tervetuloa osaksi

laureamkoa!

Laureamko on opiskelijoiden tukena ja vaikuttaa taustalla opintojen sujuvuuteen tukien Laurean opiskelijoiden hyvinvointia opintojensa aikana. Jokaisella kampuksella on sinua palveleva Laureamkon toimisto ja iloiset Laureamkon toimijat. Pysyt perillä kaikista opiskelijaeduista, tapahtumista sekä kaikesta mielenkiintoisesta tykkäämällä meistä Facebookissa, seuraamalla meitä Instagramissa ja tsekkaamalla Laureamko.fi -nettisivuja säännöllisesti.

Tuutorisi

Laureamkon tuutorit haluavat myös toivottaa sinut tervetulleeksi Laureaan opiskelemaan! Tässä tuutoreidesi tervehdys!

Heippa kaikille ja tervetuloa Laureaan!

Me Laureamkossa olemme tukenasi heti alusta lähtien. Jokaisella kampuksella on omat tuutorit, jotka ovat apunasi ja tukenasi etenkin aloitusviikkojen ajan. Tuutorit auttavat pääsemään mukaan korkeakouluelämään ja järjestävät teille mahtavaa ohjelmaa ja ajanviettoja, kuten Pinkkien viikojen päätöstapahtuman. Tuutoreihin voit olla huoletta yhteydessä, he ovat täällä teitä varten!

Alta löydät linkin oman aloitusryhmäsi Whatsapp-ryhmään. Ryhmät ovat tuutoreiden ylläpitämiä ja siellä pääset tutustumaan jo etukäteen omiin tuutoreihisi ja muihin vuosikurssilaisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös jakaa tietoa lukukauden menoista ja meiningeistä, eli äkkiä ryhmään!

Onnittelut vielä kerran, nähdään opintojen aloituksessa! 

Tutustu porukkaan jo ennakkoon!

Ryhmät Facebookissa ja Whatsappissa

Kaikkien laurealaisten yhteinen Facebook-ryhmä löytyy täältä. Tätä kautta pääset tutustumaan myös aiemmin aloittaneisiin opiskelijoihin.

Hyvinkää

Liiketalous, oikeustradenomi, monimuoto, HLB223K: WhatsApp-ryhmä

Liiketalous, päivä, HLB223KN: WhatsApp-ryhmä

Sairaanhoitajakoulutus, monimuoto, SHB223KA: WhatsApp-ryhmä

Sosionomikoulutus, monimuoto, SSB223KA: WhatsApp-ryhmä

Leppävaara

Restonomi, päivä, PRA223KN: WhatsApp-ryhmä

Kyber turvallisuus, monimuoto, NKA223KA: WhatsApp-ryhmä

Tietojenkäsittely, monimuoto, NDA223KA: WhatsApp-ryhmä

Tradenomi, päivä, HLA223KN: WhatsApp-ryhmä

Tradenomi, monimuoto, HLA223KA: WhatsApp-ryhmä

Turvallisuus ja riskienhallinta, monimuoto, HTA223KA: WhatsApp-ryhmä

Lohja

Tradenomi, monimuoto, HLF223KAM: WhatsApp-ryhmä

Sairaanhoitaja, monimuoto, SHF223KA: WhatsApp-ryhmä

Otaniemi

Liiketalous, monimuoto, HLG223KA: WhatsApp-ryhmä

Fysioterapeutti, monimuoto, SFG223KA: WhatsApp-ryhmä                        

Sairaanhoitaja, monimuoto, SHG223KA: WhatsApp-ryhmä

Terveydenhoitaja, monimuoto, STG223KAM: WhatsApp-ryhmä 

Sosionomi, Monimuoto, SSG223KA: WhatsApp-ryhmä       

Sosionomi, polkuryhmä SSGOPK23: WhatsApp-ryhmä       

Porvoo

Sairaanhoitaja, monimuoto SHP223KA: WhatsApp-ryhmä 

Sosionomi, monimuoto, SSP223KA: WhatsApp-ryhmä       

Tikkurila

Estenomi, monimuoto, PKV223KAM: WhatsApp-ryhmä     

Tietojenkäsittelyn koulutus, monimuoto, NDV223KA: WhatsApp-ryhmä  

Sosionomikoulutus, monimuoto, SSV223KA: WhatsApp-ryhmä                                            

Terveydenhoitaja, monimuoto, STV223KA: WhatsApp-ryhmä                    

Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala, monimuoto, SRV223KA: WhatsApp-ryhmä                                       

Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen, päivä HLV223KN: WhatsApp-ryhmä             

Sairaanhoitajakoulutus, päivä, SHV223KN: WhatsApp-ryhmä

Verkkokampus

Tradenomi, liiketalous, HLD223KA+HLDOPK23: WhatsApp-ryhmä             

Sosionomi, SSD223KA: WhatsApp-ryhmä    

Sinun opiskelijakuntasi

Mikä on Laureamko?

Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijakunta, joka valvoo kaikkien kyseisessä koulussa opiskelevien opiskelijoiden etuja koulutuksen laatuun ja opiskeluhyvinvointiin liittyen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta tunnetaan myös nimellä Laureamko. Kaikki Laurean opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseneksi maksamalla jäsenyyden. Kuulumalla opiskelijakuntaan opiskelijan on helppo todistaa opiskelijastatuksensa esim. VR:lle tai liikkeessä, jossa on tarjolla opiskelijahinnat. Kuulumalla opiskelijakuntaan teemme yhdessä opiskeluajastasi parempaa elämän parasta aikaa (sillä opiskelu on tunnetusti ihmisen parasta aikaa)!

Hei! Aluksi onnittelut Teille Laureaan opiskeluun pääsystä ja tervetuloa viettämään parempaa elämän parasta aikaa! Olen Mirko Varpunen, Laureamkon tämän vuoden hallituksen puheenjohtaja. Me täällä Laureamkossa ollaan Teitä varten. Olemme mukana opintojen jokaisessa vaiheessa auttamassa, aloituspäivien tuutoroinnista viimeisiin vuosiin, mikäli törmään ongelmiin kurssien tai tutkinnon osalta.

Laureamkossa toimii noin 200 aktiivia, joista osa on Teidän tuutoreita, osa pyörittää kampuksilla kampustoimistoja, sekä osa valvoo opiskelijoiden oikeuksien toteutumista koulun toimielimissä, kuten tutkintojen kehittämisryhmissä ja Laurean johtoryhmässä. Jäsenyyden ostamalla voit hyödyntää etuja opiskelijatapahtumissa ja muissa palveluissa, sekä tuet meidän toimintaa ja mahdollistat laadukkaan palvelun esimerkiksi edunvalvonnassa!

Voit liittyä meidän toimintaan mukaan milloin tahansa opintojesi aikana. Voit liittyä esimerkiksi kampustoimistoon, missä tapahtumia järjestämällä ja tuotteita myymällä opit hyödyllisiä työelämätaitoja sekä voit toiminnan kautta kerrytetyllä osaamisella hakea opintopisteitä. Yhdessä Laurean kanssa olemme kehittäneet kaksi moduulia, joiden kautta aktiivitoiminnasta voit hakea jopa 35 opintopistettä toimimalla mielenkiintoisissa tehtävissä. Lisätietoa asiasta löydät Laureamkon Opintopisteiden hakeminen -sivulta.

Tulkaa moikkaamaan meitä Laureamkolaisia esimerkiksi ständeillä tai kampustoimistoilla, joista saat ilmaista kahvia, upeaa seuraa sekä voit ostaa sieltä hienot korkeakouluyhteisön yhteiset haalarit ja ensimmäisen haalarimerkkisi. Toivottavasti nähdään niin kampuksilla kuin tapahtumissa!

 • Mirko Varpunen, Laureamkon hallituksen puheenjohtaja

Laureamkon tehtävänä on myös huolehtia koulutuksen laadusta sekä opiskelijoiden hyvinvoinnista ja palveluista. Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia sekä tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden lähteä mukaan toimintaan opiskelijan omien kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi tuutorointi tai kampustiimiin osallistuminen ovat hyviä tapoja päästä vaikuttamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Laureamkolla on kaikilla Laurean kampuksilla toimisto, josta huolehtii kyseisen kampuksen kampustiimi. Toimistot ovat avoinna kaikille opiskelijoille ja siellä kannattaakin käydä aina aika ajoin pyörähtämässä.

Toimistojen aukioloajat löydät täältä. Tarjoamme opiskelijoille erinomaiset palvelut ja apua siellä missä opiskelija sitä tarvitsee: niin kampuksilla kuin verkossa. Laureamkon nettisivuilta löytyy chat, joka palvelee arkisin reaaliajassa ja aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin viesteihin vastataan, kun chat on seuraavan kerran auki. Laureamkon verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata uusimmat haalarimerkit suoraan kotiin, ostaa opiskelijakorttiin tulevan tarran toimituksen kotiin tai vaikka uusia koko jäsenyyden.

Kuinka liittyä Laureamkon jäseneksi?

HUOM! Jäseneksi liittyminen on mahdollista vasta, kun olet saanut opiskelijanumerosi. Opiskelijanumero on myös käyttäjätunnuksesi Laurean järjestelmiin. Ohjeet Laurean käyttäjätunnusten tekemiseen löytyy täältä.

Jäseneksi liittyminen on nopeaa ja helppoa.

 1. Siirry verkkokauppaamme.
 2. Valitse Jäsenyydet-kohdasta meidän jäsenyys.
 3. Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksella tai Kide.app-tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
 4. Tämän jälkeen valitse haluamasi jäsenyys ja täytä liittymislomake.
 5. Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote. Ennen maksua voit myös jatkaa verkkokaupassa ostoksien tekoa ja sujauttaa ostoskoriin myös muita tuotteita kuten liikuntapassin toimituksen kotiin (liikuntapassi sisältyy jäsenyyteen ja sen voi noutaa myös Leppävaaran, Otaniemen ja Tikkurilan toimistoiltamme. Lisätietoa löytyy alhaalta).
 6. Ota käyttöön opiskelijatunnisteemme Slice tai Pivo, molemmista löydät samat edut, joten valinta on sinun!
  •  Slice:
   1. Tilaa tunnus ja salasana Sliceen osoitteessa slice.fi/upload. Käytä samoja tietoja kuin jäsenrekisterissä!
    • Kun tiedot täsmäävät, Slice lähettää sähköpostiisi tunnuksen ja salasanan.
    • HUOM! Tietojen siirrossa menee hetki eli mikäli olet vasta liittynyt ja Slice ei huoli sähköpostiasi, ei tiedot ole vielä siirtyneet.
    • Mikäli lomakkeen lähetys onnistuu, mutta et saa sähköpostia, tarkista roskaposti-kansio.
   2. Lataa Slice sovelluskaupasta puhelimeesi.
   3. Kirjaudu sovellukseen.
    • Muista antaa sovellukselle tarvittavat luvat, jotta opiskelijakorttisi voi aktivoitua.
   4. Nauti Slicesta löytyvistä opiskelijaeduista!
  • Pivo:
   1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
   2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse Laureamko.
   3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.
   4. Nauti Pivosta löytyvistä opiskelijaeduista!
Jäsenyyden vaihtoehdot ja hinnat:
 • 4 vuoden jäsenyys 154 euroa (keväällä 2023 ostettaessa voimassa 31.1.2027)
 • 3,5 vuoden jäsenyys 139 euroa (keväällä 2023 ostettaessa voimassa 30.9.2026)
 • 3 vuoden jäsenyys 124 euroa (keväällä 2023 ostettaessa voimassa 31.1.2026)
 • 2 vuoden jäsenyys 89 euroa (keväällä 2023 ostettaessa voimassa 31.1.2025)
 • Lukuvuoden 2023-2024 jäsenyys 47 euroa (voimassa 30.9.2024)
 • Kevätlukukauden 2023 jäsenyys 33 euroa (voimassa 30.9.2023)

Jäsenenä olet oikeutettu kaiken kaikkiaan kuuden opiskelijakunnan tapahtumien ja tuotteiden jäsenhintaan (jopa -50 % normaalista hinnasta!) sekä pääset nauttimaan Zone-liikuntapalveluista pääkaupunkiseudulla ja verkossa huokeaan 15 € hintaan vuodessa (norm. 69 €).

Liikunta

Zone – liikuntaa opiskelun ohella

Opiskelijakunnan jäsenenä saat Zone-liikuntapalveluiden käyttöön erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan! Jäsenillemme liikuntapassi maksaa vain 10 € / lukukausi ja 15 € / lukuvuosi, kun normaalisti se maksaa 59 € / lukukausi ja 69 € / lukuvuosi. Liikuntapassi on tehty tukemaan liikunnallista korkeakouluarkea aloittelijasta aktiiviseen liikkujaan. Liikuntapassilla saat käyttöösi yhdeksän kuntosalia, 40h ryhmäliikuntaa viikossa, alennuksia liikuntakursseista, ilmaiset palloiluvuorot ja sulkapallovuorot. Liikuntapaikat ja niiden tarjonnan löydät täältä.

Liikuntapassin saat käyttöösi ostamalla Liikuntapassi-tuotteen verkkokaupastamme (myynnissä elokuusta alkaen) ja rekisteröitymällä osoitteessa www.zonesports.fi ja klikkaa sivun ylälaidan keltaista valikkoa ”kirjaudu” ja luo itsellesi tili. Voit oston yhteydessä valita liikuntapassille toimituksen kotiin tai voit käydä noutamassa liikuntapassin lähimmällä Zonen asiakaspalvelupisteellä 3-5 arkipäivän kuluttua. Laurean kampuksista voit asioida Leppävaaran, Otaniemen sekä Tikkurilan toimistoillamme. Huom! Hukatusta liikuntapassista veloitamme 5 €, joten olethan huolellinen liikuntapassin kanssa.

 

Voit osallistua ja vaikuttaa liikuntatoimintaan myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook: Zone-liikuntapalvelut
Instagram: Zone_liikuntapalvelut

Opiskelijakulttuurista

Mitkä ihmeen opiskelijahaalarit?

Opiskelu on elämäsi parasta aikaa – haalareissa!

Haalarit ovat opiskelijan virallinen univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden likaantumista, vaan jokainen tahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä. Laureassa opiskelijoilla on yhtenäiset haalarit, Laureamkon liilat. Ne kuvaavat laurealaista yhteisöllisyyttä ja lisäävät osaltaan me-henkeä. Väristä ja esimerkiksi Laurean tai Laureamkon logosta tunnistat laurealaisen missä päin tahansa Suomea opiskelijabileissä. Historiallisista syistä johtuen Laurean estenomiopiskelijat pystyvät hankkimaan tahtoessaan pinkit haalarit luokan omalta vastuuhenkilöltä. Vaikka opiskelijalla olisikin pinkit haalarit, kuuluu hän ihan yhtälailla samaan laurealaisten porukkaan. Lue lisää haalareista täältä ja osta omasi toimistoiltamme tai verkkokaupastamme!

Tapahtumat

Laureamkon Fuksiaisissa perinteisesti kierretään joukkueissa rasteja Helsingin keskustassa tai Kaivopuistossa ja päästään tutustumaan myös muiden kampusten uusiin opiskelijoihin. Joukkueet saavat pisteitä ryhmähengestä, rastin toteutuksesta sekä lahjonnasta (esim. esittämällä joukkueen oman tunnuslaulun tai -tanssin, luovuus palkitaan!). Kierroksen jälkeen ilta jatkuu yhdessä virallisilla jatkoilla, missä julistetaan ja palkitaan voittajajoukkueet.

Tapahtumista voit lukea lisää täältä ja kannattaa myös tutustua Fuksisanastoon. Kannattaa myös seurata meitä sekä oman kampuksesi tiimiä Facebookissa sekä Instagramissa (@laureamko), jotta tiedät mitä tapahtuu!

Pinkit Viikot

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikkojen aikana Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko järjestää Pinkit Viikot. Viikkojen tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia sekä ohjelmaa niin uusille kuin jatkavillekkin opiskelijoille. Ohjelmaa järjestää niin tuutorit, kampustiimit kuin Laureamkon hallituskin. 

Opiskelijayhdistykset Laureassa

Laurean-ammattikorkeakoulussa toimii monia eri aineyhdistyksiä joiden tehtävänä on edesauttaa opiskelijoiden arkea, järjestää toimintaa ja tehdä vaikuttamistyötä. Pääset alapuolelta tutustumaan Laureassa toimiviin aineyhdistyksiin. 

LARE ry

Laurean restonomiopiskelijayhdistys LARE ry on Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden oma ainejärjestö. Vuonna 2016 perustettu yhdistys toimii Laurean Leppävaaran kampuksella. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Laurean restonomiopiskelijoiden ammatti-identiteettiä, yhteenkuuluvuutta ja yhteistyötä sekä valvoa yhdistyksen jäsenten yleisiä, yhteisiä ja sosiaalisia etuja. Lisäksi Lare järjestää opiskelijoille ja muille halukkaille tapahtumia.

Yhdistyksen jäseniksi voivat kuulua Laurea-ammattikorkeakoulussa restonomin tutkintoa opiskelevat. Jäsenyyden voi ostaa kide.appissa.

LARE RY

LATO ry

Laurean Tradenomiopiskelijat LATO ry on vuonna 2003 opiskelijoiden perustama ja ylläpitämä Laurean liiketalouden ja turvallisuusalan tradenomiopiskelijoiden oma yhdistys. Tehtävänämme on huolehtia jäsenistömme edunvalvonnasta, järjestää ammatillisia tapahtumia sekä tarjota jäsenillemme erilaisia etuja. Haluamme myös tarjota opiskelijoille vapaa-ajan toimintaa ja tällä tavoin tukea tradenomiopiskelijoiden verkostoitumista.

​Kattojärjestömme on Tradenomiopiskelijat, joka on valtakunnallinen tradenomi- ja BBA-opiskelijoiden järjestö. Yhteistyötä teemme Laurean, Laureamkon, Laurean muiden alojen ainejärjestöjen sekä muiden pk-seudun tradenomiainejärjestöjen kanssa.

Laurean Tradenomiopiskelijat LATO ry

Jenkins ry

Laurean Tietojenkäsittelyopiskelijat Jenkins ry on opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu Espoossa 2018. Järjestön tavoitteena on tukea Laurea ammattikorkeakoulun tietojenkäsittely tradenomien opiskelijoita tarjoamalla tukea, tietoa ja motivaatiota opiskeluun. Toimimme Laurea ammattikorkeakoulun Leppävaaran ja Tikkurilan toimipisteissä. Lisäksi osallistumme tapahtumiin ympäri pääkaupunkiseutua.

Laurean Tietojenkäsittelyopiskelijat Jenkins ry – Jenkins ry – kotisivu

ESN Laurea

ESN Laurea is a local section of Erasmus Student Network in Laurea University of Applied Sciences. We aim to promote mobility within studies for all, social inclusion, and to break barriers between native and international students.

ESN Laurea | ESN Finland

Laurea ES

We love entrepreneurship! LaureaES promotes and supports student and alumni entrepreneurship. We welcome everyone to our events and gatherings no matter who you are or where you come from!

Home – Laurea Entrepreneurship Society (laureaes.fi)

L’Addikti ry

Laurean sosiaali- ja terveysalan opiskelijat L’Addikti ry on vuonna 2018 perustettu opiskelijayhdistys. L’Addikti on perustettu opiskelijoiden toimesta ja yhdistyksessä on mukana eri sote-alojen opiskelijoita. Yhdistyksen tarkoituksena on valvoa soteopiskelijoiden etuja, järjestää tapahtumia sekä tarjota jäsenistölleen erilaisia etuja. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita sote-alojen opiskelijat. Jäsenyyden voit ostaa kide.appissa. Yhteydenotot osoitteeseen 

Opiskelijayhteisösi Discordissa!

Discord on yhteisöllinen verkkoalusta, jossa voit mm. verkostoitua, tavata kavereita sekä järjestää vaikka hengailuillan oman luokan kanssa. Alustalla on käytössä puhe- ja tekstikanavia sekä striimausmahdollisuus.

Discordista löydät myös esim. alakohtaiset kanavat, joissa voit etsiä vertaistukea tai jakaa fiiliksiä oman alan opinnoista myös oman aloitusryhmäsi ulkopuolelta. Laureamkon aktiivit päivystävät virtuaalisella kampustoimistolla 10. tammikuuta alkaen erikseen ilmoitettuina päivinä. Kysy Laureamkolta -kanavalla voit kysyä kaikesta, mikä mietityttää! Lauremko tiedottaa -kanavalta löydät viikon vinkit joka maanantai.

Discord on loistava alusta myös verkkotapahtumille. Tule verkostoitumaan muiden opiskelijoiden kanssa ja löytämään uusia ystäviä! Laureamkon Discordiin pääset täältä.

Oletko uusi Discordin käyttäjä? Katso alta ohjevideo, jonka avulla pääset alkuun!

Opiskelijan parempaa huomista turvaamassa