tervetuloa osaksi

laureamkoa!

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat. Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi

Laureamkon tuutorit haluavat myös toivottaa sinut tervetulleeksi Laureaan opiskelemaan! Tässä tuutoreidesi tervehdys!

Heippa kaikille ja tervetuloa Laureaan!

Me Laureamkossa olemme tukenasi heti alusta lähtien. Jokaisella kampuksella on omat tuutorit, jotka ovat apunasi ja tukenasi etenkin aloitusviikkojen ajan. Tuutorit auttavat pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät teille mahtavaa ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten varjofuksiaiset. Tuutoreihin voit olla huoletta yhteydessä, he ovat täällä teitä varten!

Alta löydät linkin oman kampuksesi fuksiryhmän Facebook-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin vuosikurssilaisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös jakaa tietoa lukukauden menoista ja meiningeistä, eli äkkiä ryhmään!

Onnittelut vielä kerran, nähdään opintojen aloituksessa! 

Tutustu porukkaan jo ennakkoon!

Ryhmät Facebookissa ja Whatsappissa

Facebook- ja/tai Whatsapp-ryhmäsi kautta pääset tustustumaan jo ennakkoon muihin sinun kanssasi samalla kampuksella alottaviin opiskelijoihin sekä opiskelijatuutoreihisi. Ensimmäiset kevään 2022 ryhmät löytyy alta, mutta lista täydentyy vielä joulukuun aikana. Älä siis säikähdä, mikäli oma kampuksesi puuttuu.

Kaikkien laurealaisten yhteinen Facebook-ryhmä löytyy täältä. Tätä kautta pääset tutustumaan myös aiemmin aloittaneisiin opiskelijoihin.

Hyvinkää
Leppävaara

Lista saattaa täydentyä vielä

Lohja

 

Otaniemi

Lista saattaa täydentyä vielä

Porvoo
Tikkurila

Lista saattaa täydentyä vielä

Verkkokampus

Opiskelijayhteisösi Discordissa!

Discord on yhteisöllinen verkkoalusta, jossa voit mm. verkostoitua, tavata kavereita sekä järjestää vaikka hengailuillan oman luokan kanssa. Alustalla on käytössä puhe- ja tekstikanavia sekä striimausmahdollisuus.

Discordista löydät myös esim. alakohtaiset kanavat, joissa voit etsiä vertaistukea tai jakaa fiiliksiä oman alan opinnoista myös oman aloitusryhmäsi ulkopuolelta. Laureamkon aktiivit päivystävät virtuaalisella kampustoimistolla 10. tammikuuta alkaen erikseen ilmoitettuina päivinä. Kysy Laureamkolta -kanavalla voit kysyä kaikesta, mikä mietityttää! Lauremko tiedottaa -kanavalta löydät viikon vinkit joka maanantai.

Discord on loistava alusta myös verkkotapahtumille. Tule verkostoitumaan muiden opiskelijoiden kanssa ja löytämään uusia ystäviä! Laureamkon Discordiin pääset täältä.

Oletko uusi Discordin käyttäjä? Katso alta ohjevideo, jonka avulla pääset alkuun!

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä.

Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

HUOM! Jäseneksi liittyminen on mahdollista vasta, kun olet saanut opiskelijanumerosi. Opiskelijanumero on myös käyttäjätunnuksesi Laurean järjestelmiin. Ohjeet Laurean käyttäjätunnusten tekemiseen löytyy täältä.

Jäseneksi liittyminen on nopeaa ja helppoa.

 1. Siirry verkkokauppaamme (kevätlukukauden 2022 jäsenyyksien myynti alkaa joulukuussa).
 2. Valitse Jäsenyydet-kohdasta meidän jäsenyys.
 3. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai Kide.app-tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
 4. Tämän jälkeen valitse haluamasi jäsenyys ja täytä liittymislomake.
 5. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten liikuntapassin toimituksen kotiin (liikuntapassi sisältyy jäsenyyteen ja sen voi noutaa myös Leppävaaran, Otaniemen ja Tikkurilan toimistoiltamme. Lisätietoa löytyy alhaalta).
 6. Ota käyttöön opiskelijatunnisteemme Slice tai Pivo, molemmista löydät samat edut, joten valinta on sinun!
  •  Slice:
   1. Tilaa tunnus ja salasana Sliceen osoitteessa slice.fi/upload. Käytä samoja tietoja kuin jäsenrekisterissä!
    • Kun tiedot täsmäävät, Slice lähettää sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan.
    • HUOM! Tietojen siirrossa menee hetki eli mikäli olet vasta liittynyt ja Slice ei huoli sähköpostiasi, ei tiedot ole vielä siirtyneet.
    • Mikäli lomakkeen lähetys onnistuu, mutta et saa sähköpostia, tarkista roskaposti-kansio.
   2. Lataa Slice sovelluskaupasta puhelimeesi.
   3. Kirjaudu sovellukseen.
    • Muista antaa sovellukselle tarvittavat luvat, jotta opiskelijakorttisi voi aktivoitua.
   4. Nauti Slicesta löytyvistä opiskelijaeduista!
  • Pivo:
   1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
   2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse Laureamko.
   3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.
   4. Nauti Pivosta löytyvistä opiskelijaeduista!
Jäsenyyden vaihtoehdot ja hinnat:
 • 4 vuoden jäsenyys 158 euroa (keväällä 2022 ostettaessa voimassa 31.1.2026)
 • 3,5 vuoden jäsenyys 140 euroa (keväällä 2022 ostettaessa voimassa 30.9.2025)
 • 3 vuoden jäsenyys 126 euroa (keväällä 2022 ostettaessa voimassa 31.1.2025)
 • 2 vuoden jäsenyys 95 euroa (keväällä 2022 ostettaessa voimassa 31.1.2024)
 • Vuoden 2022 jäsenyys 52 euroa (voimassa 31.1.2023)
 • Kevätlukukauden 2022 jäsenyys 30 euroa (voimassa 30.9.2022)

Jäsenenä olet oikeutettu kaiken kaikkiaan kuuden opiskelijakunnan tapahtumien ja tuotteiden jäsenhintaan (jopa -50 % normaalista hinnasta!) sekä pääset nauttimaan Zone-liikuntapalveluista pääkaupunkiseudulla ja verkossa. Lisäksi pääset nauttimaan virtuaalisesta Yogobe-joogasta paikasta ja ajasta riippumatta.

Opiskelijakulttuurista

Mitkä ihmeen opiskelijahaalarit?

Opiskelu on elämäsi parasta aikaa – haalareissa!

Haalarit ovat opiskelijan virallinen univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden likaantumista, vaan jokainen tahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä. Laureassa opiskelijoilla on yhtenäiset haalarit, Laureamkon liilat. Ne kuvaavat laurealaista yhteisöllisyyttä ja lisäävät osaltaan me-henkeä. Väristä ja esimerkiksi Laurean tai Laureamkon logosta tunnistat laurealaisen missä päin tahansa Suomea opiskelijabileissä. Historiallisista syistä johtuen Laurean estenomiopiskelijat pystyvät hankkimaan tahtoessaan pinkit haalarit luokan omalta vastuuhenkilöltä. Vaikka opiskelijalla olisikin pinkit haalarit, kuuluu hän ihan yhtälailla samaan laurealaisten porukkaan. Lue lisää haalareista täältä ja osta omasi toimistoiltamme tai verkkokaupastamme!

Tapahtumat

Huom! Keväällä 2022 on mahdollista, että tapahtumien toteutusmuotoa joudutaan vaihtamaan, mikäli koronatilanne sitä vaatii. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudesta. ♥

Laureamkon Fuksiaisissa perinteisesti kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa tai Kaivopuistossa ja päästään tutustumaan myös muiden kampusten uusiin opiskelijoihin. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet.

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

26
tammi

Vuoden Ekat Bileet 2022

Uudelle opiskelijalle
01
helmi

Network to get work, sosiaali- ja terveysala

Uudelle opiskelijalle
02
helmi

Network to get work, muut kuin sote-ala

Uudelle opiskelijalle
10
helmi

Kevään 2022 Fuksiaiset

Uudelle opiskelijalle

Pinkit Viikot

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikkojen aikana Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko järjestää Pinkit Viikot. Viikkojen tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia sekä ohjelmaa niin uusille kuin jatkavillekkin opiskelijoille. Ohjelmaa järjestää niin tuutorit, kampustiimit kuin Laureamkon hallituskin. 

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Opiskelijakunnan jäsenenä olet oikeutettu Zone-liikuntapalveluiden käyttöön keväällä 2022 ilman lisäkustannuksia! Palveluita pääset käyttämään liikuntapassilla. Se on tehty tukemaan liikunnallista korkeakouluarkea aloittelijasta aktiiviseen liikkujaan. Liikuntapassilla saat käyttöösi yhdeksän kuntosalia, 40h ryhmäliikuntaa viikossa, alennuksia liikuntakursseista, ilmaiset palloiluvuorot ja sulkapallovuorot. Liikuntapaikat ja niiden tarjonnan löydät täältä.

Liikuntapassin saat aktivoitua lähimmällä Zonen asiakaspalvelupisteellä. Laurean kampuksista voit asioida Leppävaaran, Otaniemen sekä Tikkurilan toimistoillamme. Käy kuitenkin ensin osoitteessa www.zonesports.fi ja klikkaa sivun ylälaidan keltaista valikkoa ”kirjaudu” ja luo itsellesi tili. Tämän jälkeen voit mennä noutamaan itse liikuntapassin tai tilata sille toimituksen suoraan kotiin verkkokaupastammeHuom! Hukatusta liikuntapassista veloitamme 5 €, joten olethan huolellinen liikuntapassin kanssa.

Samalla kun noudat itsellesi liikuntapassin, voit lunastaa käyttöösi Yogobe-joogapalvelut (edun arvo 199 €). Yogobe tarjoaa pohjoismaisten johtavien opettajien kanssa videoita joogasta, treenaamisesta ja terveydestä. Palvelu tukee sinua ottamaan liikunnan osaksi arkeasi ja materiaali internetissä helpottaa säännöllisen rutiinin muodostamista! Liiku missä ja milloin vain. Mikäli et syystä tai toisesta halua itsellesi liikuntapassia, mutta haluat kuitenkin hyödyntää Yogoben palveluita toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröidy Zonen käyttäjäksi (profiili tarvitaan koodin aktivointiin).
  1. Rekisteröinti tapahtuu menemällä osoitteeseen www.zonesports.fi ja klikkaamalla oikeasta yläkulmasta ”Kirjaudu” → luo uusi tunnus.
 2. Ole yhteydessä sähköpostilla laureamko[at]laureamko.fi ja pyydä Yogobe-koodia.
 3. Sinulle lähetetään sähköpostilla koodi ja rekisteröitymisohjeet.
 4. Aktivoi koodisi ohjeiden mukaisesti ja nauti Yogoben monipuolisista palveluista.

Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut

Opiskelijan parempaa huomista turvaamassa