tervetuloa osaksi

laureamkoa!

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat. Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi toivottavat sinut tervetulleeksi Laureaan!

Jokaisella kampuksella toimii omat opiskelijatuutorit, jotka ovat uusien opiskelijoiden apuna ja tukena etenkin orientaatioviikkojen aikana. Laureamkossa orientaatioviikkoja kutsutaan Pinkeiksi viikoiksi. Tuutorit auttavat uusia opiskelijoita pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät uusille opiskelijoille ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten Pinkkien viikojen päätöstapahtuman.

Löydät alta linkin aloitusryhmäsi Telgram-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin tuleviin luokkalaisiisi. Ryhmässä voit myös pyytää apua tuutoreilta ja kuulet siellä lukukauden tapahtumista.

Onnittelut vielä kerran, nähdään opintojen aloituksessa!

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä.

Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

HUOM! Jäseneksi liittyminen on mahdollista vasta, kun olet saanut opiskelijanumerosi. Opiskelijanumero on myös käyttäjätunnuksesi Laurean järjestelmiin. Ohjeet Laurean käyttäjätunnusten tekemiseen löytyy täältä.

Jäseneksi liittyminen on nopeaa ja helppoa.

 

 1. Siirry verkkokauppaamme.
 2. Valitse Jäsenyydet-kohdasta meidän jäsenyys.
 3. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai Kide.app-tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
 4. Tämän jälkeen valitse haluamasi jäsenyys ja täytä liittymislomake.
 5. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten liikuntapassin toimituksen kotiin (liikuntapassi sisältyy jäsenyyteen ja sen voi noutaa myös Leppävaaran, Otaniemen ja Tikkurilan toimistoiltamme. Lisätietoa löytyy alhaalta).
 6. Ota käyttöön opiskelijatunnisteemme Slice tai Pivo, molemmista löydät samat edut, joten valinta on sinun!
  •  Slice:
   1. Tilaa tunnus ja salasana Sliceen osoitteessa slice.fi/upload. Käytä samoja tietoja kuin jäsenrekisterissä!
    • Kun tiedot täsmäävät, Slice lähettää sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan.
    • HUOM! Tietojen siirrossa menee hetki eli mikäli olet vasta liittynyt ja Slice ei huoli sähköpostiasi, ei tiedot ole vielä siirtyneet.
    • Mikäli lomakkeen lähetys onnistuu, mutta et saa sähköpostia, tarkista roskaposti-kansio.
   2. Lataa Slice sovelluskaupasta puhelimeesi.
   3. Kirjaudu sovellukseen.
    • Muista antaa sovellukselle tarvittavat luvat, jotta opiskelijakorttisi voi aktivoitua.
   4. Nauti Slicesta löytyvistä opiskelijaeduista!
  • Pivo:
   1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
   2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse Laureamko.
   3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.
   4. Nauti Pivosta löytyvistä opiskelijaeduista!
  • Täältä löydät ohjeet Pivon ateriatukikortin käyttöönottoon Miten otan ateriatukikortin käyttöön Pivossa? | Usein kysytyt kysymykset | Pivo
Jäsenyyden vaihtoehdot ja hinnat:
 • 4 vuoden jäsenyys 154 euroa (keväällä 2024 ostettaessa voimassa (31.1.2028)
 • 3,5 vuoden jäsenyys 139 euroa (Keväällä 2024 ostettaessa voimassa 30.9.2027)
 • 3 vuoden jäsenyys 124 euroa (keväällä 2024 ostettaessa voimassa 31.1.2027)
 • 2 vuoden jäsenyys 89 euroa (Keväällä 2024 ostettaessa voimassa 31.1.2026)
 • Lukuvuoden 2024-2025 jäsenyys 47 euroa (voimassa 31.1.2025)
 • Kevätlukukauden 2024 jäsenyys 33 euroa (voimassa 30.9.2024)

Jäsenenä olet oikeutettu kaiken kaikkiaan kuuden opiskelijakunnan tapahtumien ja tuotteiden jäsenhintaan (jopa -50 % normaalista hinnasta!) sekä pääset nauttimaan Zone-liikuntapalveluista pääkaupunkiseudulla ja verkossa huokeaan 15 € hintaan vuodessa (norm. 69 €).

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Opiskelijakunnan jäsenenä saat Zone-liikuntapalveluiden käyttöön erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan! Jäsenillemme liikuntapassi maksaa vain 10 € / lukukausi ja 15 € / lukuvuosi, kun normaalisti se maksaa 59 € / lukukausi ja 69 € / lukuvuosi. Liikuntapassi on tehty tukemaan liikunnallista korkeakouluarkea aloittelijasta aktiiviseen liikkujaan. Liikuntapassilla saat käyttöösi yhdeksän kuntosalia, 40h ryhmäliikuntaa viikossa, alennuksia liikuntakursseista, ilmaiset palloiluvuorot ja sulkapallovuorot. Liikuntapaikat ja niiden tarjonnan löydät täältä.

Liikuntapassin saat käyttöösi ostamalla Liikuntapassi-tuotteen verkkokaupastamme (myynnissä elokuusta alkaen) ja rekisteröitymällä osoitteessa www.zonesports.fi ja klikkaa sivun ylälaidan keltaista valikkoa ”kirjaudu” ja luo itsellesi tili. Voit oston yhteydessä valita liikuntapassille toimituksen kotiin tai voit käydä noutamassa liikuntapassin lähimmällä Zonen asiakaspalvelupisteellä 3-5 arkipäivän kuluttua. Laurean kampuksista voit asioida Leppävaaran, Otaniemen sekä Tikkurilan toimistoillamme. Huom! Hukatusta liikuntapassista veloitamme 5 €, joten olethan huolellinen liikuntapassin kanssa.

Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut

Opiskelijakulttuurista

Tapahtumat

Laureamkon Fuksiaisissa perinteisesti kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa tai Kaivopuistossa ja päästään tutustumaan myös muiden kampusten uusiin opiskelijoihin. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet.

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

Pinkit Viikot

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikkojen aikana Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko järjestää Pinkit Viikot. Viikkojen tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia sekä ohjelmaa niin uusille kuin jatkavillekkin opiskelijoille. Ohjelmaa järjestää niin tuutorit, kampustiimit kuin Laureamkon hallituskin. 

Opiskelijayhdistykset Laureassa

Laurean-ammattikorkeakoulussa toimii monia eri aineyhdistyksiä joiden tehtävänä on edesauttaa opiskelijoiden arkea, järjestää toimintaa ja tehdä vaikuttamistyötä. Pääset alapuolelta tutustumaan Laureassa toimiviin aineyhdistyksiin.

LARE ry

Laurean restonomiopiskelijayhdistys LARE ry on Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden oma ainejärjestö. Vuonna 2016 perustettu yhdistys toimii Laurean Leppävaaran kampuksella. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Laurean restonomiopiskelijoiden ammatti-identiteettiä, yhteenkuuluvuutta ja yhteistyötä sekä valvoa yhdistyksen jäsenten yleisiä, yhteisiä ja sosiaalisia etuja. Lisäksi Lare järjestää opiskelijoille ja muille halukkaille tapahtumia.

Yhdistyksen jäseniksi voivat kuulua Laurea-ammattikorkeakoulussa restonomin tutkintoa opiskelevat. Jäsenyyden voi ostaa kide.appissa.

LARE RY

LATO ry

Laurean Tradenomiopiskelijat LATO ry on vuonna 2003 opiskelijoiden perustama ja ylläpitämä Laurean liiketalouden ja turvallisuusalan tradenomiopiskelijoiden oma yhdistys. Tehtävänämme on huolehtia jäsenistömme edunvalvonnasta, järjestää ammatillisia tapahtumia sekä tarjota jäsenillemme erilaisia etuja. Haluamme myös tarjota opiskelijoille vapaa-ajan toimintaa ja tällä tavoin tukea tradenomiopiskelijoiden verkostoitumista.

​Kattojärjestömme on Tradenomiopiskelijat, joka on valtakunnallinen tradenomi- ja BBA-opiskelijoiden järjestö. Yhteistyötä teemme Laurean, Laureamkon, Laurean muiden alojen ainejärjestöjen sekä muiden pk-seudun tradenomiainejärjestöjen kanssa.

Laurean Tradenomiopiskelijat LATO ry

Jenkins ry

Laurean Tietojenkäsittelyopiskelijat Jenkins ry on opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu Espoossa 2018. Järjestön tavoitteena on tukea Laurea ammattikorkeakoulun tietojenkäsittely tradenomien opiskelijoita tarjoamalla tukea, tietoa ja motivaatiota opiskeluun. Toimimme Laurea ammattikorkeakoulun Leppävaaran ja Tikkurilan toimipisteissä. Lisäksi osallistumme tapahtumiin ympäri pääkaupunkiseutua.

Laurean Tietojenkäsittelyopiskelijat Jenkins ry – Jenkins ry – kotisivu

ESN Laurea

ESN Laurea is a local section of Erasmus Student Network in Laurea University of Applied Sciences. We aim to promote mobility within studies for all, social inclusion, and to break barriers between native and international students.

ESN Laurea | ESN Finland

Laurea ES

We love entrepreneurship! LaureaES promotes and supports student and alumni entrepreneurship. We welcome everyone to our events and gatherings no matter who you are or where you come from!

Home – Laurea Entrepreneurship Society (laureaes.fi)

LASO ry

Laurean Sosiaalialojen Opiskelijat LASO ry on uunituore opiskelijayhdistys laurealaisille sosionomi-, rikosseuraamusalan sosionomi-, sekä kuntoutuksen ohjaaja -opiskelijoille! Vasta perustettu opiskelijayhdistys LASO ry syntyi opiskelijoiden omasta halusta parantaa Laurean eri sosiaalialojen opiskelijoiden yhteisöllisyyttä entisestään, sekä tarjota tulevaisuudessa myös tapahtumia sekä mahdollisia etuja pyrkien yhteistyöhön myös sosiaalialan eri työelämätoimijoiden kanssa.

Opiskelijayhdistyksen jäseniksi sekä aktiiveiksi ovat tervetulleita matalalla kynnyksellä kaikki Laurean sosiaalialojen vasta-aloittaneet, sekä jo pidemmällä opinnoissaan olevat opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana rakentamassa yhä yhteisöllisempää opiskelijakulttuuria sosiaalialojen opiskelijoiden keskuudessa!

Opiskelijan parempaa huomista turvaamassa