edustajisto

pähkinänkuoressa

Opiskelijakunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka opiskelijat valitsevat vaaleilla vuodeksi kerrallaan. Edustajisto päättää toiminnan suurista linjoista, nimittää hallituksen ja lakisääteiset opiskelijaedustajat, ohjaa ja valvoo hallituksen toimintaa sekä johtaa strategisen tason työskentelyä. Edustajistoon kuuluu 15 jäsentä sekä varajäseniä. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, eli kuka tahansa Laureamkon jäsen voi tulla seuraamaan päätöksentekoa.

Tutustu vuoden 2023 ehdokkaisiin

Laureamkon edustajistovaaleissa kaudelle 2024 on ehdolla 31 ehdokasta 3 eri vaaliliitosta sekä sitoutumattomia ehdokkaita.

Lue ehdokkaiden esittelyt vaaligalleriasta.

vaalijuliste

Mistä edustajistovaaleissa on kyse?

Edustajistovaaleissa valitaan Laureamkon ylimmät päättäjät seuraavalle vuodelle. Edustajistoon valitaan 15 jäsentä ja 15 varajäsentä, jotka edustavat opiskelijoiden ääntä. Edustajiston jäsenet eli edaattorit päättävät kokouksissaan mm. Laureamkon budjetista, toimintasuunnitelmasta ja poliittisista linjoista. Edaattorit voivat vaikuttaa Laureamkon toimintaan.

Vuoden 2024 edustajistovaalit järjestetään 1.11.-8.11.2023.

Käytä ääntäsi!

Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi toimintaan? Kiinnostaako kuka päättää miten jäsenmaksusi käytetään? Laureamkon jäsenenä sinulla on äänioikeus edustajiston vaaleissa. Äänestämällä näkemystesi kanssa samaa mieltä olevaa ehdokasta varmistat, että opiskelijakuntasi toiminta on sellaista kuin haluat.

Keskusvaalilautakunta vahvistaa vaaliluettelon (lista äänioikeudellisista) kokouksessaan 23.10. Vaaliluettelo on nähtävillä opiskelijakunnan toimistolla Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksen B507-tilassa 24.10.2023 alkaen aina vaalien päättymiseen asti ainoastaan ennakkoon sopimalla. Sovi aika laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected]. Oikaisuvaatimukset vaaliluetteloon on jätettävä keskusvaalilautakunnalle osoitteeseen keskusvaalilaut[email protected] kirjallisesti 30.10.2023 klo 12.00 mennessä.

Miten voin äänestää?

Edustajisto valitaan henkilökohtaisella suhteellisella listavaalilla.

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Laurean opiskelijakunta Laureamkon jäsenmaksun viimeistään 23.10.2023. klo 12:00 mennessä maksaneet varsinaiset jäsenet. Äänestäminen tapahtuu Tuudo-alustalle rakennetulla äänestysjärjestelmällä, joka toimii tarvittaessa myös selainpohjaisesti.

Ohjeita äänestämiseen:

  • jokaisella äänioikeutetulla on yksi henkilökohtainen ääni
  • äänestää voi vain kerran, eikä päätöstä voi muuttaa
  • vaalisalaisuus varmistaa sen, että kukaan muu ei saa tietää, ketä äänestit, ellet itse sitä kerro
  • lisätietoa ehdokkaista ja vaaleista löydät opiskelijakunnan valikosta Tuudo-sovelluksessa
  • Varsinaiset vaalipäivät ovat 1.11. – 8.11.2023. Äänestyslinkki aukeaa  keskiviikkona 1.11.2023 kello 12.00 ja sulkeutuu keskiviikkona 8.11.2023 kello 12.00.

Käytä siis ääntäsi, joko Tuudon mobiiliapplikaatiossa, tai vieraile osoitteessa vaalit.tuudo.fi

Lähde ehdolle!

Kiinnostaisiko päättää mihin Laureamko budjetoi rahaa? Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi lobbaamiin tavoitteisiin? Lähde ehdolle edustajistoon ja ota valta käsiisi.

Edustajistossa toimiminen on tehokas tapa vaikuttaa, mutta myös oppia. Edaattorina toimiessa tutuksi tulee opiskelijakunnan rahankäyttö, toiminnan suunnittelun ja arvioinnin tavat ja strateginen johtaminen. Lisäksi edaattorina pääsee perehtymään monipuolisesti erilaisiin aiheisiin oman kiinnostuksen mukaan. Esimerkkinä erilaisista aiheista ovat koulutuksen kehittäminen, jäsenyyden markkinointi, opiskelijakunnan palveluiden kehittäminen, opiskelijan toimeentulo tai vaikkapa korkeakoululiikunta. Oppimastaan saa myös opintopisteitä.

Ehdolle asettuminen vuoden 2024 edustajistoon on 4.9.-11.10.2023!

Kampanjointi

Edustajistovaaliehdokkaana voit kampanjoida monella tavalla. Yksi houkuttelee kaikki kaverinsa äänestämään, toinen pitää ääntä somessa ja kolmas jakaa esitettään ruokatunnilla. Tärkeintä on, että kampanjoinnissa noudatetaan hyviä tapoja ja tsempataan myös muita ehdolla olevia.

Laureamko tuottaa virallista markkinointimateriaalia, jossa esitellään kaikki ehdokkaat. Ehdokkaiden tulee noudattaa keskusvaalilautakunnan tekemää ohjeistusta kampanjoinnista.

Laita kalenteriin

4.9.2023 Vaalikuulutus julkaistaan ja ehdokasasettelu alkaa

11.10.2023 Ehdokasasettelu päättyy kello 12.00

1.-8.11.2023 Vaalit

7.11.2023 Vuoden 2023 edustajiston syyskokous. Opiskelijakunnan jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan!

23.11.2023 Koulutus uusille edustajiston jäsenille

23.11.2023 Vuoden 2024 edustajiston järjestäytymiskokous.

Edaattoriksi ja enemmän

Edustajiston jäsenenä voit lähteä myös ehdolle seuraaviin tehtäviin:

• edustajiston puheenjohtaja
• edustajiston varapuheenjohtaja

Edustajiston puheenjohtaja kutsuu edustajiston koolle ja johtaa kokoukset. Hänen apunaan on Laureamkon toiminnanjohtaja, joka toimii edustajiston sihteerinä. Edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja myös kutsutaan hallituksen kokouksiin.