toimintamme

Laureamko

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko tarjoaa Laurean opiskelijoille virallisen opiskelijakortin, jolla saa huikeita etuja ympäri Suomea. Opiskelijakunta valvoo kaikkien Laurean opiskelijoiden etuja; koulutuksen laatua ja opiskeluhyvinvointia. Sen lisäksi Laureamko tarjoaa monia palveluja, kuten esimerkiksi tuutorointia, tapahtumia ja liikuntapalveluja.

Mitä teemme

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Opiskelijakunta vaikuttaa Laurean työryhmissä pitäen huolen tasa-arvoisen kohtelun täyttymisestä opiskelijasta, kampuksesta ja koulutusohjelmasta riippumatta.

Hallituksen puheenjohtajamme (-21) Carita Törhönen kävi kertomassa Laurean sosionomiopiskelijoiden podcastissa opiskelijakunnan tekemästä hyvinvointityöstä. Kuuntele ihmeessä aiheesta lisää SoundCloudista.

Haluaisitko kuunnella lisää podcasteja meidän toiminnastamme? Nappaa seurantaan meidän Aktiivien päiväkirjat -podcast SoundCloudista!

Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon kampustoimisto ja iloiset Laureamkon toimijat. Mukaan toimintaan voi lähteä monella eri tapaa, esimerkiksi Laureamkon tuutoriksi, edustajistoon, hallitukseen ja kampustoimijaksi. Ole yhteydessä tuutoriin, kampustoimijaan tai hallitukseen, mikäli olet kiinnostunut aktiivitoiminnasta! 

Hyvät ajanhallintataidot, motivaatio ja kiinnostus itsensä kehittämiseen helpottavat opiskelua ja vähentävät stressiä. Pitää muistaa huolehtia omasta jaksamisesta ja olla stressaamatta turhista. Yksi asia kerrallaan. Jos kuitenkin pulkka liukuu väärälle väylälle, ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme ja ohjaamme sinut oikealle kaistalle.

Palvelemme ja tuemme sinua siellä missä olet, silloin kuin sitä tarvitset!

Opiskelijat

Laureamkon tärkein voimavara ovat opiskelijakunnan jäsenet, eli juuri sinä! Opiskelijakunnan tehtävänä on toimia opiskelijoiden yhdyssiteenä sekä saada heidän äänensä kuuluviin. Laureamkon toimijat hoitavat luottamustoimeaan tukeakseen opiskelijoiden jokapäiväistä arkea. Vaikka meillä onkin paljon hauskoja hetkiä toiminnan parissa, teemme tätä jäsenistömme takia. Yhdessä olemme enemmän, joten liity sinäkin mukaan!

Edustajisto

Opiskelijakunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka opiskelijat valitsevat vaaleilla vuodeksi kerrallaan. Edustajisto päättää toiminnan suurista linjoista, nimittää hallituksen ja lakisääteiset opiskelijaedustajat, ohjaa ja valvoo hallituksen toimintaa sekä johtaa strategisen tason työskentelyä. Edustajistoon kuuluu 15 jäsentä sekä varajäseniä. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, eli kuka tahansa opiskelijakortin omaava voi tulla seuraamaan päätöksentekoa.

Hallitus

Edustajiston nimittämä hallitus johtaa operatiivista, eli päivittäistä toimintaa. Hallitus päättää opiskelijakunnan hankinnoista, osallistuu erilaisiin työryhmiin ja tapaamisiin, järjestää tapahtumia, organisoi erilaisia jäsenpalveluita kuten tuutorointia ja paljon muuta. Hallitus on jaettu palvelu- ja edunvalvontatiimeihin.

Asiantuntijat

Opiskelijakunnan luottamustoimijoita tukevat palkatut työntekijät. He tuovat asiantuntijatukea hallinnon järjestämiseen, kouluttavat toimijoita, avustavat edunvalvonnassa ja kehittävät toimintaa yhdessä muun opiskelijakunnan kanssa. Älä kuitenkaan luule, ettetkö voisi nähdä työntekijöitä vaikkapa fuksiaisten rastinpitäjinä.

Edunvalvontatiimi

Hallituksen edunvalvontatiimi osallistuu Laurean kehittämiseen olemalla mukana erilaisissa työryhmissä, tekee aktiivista vaikuttamista sidosryhmien parissa ja tuo opiskelijoiden ääntä kuuluviin. Edunvalvontatiimi tapaa Laurean korkeinta johtoa ja kunnallispoliitikkoja. Edunvalvontatiimi vie opiskelijoiden asiaa eteenpäin myös kattojärjestömme SAMOKin kautta, joiden toimijat tapaavat valtakunnallisia päättäjiä kuten ministereitä.

Palvelutiimi

Hallituksen palvelutiimi vastaa opiskelijakunnan tuottamien palveluiden, kuten opiskelijakortin, liikuntamahdollisuuksien, tapahtumien ja tuutoroinnin koordinoinnista. Palvelutiimi tukee myös kerhotoimintaa ja edistää opiskelijaperinteiden vaalimista. Palvelutiimi on päävastuussa asiakaspalvelun toteuttamisessa eli auttaa kaikkien kysymysten ja ongelmien kanssa. Tavoitat meidät niin sähköpostilla, somessa kuin chatissakin.

Kampustiimit

Laureamkon kaikilla kampuksilla toimii kampustiimi, jonka jäsenet ovat kyseisen kampuksen opiskelijoita. Kampustiimi toteuttaa edunvalvontaa paikallisesti, järjestää erilaisia tapahtumia ja pitää auki Laureamkon kampustoimistoa, josta saat niin apua ja tukea kuin erilaisia myyntituotteitakin. Kampustiimi toimii hallituksen ohjauksessa, mutta toteuttaa toimintaansa omalla ilmeellä maustettuna – siellä missä sinäkin. Kampustiimit tavoitat parhaiten Instagramissa tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen *kampus*[at]laureamko.fi (esim. hyvinkaa[at]laureamko.fi).

Opiskelijaedustajat

Osana Laureamkon lakisääteistä tehtävää, opiskelijakunnassa toimii suuri joukko hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Heidän tehtävänään on tuoda opiskelijan näkökanta kuuluville Laurean kaikilla tasoilla. Oli kyse sitten hyvinvointityöryhmästä, opintotukilautakunnasta tai Laurean johtoryhmästä, voit olla varma että olemme paikalla. Valtaosa hallopedeista on mukana myös muissa opiskelijakunnan luottamustoimissa tai muussa yhdistystoiminnassa, mutta mukaan voi hakea kuka vain.

Tuutorit

Uusien opiskelijoiden tuki ja turva ovat Laureamkon tuutorit, jotka tuovat piristystä päivään ja järjestystä alkuvaiheen sekavuuteen. Tuutorit neuvovat ja ohjaavat opintojen alkuvaiheessa olevia opiskelijoita. Laureamko kouluttaa tuutorit ja tuutoriksi voi hakea keväisin ja syksyisin. 

Opiskelijahyvinvointipalvelut

Laurea tukee hyvinvointia tarjoamalla opiskelijoille erityisopettajan, terveydenhuollon, opintopsykologin ja oppilaitospastoreiden palveluita. Yhteystiedot löytyvät Laurean Linkistä täältä.

Opiskelija-hyvinvointipalvelut

Laurea tukee hyvinvointia tarjoamalla opiskelijoille erityisopettajan, terveydenhuollon, opintopsykologin ja oppilaitospastoreiden palveluita. Yhteystiedot löytyvät Laurean Linkistä täältä.

Opiskelijayhdistykset

Laurean Tradenomiopiskelijat-LATO ry on laurealaisten tradenomi- ja BBA-opiskelijoiden oma aineyhdistys. LATO parantaa jäsenten työelämään liittyvää tietämystä ja valmiuksia, kohottaa tradenomiopiskelijoiden yhteishenkeä sekä muutenkin pitää vähän meteliä tradenomiopiskelijoiden puolesta.

LATO ry on valtakunnallisen Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n jäsenyhdistys. TROL:n kautta jäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin liiton palveluihin, mm. työsuhdelakimiesten neuvontapalveluihin. TROL on nimenomaan ammatillinen etujärjestö, joka näkyy edunvalvonnan painoalueissa, joita ovat mm. urasuunnittelu sekä opiskelun ja työelämän yhteensovittaminen.

Laurean sosiaali- ja terveysalan opiskelijat L’Addikti ry on vuonna 2018 perustettu opiskelijayhdistys. L’Addikti on perustettu opiskelijoiden toimesta ja sitä pyörittää sote-alan opiskelijat tälläkin hetkellä.L’Addiktin tarkoituksena on valvoa soteopiskelijoiden etuja, järjestää tapahtumia ja tarjota jäsenistölleen etuja.

Laurean restonomiopiskelijayhdistys ry (LARE) on laurealaisten restonomiopiskelijoiden oma aineyhdistys.

Laurean tietojenkäsittelyopiskelijat Jenkins ry on  laurealaisten tietojenkäsittelijäopiskelijoiden oma aineyhdistys. Ainejärjestö valvoo tietojenkäsittelijäopiskelijoiden etuja sekä järjestää tapahtumia jäsenilleen ja opiskelijayhteisölle. Jenkins ry Tradenomiopiskelijaliitto TROL:lin jäsenyhdistys.

Laurea Entrepreneurship Society Ry (LaureaES) on yhdistys joka haluaa innostaa opiskelijoita yrittäjyyteen. LaureaES järjestää lukuisia tapahtumia, joissa on mahdollisuus päästä kuuntelemaan niin yrittäjien tarinoita kuin liikeidean omaavien ihmisten pitchejä.

Parempaa elämän parasta aikaa!

Laurea on Suomen palkituin ammattikorkeakoulu ja on ilo ja kunnia olla yksi laurealaisista. Opintojen alussa on hyvä muistaa, että opiskeluaika antaa niin paljon, kun on valmis ottamaan. Mitä isompi talletus, sitä isompi korko.