Tänä keväänä käydään kahdet vaalit – eduskunta- ja europarlamenttivaalit. Eduskuntavaalien vaalipäivä on 14.4. ja europarlamenttivaalien 26.5. Molemmissa vaaleissa ollaan suurten teemojen äärellä. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ja Suomen Ylioppilaskuntien liitto SYL ovat yhteistyössä rakentaneet opiskelijoiden vaalikampanjaa, jonka vaalikärkinä ovat opiskelijoiden toimeentulo, laadukas ja saavutettava koulutus sekä ilmastonmuutos.

Riittävä toimeentulo on hyvinvoinnin perusta. Tästä syystä haluamme, että opintorahaan tehdään 100e korotus. Nuoret ja opiskelijat on huomioitava myös sosiaaliturvauudistuksessa. Kolmantena teemana nostamme esiin ilmastonmuutoksen. llmastonmuutos on aikamme suurin sukupolvipoliittinen kysymys. Suomen on oltava kärkikastissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Korkeakouluopiskelijoiden viesti päättäjille on seuraava: Meillä ei ainoastaan ole ratkaisuja – me olemme ratkaisu. Haluamme, että opiskelijat näkyvät vaaleissa. Haluamme päättäjiä, jotka näkevät yhtä vaalikautta pidemmälle. Haluamme, että vaalien tulos varmistaa meille paremman tulevaisuuden. Käytä sinäkin ääntäsi ja äänestä tulevaisuuden puolesta!