tervetuloa osaksi

laureamkoa!

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat. Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi

Laureamkon tuutorit haluavat myös toivottaa sinut tervetulleeksi Laureaan opiskelemaan! Tässä tuutoreidesi tervehdys!

Heippa kaikille ja tervetuloa Laureaan!

Me Laureamkossa olemme tukenasi heti alusta lähtien. Jokaisella kampuksella on omat tuutorit, jotka ovat apunasi ja tukenasi etenkin aloitusviikkojen ajan. Tuutorit auttavat pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät teille mahtavaa ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten varjofuksiaiset. Tuutoreihin voit olla huoletta yhteydessä, he ovat täällä teitä varten!

Alta löydät linkin oman kampuksesi fuksiryhmän Facebook-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin vuosikurssilaisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös jakaa tietoa kevään menoista ja meiningeistä, eli äkkiä ryhmään!

Onnittelut vielä kerran, keväällä nähdään! 🙂

Liity Facebook-ryhmään

Facebook-ryhmäsi kautta pääset tustustumaan jo ennakkoon muihin sinun kanssasi samalla kampuksella alottaviin opiskelijoihin sekä opiskelijatuutoreihisi.

Hyvinkään uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä.

Leppävaaran uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä.
Leppävaaran alakohtaiset ryhmät löytyvät ryhmätunnusta klikkaamalla:
HLA221KA Liiketalous monimuoto
MLA221KA Restonomi monimuoto
MSA221KN Restonomi päivätoteutus
HLA221KN Liiketalous päivätoteutus
NTA221KN Tietojenkäsittely päivätoteutus

Lohjan uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä täältä.

Otaniemen uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä.

Porvoon uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä.

Tikkurilan uusien opiskelijoiden yhteinen ryhmä löytyy täältä.

Verkko-opiskelijoiden ryhmä löytyy täältä.

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä.

Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

HUOM! Jäseneksi liittyminen on mahdollista vasta, kun olet saanut opiskelijanumerosi. Opiskelijanumero on myös käyttäjätunnuksesi Laurean järjestelmiin. Oman käyttäjän voi aktivoida viisi vuorokautta ennen opintojen alkua. Ohje tähän löytyy Laurean sivuilta täältä.

Jäseneksi liittyminen on nopeaa ja helppoa.

 1. Siirry verkkokauppaamme (vuoden 2021 jäsenyyksien myynti alkaa 14.12. ja jäsenyydet ovat voimassa 1.1.2021 alkaen).
 2. Valitse Jäsenyydet-kohdasta meidän jäsenyys.
 3. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai luo tunnus. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
 4. Tämän jälkeen valitse haluamasi jäsenyys ja täytä liittymislomake.
 5. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten liikuntapassin toimituksen kotiin (liikuntapassi sisältyy jäsenyyteen ja sen voi noutaa myös Leppävaaran, Otaniemen ja Tikkurilan toimistoiltamme. Lisätietoa löytyy alhaalta).
 6. Ota käyttöön opiskelijatunnisteemme Slice tai Pivo, molemmista löydät samat edut, joten valinta on sinun!
  •  Slice:
   1. Tilaa tunnus ja salasana Sliceen osoitteessa slice.fi/upload. Käytä samoja tietoja kuin jäsenrekisterissä!
    • Kun tiedot täsmäävät, Slice lähettää sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan.
    • HUOM! Tietojen siirrossa menee hetki eli mikäli olet vasta liittynyt ja Slice ei huoli sähköpostiasi, ei tiedot ole vielä siirtyneet.
    • Mikäli lomakkeen lähetys onnistuu, mutta et saa sähköpostia, tarkista roskaposti-kansio.
   2. Lataa Slice sovelluskaupasta puhelimeesi.
   3. Kirjaudu sovellukseen.
    • Muista antaa sovellukselle tarvittavat luvat, jotta opiskelijakorttisi voi aktivoitua.
   4. Nauti Slicesta löytyvistä opiskelijaeduista!
  • Pivo:
   1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
   2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse Laureamko.
   3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.
   4. Nauti Pivosta löytyvistä opiskelijaeduista!
Jäsenyyden vaihtoehdot ja hinnat:
 • 4 vuoden jäsenyys 158 euroa (keväällä 2021 ostettaessa voimassa 31.1.2025)
 • 3,5 vuoden jäsenyys 140 euroa (keväällä 2021 ostettaessa voimassa 30.9.2024)
 • 3 vuoden jäsenyys 126 euroa (keväällä 2021 ostettaessa voimassa 31.1.2024)
 • 2 vuoden jäsenyys 95 euroa (keväällä 2021 ostettaessa voimassa 31.1.2023)
 • Vuoden 2021 jäsenyys 52 euroa (voimassa 31.1.2022)
 • Kevätlukukauden 2021 jäsenyys 30 euroa (voimassa 30.9.2021)

Jäsenenä olet oikeutettu kaiken kaikkiaan kuuden opiskelijakunnan tapahtumien ja tuotteiden jäsenhintaan (jopa -50% normaalista hinnasta!) sekä pääset nauttimaan Zone-liikuntapalveluista pääkaupunkiseudulla ja virtuaalisesta Yogobe-joogasta paikasta riippumatta.

Opiskelijakulttuurista

Mitkä ihmeen opiskelijahaalarit?

Opiskelu on elämäsi parasta aikaa – haalareissa!

Haalarit ovat opiskelijan virallinen univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden likaantumista, vaan jokainen tahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä. Laureassa opiskelijoilla on yhtenäiset haalarit, Laureamkon liilat. Ne kuvaavat laurealaista yhteisöllisyyttä ja lisäävät osaltaan me-henkeä. Väristä ja esimerkiksi Laurean tai Laureamkon logosta tunnistat laurealaisen missä päin tahansa Suomea opiskelijabileissä. Historiallisista syistä johtuen Laurean estenomiopiskelijat pystyvät hankkimaan tahtoessaan pinkit haalarit luokan omalta vastuuhenkilöltä. Vaikka opiskelijalla olisikin pinkit haalarit, kuuluu hän ihan yhtälailla samaan laurealaisten porukkaan.

Haalareihin ommeltavat haalarimerkit voivat olla muistoja tapahtumista tai ne voivat kertoa muille mitä alaa opiskelet. Merkkejä voit siis hankkia joko ostamalla niitä Laureamkon toimistoilta tai verkkokaupasta tai osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ympäri Suomen.

Haalareiden käyttöön liittyy perinteitä ja sääntöjä. Niinpä kannattaa tutustua Laureamkon haalarietiketiin jo vaikka ennen haalareiden ostamista. Omat haalarisi saat ostettua toimistoiltamme: saavu toimistolle, sovita, maksa ja saat ne heti mukaasi.

Haalareiden historia
Haalareiden arvioitu ensiesiintyminen ajoittuu ennen 1960-lukua ja on luultavimmin nimenomaan Espoosta ja Otaniemestä lähtöisin. Tuon ajan haalariversiot eivät olleet siis vielä varsinaisia nykyajan mallisia sponsorimerkkeineen ja muine koristeineen. Varsinaisesti haalareiden käyttö opiskelijoiden bilevarustuksessa alkoi 1970-luvulla Ruotsissa. Enemmän nykyajan mallisten haalareiden rantautuminen suomalaisopiskelijoiden käyttöön tapahtui suunnilleen 1980-luvun alussa. Käyttämällä haalareita jatkat pitkiä perinteitä.

Tapahtumat

01
touko

Laureamkon virtuaaliwappu

Uudelle opiskelijalle

Huom! Keväällä 2021 saattaa tapahtuma olla verkkototeutuksena tai muuten toteutettuna, mikäli koronatilanne niin vaatii.

Laureamkon Fuksiaisissa kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa ja päästään tutustumaan myös muiden kampusten uusiin opiskelijoihin. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet. 

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Opiskelijakunnan jäsenenä olet oikeutettu Zone-liikuntapalveluiden käyttöön (edun arvo on 59-69 €). Palveluita pääset käyttämään liikuntapassilla. Se on tehty tukemaan liikunnallista korkeakouluarkea aloittelijasta aktiiviseen liikkujaan. Liikuntapassilla saat käyttöösi yhdeksän kuntosalia, 40h ryhmäliikuntaa viikossa, alennuksia liikuntakursseista, ilmaiset palloiluvuorot ja sulkapallovuorot. Liikuntapaikat ja niiden tarjonnan löydät täältä.

Liikuntapassin saat aktivoitua lähimmällä Zonen asiakaspalvelupisteellä. Laurean kampuksista voit asioida Leppävaaran, Otaniemen sekä Tikkurilan toimistoillamme. Käy kuitenkin ensin osoitteessa www.zonesports.fi ja klikkaa sivun ylälaidan keltaista valikkoa ”kirjaudu” ja luo itsellesi tili. Tämän jälkeen voit mennä noutamaan itse liikuntapassin tai tilata sille toimituksen suoraan kotiin verkkokaupastammeHuom! Hukatusta liikuntapassista veloitamme 5 €, joten olethan huolellinen liikuntapassin kanssa.

Samalla kun noudat itsellesi liikuntapassin, voit lunastaa käyttöösi Yogobe-joogapalvelut (edun arvo 199 €). Yogobe tarjoaa pohjoismaisten johtavien opettajien kanssa videoita joogasta, treenaamisesta ja terveydestä. Palvelu tukee sinua ottamaan liikunnan osaksi arkeasi ja materiaali internetissä helpottaa säännöllisen rutiinin muodostamista! Liiku missä ja milloin vain. Mikäli et syystä tai toisesta halua itsellesi liikuntapassia, mutta haluat kuitenkin hyödyntää Yogoben palveluita toimi seuraavasti:

 1. Rekisteröidy Zonen käyttäjäksi (profiili tarvitaan koodin aktivointiin).
  1. Rekisteröinti tapahtuu menemällä osoitteeseen www.zonesports.fi ja klikkaamalla oikeasta yläkulmasta ”Kirjaudu” –> luo uusi tunnus.
 2. Ole yhteydessä hallituksen liikuntapalveluista vastaavaan Tuomakseen, sähköpostilla (tuomas[at]laureamko.fi) ja pyydä Yogobe-koodia.
 3. Sinulle lähetetään sähköpostilla koodin ja rekisteröitymisohjeet.
 4. Aktivoi koodisi ohjeiden mukaisesti ja nauti Yogoben monipuolisista palveluista.

Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut