mitä on

tuutorointi

Laurean opiskelijoilla on mahdollisuus päästä ohjaamaan toisia opiskelijoita usealla eri tavalla. Laureamkon tarjoamat mahdollisuudet esitellään alla. Samasta paikasta pääset myös hakemaan tuutoriksi lokakuun ajan!

Opiskelijatuutorointi

Tuutorit tunnistaa pinkistä paidasta, jota koristaa tuutori-logo, ja tottakai positiivisesta ja luokseen kutsuvasta asenteesta.

Tuutoreiden tärkeimpiä tehtäviä on opastaa uusi opiskelija opintojen, Laurean sekä oman koulutusalan käytänteiden maailmaan. Opiskelijatuutorit tuutoroivat niin suomenkielisissä ja englanninkielisissä koulutusohjelmissa aloittavat uudet opiskelijat kuin myös Laureaan saapuvat vaihto-opiskelijat. Tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat myös railakkaaseen opiskelijaelämään sekä järjestävät yhdessä opiskelijakunnan kanssa Varjofuksiaiset ja Fuksiaiset uusille opiskelijoille sekä muuta ryhmäyttävää toimintaa.

Lisää tietoa opiskelijatuutoroinnista sekä hakemisesta löytyy täältä.

Jesse Kokko
Hallituksen jäsen | Palvelutiimi: Ohjaus ja tuutorit, tapahtumat
Christian Still
Hallituksen jäsen | Palvelutiimi: kansainväliset asiat, markkinointi ja viestintä
Janne Silajärvi
Asiantuntija | Ohjaus, toimijat ja kv-asiat

Liikuntatuutorointi

Liikuntatuutorien tavoitteena on ennen kaikkea innostaa ja kannustaa muita liikunnan pariin.

Liikuntatuutorointi on liikunnan vertaistoimintaa, jossa opiskelijat kannustavat muita opiskelijoita liikkumaan. Niin vasta paikka kunnalle muuttaneet kuin myös Uudellamaalla pidempään asuneet voivat löytää liikuntatuutoreiden avulla uusia harrastusmahdollisuuksia.

Liikuntatuutorit ovat avainasemassa korkeakoulun liikuntamahdollisuuksien ja -tapahtumien markkinoimisessa muille opiskelijoille. Liikuntatuutorit toimivat myös palautekanavana opiskelijoilta korkeakoulun liikuntapalveluihin liittyen, jotta opiskelijoiden liikuntapalveluja voidaan parantaa ja kehittää entisestään.

Tapahtumista ja muista liikuntatuutorien häppeningeistä pysyt kärryillä, kun seuraat Zone-tuutoreiden Facebook-sivua:

Zone tutors