edustajisto

pähkinänkuoressa

Opiskelijakunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka opiskelijat valitsevat vaaleilla vuodeksi kerrallaan. Edustajisto päättää toiminnan suurista linjoista, nimittää hallituksen ja lakisääteiset opiskelijaedustajat, ohjaa ja valvoo hallituksen toimintaa sekä johtaa strategisen tason työskentelyä. Edustajistoon kuuluu 15 jäsentä sekä varajäseniä. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, eli kuka tahansa opiskelijakortin omaava voi tulla seuraamaan päätöksentekoa.

Vaalit on ratkesivat 6.11.!

Lataa tästä edustajistovaalien tulokset: Edustajisto 2020.

Lue analyysi vaalituloksesta täältä.

Tutustu ehdokkaisiin!

Edustajistovaaleissa 30.10.-6.11. on ehdolla 22 opiskelijaa kolmesta vaaliliitosta.

Ehdokasgalleria

Tutustu vaaliliitto La’SOTEen.

Tutustu vaaliliitto EsKoihin.

Tutustu vaaliliitto Indexiin.

Mistä edustajistovaaleissa on kyse?

Edustajistovaaleissa valitaan Laureamkon ylimmät päättäjät seuraavalle vuodelle. Edustajistoon valitaan 15 jäsentä ja 15 varajäsentä, jotka edustavat opiskelijoiden ääntä. Edustajiston jäsenet eli edaattorit päättävät kokouksissaan mm. Laureamkon budjetista, toimintasuunnitelmasta ja poliittisista linjoista. Edaattorit voivat vaikuttaa Laureamkon toimintaan.

Vuoden 2020 edustajisto valitaan vaaleilla 30.10.-6.11.2019. Äänestys on sähköinen ja äänioikeutettuja ovat kaikki Laureamkon jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

Lataa tästä vaalien materiaalit.

Käytä ääntäsi!

Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi toimintaan? Kiinnostaako kuka päättää miten jäsenmaksusi käytetään? Laureamkon jäsenenä sinulla on äänioikeus edustajiston vaaleissa. Äänestämällä näkemystesi kanssa samaa mieltä olevaa ehdokasta, varmistat, että opiskelijakuntasi toiminta on sellaista kuin haluat.

Edustajistovaaleissa 30.10-6.11. pääsee äänestämään yli 3000 äänioikeutettua opiskelijakunnan jäsentä. Jäsenyyden merkkinä sinulla on voimassa oleva lukuvuositarra opiskelijakortissasi tai toimiva Slice App -puhelimessa.

Edustajistovaalien äänestys on sähköinen. Äänestyslinkit saapuvat äänioikeutettujen jäsenten @student.laurea.fi -sähköposteihin äänestyksen alkaessa 30.10.

Lähde ehdolle!

Kiinnostaisiko päättää mihin Laureamko budjetoi rahaa? Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi lobbaamiin tavoitteisiin? Lähde ehdolle edustajistoon ja ota valta käsiisi.

Edustajistossa toimiminen on tehokas tapa vaikuttaa, mutta myös oppia. Edaattorina toimiessa tutuksi tulee opiskelijakunnan rahankäyttö, toiminnan suunnittelun ja arvioinnin tavat ja strateginen johtaminen. Lisäksi edaattorina pääsee perehtymään monipuolisesti erilaisiin aiheisiin oman kiinnostuksen mukaan. Esimerkkinä erilaisista aiheista ovat koulutuksen kehittäminen, jäsenyyden markkinointi, opiskelijakunnan palveluiden kehittäminen, opiskelijan toimeentulo tai vaikkapa korkeakoululiikunta. Oppimastaan saa myös opintopisteitä.

Edustajistovaalien ehdokkaaksi tulee ilmoittautua viimeistään 27.9.2019 klo 12.00. Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliittoja. Vaaliliiton äänet hyödyttävät kaikkia liittoon kuuluvia.

Kampanjointi

Edustajistovaaliehdokkaana voit kampanjoida monella tavalla. Yksi houkuttelee kaikki kaverinsa äänestämään, toinen pitää ääntä somessa ja kolmas jakaa esitettään ruokatunnilla. Tärkeintä on, että kampanjoinnissa noudatetaan hyviä tapoja ja tsempataan myös muita ehdolla olevia.

Laureamko tuottaa virallista markkinointimateriaalia, jossa esitellään kaikki ehdokkaat. Ehdokkaiden tulee noudattaa keskusvaalilautakunnan tekemää ohjeistusta kampanjoinnista.

Laureamko järjestää kiertueen jokaisella kampuksella, johon vaaliliittojen on mahdollista lähteä kampanjoimaan yhdessä muiden liittojen kanssa vaaleja ja äänestämistä. Tällä kiertueella on myös mukana muut Laureamkon toimijat. Tutustu kiertueeseen tarkemmin täältä. Nappaa päivät alta ylös ja tulkaa koko vaaliliiton voimin kiertämään kampuksia!

Laita kalenteriin

2.9.2019 Vaalikuulutus julkaistaan ja ehdokasasettelu alkaa

16.9.2019 Koulutus ehdokkaille klo 17.30

27.9.2019 Ehdokasasettelu päättyy kello 12 keskipäivällä

30.10.-6.11.2019 Vaalit

6.11.2019 Vaalivalvojaiset

12.11.2019 Koulutus uusille edustajiston jäsenille klo 17

13.11.2019 Vuoden 2019 edustajiston syyskokous. Jäsenet ja uudet edaattorit ovat tervetulleita seuraamaan!

10.-11.12.2019 Ship Off. Koulutusristeily Laureamkon aktiiveille.

Edaattoriksi ja enemmän

Edustajiston jäsenenä voit lähteä myös ehdolle seuraaviin tehtäviin:

• edustajiston puheenjohtaja
• edustajiston varapuheenjohtaja

Edustajiston puheenjohtaja kutsuu edustajiston koolle ja johtaa kokoukset. Hänen apunaan on Laureamkon toiminnanjohtaja, joka toimii edustajiston sihteerinä. Edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat myös kutsutaan hallituksen kokouksiin.

Edellisten vaalien tulokset