laureamkon

tapahtumat

Me opiskelijakuntana haluamme, että juuri sinä saat opinnoistasi mahdollisimman paljon irti. Järjestämme ympäri vuoden erilaisia tapahtumia kaikilla kampuksillamme. Tapahtumien avulla haluamme tarjota mahdollisuuden hauskanpitoon opintojesi ohelle. Tutustu tapahtumakalenteriimme sekä lähde viettämään aikaa kanssamme.

Laureamkon tulevat tapahtumat löydät Facebookista.

Fuksiaiset

Järjestetään kahdesti vuodessa, aina lukukauden alussa sen lukukauden fukseille eli uusille opiskelijoille. Fuksiaisten teema on eri joka kerta.

Fuksiaiset koostuu hauskasta päivätapahtumasta, rastikierroksesta Helsingin keskustassa. Rastikierros kierretään joukkueissa ja kilpaillaan eri kategorioissa (esim. paras joukkuehenki, vaatetus jne). Fuksiaiset huipentuu jatkoihin, johon saavat myös kokeneemmat opiskelijat tulla juhlimaan fukseja.

First Party of the Year & Summer End Party

Ennen Fuksiaisia Laureamko järjestää joka lukukausi lukauden ensimmäiset bileet, jossa kohtaavat uudet ja vanhat opiskelijat lomien jälkeen.

Haalarinkastajaiset

Haalarinkastajaiset on tapahtuma, jossa haalarit laitetaan koitokselle, opitaan haalarietikettiä, vannotaan haalarivala ja nostetaan malja. Todisteeksi kasteesta tulee tietenkin kastettu-haalarimerkki, joka palvelee koko opiskelun ajan haalareissa todisteena oikeaoppisten haalarinkastajaisten läpi vedosta.

Laureamkon Wappu

Vapun sanotaan olevan opiskelijalle merkittävä juhla ja ennakointi on aina hyvästä. Opiskelijoilla vapun vietto alkaa jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja päättyy vasta 1.5. Perinteeseen kuuluu, että vapun aikaan kierretään useammassa tapahtumassa ja kerätään osallistumisesta todisteeksi leimoja. Suorittamalla tietyn määrän tapahtumia, saa itsellensä virallisen Laureamkon wappumerkin sen mukaan, että monesko vuosi osallistujalla on menossa.

Vuosijuhlat

Laureamkon vuosijuhlissa pukukoodi on yleensä frakki tai tumma puku, naisilla täyspitkä iltapuku. Juhlissa kannetaan kunniamerkkejä. Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti, mikä ei kuitenkaan poissulje hauskanpitoa. Tervetuliaismaljan jälkeen on kolmen ruokalajin ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät snapsilaulut.

Tietoa vuosijuhlasta

Vuonna 2024 Laureamko täyttää huikeat 28 vuotta ja tätä juhlistetaan loppu vuodesta. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Laurean opiskelijat, alumnit, henkilökunta sekä Laureamkon sidosryhmät. 

Vuosijuhlan etiketti

RaflaRumba Appro

RaflaRumba Appro on vuonna 2010 perustettu opiskelijatapahtuma, jossa opiskelijat kiertävät Helsingin keskustan alueen baareja sekä ruokapaikkoja. Jokaista nautittua virvoketta tai syötävää kohden saa suoritusleiman. Keräämällä riittävän määrän leimoja, saa suorituksesta haalarimerkin. Lisätietoa tapahtumasta löydät osoitteesta raflarumba.fi!

Tapahtumakonsepteja

Approt

Approt keräävät parhaimmillaan tuhansia opiskelijoita ympäri Suomea. Approilla osallistujat kiertävät baarirasteja ja saavat jokaiselta rastilta leiman appropassiinsa. Mukana voi olla myös toiminnallisia rasteja, joissa pääsee suorittamaan erialisia tehtäviä leimaa vastaan. Eri suoritusvuosille on eri suoritusrajat leimojen määrille ja suorituksesta osallistuja saa spesiaalin haalarimerkin.

Rastikierrokset

Rastikierroksilla kierretään hauskoja tehtävärasteja usein joukkueissa ja kilpaillaan parhaista pisteistä.

Sitsit

 Akateeminen pöytäjuhla. Sitseillä istutaan pöydissä, syödään ja juodaan sekä lauletaan juomalauluja ”läsystä” eli laulukirjasta.