edustajisto

pähkinänkuoressa

Opiskelijakunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka opiskelijat valitsevat vaaleilla vuodeksi kerrallaan. Edustajisto päättää toiminnan suurista linjoista, nimittää hallituksen ja lakisääteiset opiskelijaedustajat, ohjaa ja valvoo hallituksen toimintaa sekä johtaa strategisen tason työskentelyä. Edustajistoon kuuluu 15 jäsentä sekä varajäseniä. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, eli kuka tahansa opiskelijakortin omaava voi tulla seuraamaan päätöksentekoa.

Mistä edustajistovaaleissa on kyse?

Edustajistovaaleissa valitaan Laureamkon ylimmät päättäjät seuraavalle vuodelle. Edustajistoon valitaan 15 jäsentä ja 15 varajäsentä, jotka edustavat opiskelijoiden ääntä. Edustajiston jäsenet eli edaattorit päättävät kokouksissaan mm. Laureamkon budjetista, toimintasuunnitelmasta ja poliittisista linjoista. Edaattorit voivat vaikuttaa Laureamkon toimintaan.

Vuoden 2022 edustajisto valitaan vaaleilla 13.-20.12. Äänestys on sähköinen ja äänioikeutettuja ovat kaikki Laureamkon jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa 4.12. klo 9.00 mennessä.

 

Vaaliohjesääntö
Vaalikuulutus

 

Vaaligalleria

Ohjeistus kampanjointiin
→ Ehdokaslomake
→ Vaaliliiton perustamisilmoitus
→ Vaalirenkaan perustamisilmoitus

Käytä ääntäsi!

Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi toimintaan? Kiinnostaako kuka päättää miten jäsenmaksusi käytetään? Laureamkon jäsenenä sinulla on äänioikeus edustajiston vaaleissa. Äänestämällä näkemystesi kanssa samaa mieltä olevaa ehdokasta varmistat, että opiskelijakuntasi toiminta on sellaista kuin haluat.

 

Keskusvaalilautakunta vahvisti vaaliluettelon (lista äänioikeudellisista) kokouksessaan 4.12. Vallitsevasta tilanteesta johtuen vaaliluettelo on nähtävillä opiskelijakunnan toimistolla Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksen B507-tilassa 4.12.2021 alkaen aina vaalien päättymiseen asti ainoastaan ennakkoon sopimalla. Sovi aika laittamalla viestiä osoitteeseen keskusvaalilautakunta@laureamko.fi. Oikaisuvaatimukset vaaliluetteloon on jätettävä keskusvaalilautakunnalle osoitteeseen keskusvaalilautakunta@laureamko.fi kirjallisesti 11.12.2021 klo 9.00 mennessä.

Miten voin äänestää?

Edustajisto valitaan henkilökohtaisella suhteellisella listavaalilla.

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Laurean opiskelijakunta Laureamkon jäsenmaksun viimeistään 4.12.2021. klo 9:00 mennessä maksaneet varsinaiset jäsenet. Äänestäminen tapahtuu Tuudo-alustalle rakennetulla äänestysjärjestelmällä, joka toimii tarpeen mukaan myös selainpohjaisesti.

Ohjeita äänestämiseen:

  • jokaisella äänioikeutetulla on yksi henkilökohtainen ääni
  • äänestää voi vain kerran, eikä päätöstä voi muuttaa
  • vaalisalaisuus varmistaa sen, että kukaan muu ei saa tietää, ketä äänestit, ellet itse sitä kerro
  • lisätietoa ehdokkaista ja vaaleista löydät opiskelijakunnan valikosta Tuudo-sovelluksessa
  • Varsinaiset vaalipäivät ovat 13.12. – 20.12.2021. Äänestyslinkki aukeaa  maanantaina 13.12.2021 kello 12.00 ja sulkeutuu maanantaina 20.12.2021 kello 12.00.

Käytä siis ääntäsi, joko Tuudon mobiili applikaatiossa tai vieraile osoitteessa vaalit.tuudo.fi 

Kampanjointi

Edustajistovaaliehdokkaana voit kampanjoida monella tavalla. Yksi houkuttelee kaikki kaverinsa äänestämään, toinen pitää ääntä somessa ja kolmas jakaa esitettään ruokatunnilla. Tärkeintä on, että kampanjoinnissa noudatetaan hyviä tapoja ja tsempataan myös muita ehdolla olevia.

Laureamko tuottaa virallista markkinointimateriaalia, jossa esitellään kaikki ehdokkaat. Ehdokkaiden tulee noudattaa keskusvaalilautakunnan tekemää ohjeistusta kampanjoinnista.

Laita kalenteriin

1.11.2021 Vaalikuulutus julkaistaan ja ehdokasasettelu alkaa

22.11.2021 Ehdokasasettelu päättyy kello 12 keskipäivällä

13.-20.12.2021 Vaalit

24.11.2021 Vuoden 2021 edustajiston syyskokous. Opiskelijakunnan jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan!

10.1.2022 Koulutus uusille edustajiston jäsenille

12.1.2022 Vuoden 2022 edustajiston järjestäytymiskokous.

Edaattoriksi ja enemmän

Edustajiston jäsenenä voit lähteä myös ehdolle seuraaviin tehtäviin:

• edustajiston puheenjohtaja
• edustajiston varapuheenjohtaja

Edustajiston puheenjohtaja kutsuu edustajiston koolle ja johtaa kokoukset. Hänen apunaan on Laureamkon toiminnanjohtaja, joka toimii edustajiston sihteerinä. Edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja myös kutsutaan hallituksen kokouksiin.

Edellisten vaalien tulokset