laureamkon

tapahtumat

Me opiskelijakuntana haluamme, että juuri sinä saat opinnoistasi mahdollisimman paljon irti. Järjestämme ympäri vuoden erilaisia tapahtumia kaikilla kampuksillamme. Tapahtumien avulla haluamme tarjota mahdollisuuden hauskanpitoon opintojesi ohelle. Tutustu tapahtumakalenteriimme sekä lähde viettämään aikaa kanssamme.

Laureamkon tulevat tapahtumat löydät Facebookista.

Fuksiaiset

Järjestetään kahdesti vuodessa, aina lukukauden alussa sen lukukauden fukseille eli uusille opiskelijoille. Fuksiaisten teema on eri joka kerta.

Fuksiaiset koostuu hauskasta päivätapahtumasta, rastikierroksesta Helsingin keskustassa. Rastikierros kierretään joukkueissa ja kilpaillaan eri kategorioissa (esim. paras joukkuehenki, vaatetus jne). Fuksiaiset huipentuu jatkoihin, johon saavat myös kokeneemmat opiskelijat tulla juhlimaan fukseja.

Haalarikastajaiset

Haalarikastajaiset on ilmainen tapahtuma, jossa haalarit laitetaan koitokselle, opitaan haalarietikettiä, vannotaan haalarivala ja nostetaan malja. Todisteeksi kasteesta tulee tietenkin kastettu-haalarimerkki, joka palvelee koko opiskelun ajan haalareissa todisteena oikeaoppisten haalarikastajaisten läpi vedosta.

PreVappu

Vapun sanotaan olevan opiskelijalle merkittävä juhla ja ennakointi on aina hyvästä. Opiskelijakuntana vapun perinne on meille vielä kovin nuori, mutta tavaksi on kuitenkin jo tullut vapun aikaan järjestettävä PreVappu ja vappupäivänä kokoonnumme muiden pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien kanssa Kaivopuistoon.

First Party of the Year & Summer End Party

Ennen Fuksiaisia Laureamko järjestää joka lukukausi lukauden ensimmäiset bileet, jossa kohtaavat uudet ja vanhat opiskelijat lomien jälkeen.

Vuosijuhla

Laureamkon vuosijuhlissa pukukoodi on yleensä frakki tai tumma puku, naisilla täyspitkä iltapuku. Juhlissa kannetaan kunniamerkkejä. Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti, mikä ei kuitenkaan poissulje hauskanpitoa. Tervetuliaismaljan jälkeen on kolmen ruokalajin ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät snapsilaulut.

Tapahtuman vie läpi seremoniamestari, jonka tehtävänä on pitää järjestyksestä yllä. Viimeisen ruokalajin jälkeen alkaa tanssi, joka jatkuu ensimmäisillä jatkoilla (aamun sarastaessa saatetaan järjestää ja siirtyä usein vielä toisille jatkoille, silliksille. Sillikset ovat esim. vuosijuhlien jälkeisen aamun tasoittelu- ja ruokailutilaisuus, johon voi liittyä saunominen.)

Tietoa vuosijuhlasta

Vuonna 2019 juhlistetaan 23-vuotiasta Laureamkoa 14. joulukuuta Helsingissä Hima & Sali -ravintolan tiloissa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Laurean opiskelijat, alumnit, henkilökunta sekä Laureamkon sidosryhmät. Lisää tietoa tapahtumasta löydät Facebook-eventistä.

Vuosijuhla 2019

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Vuosijuhlan etiketti

Tapahtumakalenteri