessia. Keväällä oli kahdet vaalit, joissa kannustettiin opiskelijoita äänestämään ja lobattiin ehdokkaille opiskelijoille tärkeitä asioita. Eduskuntavaalien myötä saatiin uusi hallitusohjelma ja sen myötä mm. opintotuki sidottiin takaisin indeksiin. Vuoden aikana käytiin eduskuntatalolla niin vierailulla kuin mielenosoituksessakin. Syksyllä osallistuttiin Suomen Opiskelijakuntien liitto SAMOKin ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL:n liittokokouksiin ja niiden kautta vaikuttaa kattoliittojemme toimintaan. SAMOKin liittokokouksen kuulumisista voit lukea täältä. Vuoden aikana kirjoitimme myös useamman kannanoton, joissa otimme kantaa muun muassa korkeakoulupaikkojen määrään ja opiskelija-alennusten tarpeeseen julkisessa liikenteessä. Kootun uutisen edunvalvonnan saavutuksista vuonna 2019 voitte lukea täältä

 

Myös palvelupuolella on tapahtunut paljon! Tänä vuonna kehitimme verkkotuutorointia yhdessä Laurean sekä harjoittelija Rikun kanssa, järjestimme uusia tapahtumia sekä yksin että yhdessä muiden opiskelijakuntien kanssa, syvensimme jäsenyyttämme ja jäsenpalveluitamme sekä otimme käyttöön uuden opiskelijakortin. Vuoden isoin uusi tapahtuma oli yhteistyössä tehty Sport Appro, joka järjestetään jo toisen kerran huhtikuussa! Loppuvuodesta päätimme myös tehdä ensi vuoden Laureamkon Wapusta isomman kuin koskaan! Kansainvälisille opiskelijoille järjestimme aivan uusia tapahtumia kuten saunaillan ja kasvatimme vanhojen hyväksi todettujen tapahtumien osallistujamääriä. Verkkotuutoroinnin lisäksi kehitimme myös perustuutorointia ja kampustiimitoimintaamme, jotta toimintamme olisi entistä laadukkaampaa ja näkyvämpää jäsenillemme. Tänä vuonna mm. uudistettiin kampustiimien ohjeistukset ja koulutettiin kampustoimijoita mm. edunvalvonnasta ja jäsenpalveluista.

 

Vuoden 2019 hallitus alkaa poistumaan kuvioista ja antamaan tilaa vuoden 2020 toimijoille. Hallitus haluaa kiittää sekä todeta, että ei me ihan kokonaan kadota kuvioista! Istuvan hallituksen toimijoita voit löytää ensi vuonna monista eri rooleista ja kaikkia saa nykiä hihasta kuten ennenkin, mutta enää ensi vuonna emme lupaa, että osaamme vastata kaikkiin kysymyksiin. Kaikki nykyiset hallituslaiset Miisaa lukuunottamatta voi ensi vuonna bongata edustajiston riveistä. Sen lisäksi Siljan voit löytää ensi vuonna Hyvinkään kampustiimistä ja häärimästä opiskelijaedustajana sekä keskuvaalilautakunnan jäsenenä. Jani tekee come backin Lohjan ja Katja Otaniemen kampustiimiin. Tämän lisäksi Katja jatkaa useissa opiskelijaedustajahommissa ja keskusvaalilautakunnassa. Taru sen sijaan toimii tammikuun toimiston väen apuna kiireapulaisena sekä sen jälkeen keskusvaalilautakunnan jäsenenä. Myös Antonin voit löytää vielä tammikuussa toimistolta, kun hän auttelee uutta hallitusta kansainvälisyysasioissa. Tämän lisäksi Anton palaa Hyvinkään kampustiimiin, opiskelijaedustajaksi ja aloittaa keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana. Liisa jatkaa aktiiviuraansa edustajiston varapuheenjohtajana, tuutorina sekä opiskelijaedustajana. Miisa sen sijaan ei malta vielä lopettaa hallitushommia ja toimiikin ensi vuoden hallituksen puheenjohtajana sekä opiskelijaedustajana. 

 

Haikein mielin, mutta samalla ylpeänä ja onnellisena kuluneesta vuodesta voin kiittää tämän vuoden hallitusta, edustajistoa, tuutoreita, kampustiimiläisiä, opiskelijaedustajia sekä tietenkin kaikkia jäseniämme tästä vuodesta ja kaikesta tekemästänne työstä. Iso kiitos! Jatketaan myös ensi vuonna työtä kaikkien opiskelijoiden paremman huomisen puolesta.

 

Uuden vuoden terkuin,

 

Silja Nurmi, 

Se eläköityvä hallituksen puheenjohtaja