Laureamko

Opiskelijahaalarit!

Haalareita käytetään perinteisesti lähes kaikissa opiskelijatapahtumissa, kuten approilla, sitseillä, vappuna, baari bileissä ja melkeinpä missä vain opiskelijatapahtumassa… Ne ovat osa opiskelijakulttuuria ja näistä tunnistaa niin oman kuin muidenkin korkeakoulujen opiskelijan katukuvasta.

Haalarisi hankit Laureamkon verkkokaupasta shop.laureamko.fi.  Voit noutaa haalarisi miltä vain kampustoimistolta tai tilata kuljetuksen lähimmälle R-kioskillesi.

Haalarit ja haalarimerkit

Haalarit ovat opiskelijan univormu, asuste tapahtumaan kuin tapahtumaan ja näyttävin osa opiskelijaelämää. Laureassa opiskelijoilla on erivärisiä haalareita jotka määräytyvät tukintosi mukaan, tunnistat kuitenkin näistä suurimman osan Laurealaisiksi haalareiksi pinkistä takataskusta.

Haalareihin kerätään opiskeluiden aikana haalarimerkkejä jotka kertovat sinun opiskelijatarinaasi. Merkkejä voi ostaa sekä ansaita erilaisista opiskelijatapahtumista. Myöhemmin merkit toimivat hyvänä muistona opiskeluajan riennoista.

Hanki ensimmäiset haalarimerkkisi osoitteesta shop.laureamko.fi

Sovitus ja ostaminen

Voit sovittaa haalareita millä Laureamkon kampustoimistoista. Pääset katsomaan toimistojen aukioloajat päivystyslistasta tai kunkin kampustoimiston Instagramista.

Laureamko Otaniemi

Laureamko Tikkurila

Laureamko Porvoo

Laureamko Leppävaara

Laureamko Lohja

Laureamko Hyvinkää

Pääset ennakkotilaamaan haalarit osoitteesta shop.laureamko.fi tai alla olevasta linkistä. Ennakkotilausten perusteella teemme haalaritilauksen 6.9.2024. Tilauksesta menee noin 6 – 8 viikkoa haalareiden toimitukseen minkä jälkeen pyrimme levittämään ne kampuksille mahdollisimman nopeasti. 

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (kide.app)

Oston yhteydessä voit valita toimituksen ärrä pakettina lähimmälle R-kioskillesi tai vaihtoehtoisesti omalle kampustoimistollesi ilman toimituskuluja.

Terveysalan haalarit ovat myöskin ostettavissa ja noudettavissa heti kampustoimistoilta

Restonomit ja Tietojenkäsittelyn Tradenomit hankkivat haalarinsa omilta aineyhdistyksiltään

LARE RY

Jenkins ry

Laurea-ammattikorkeakoulun

opiskelijahaalarit

Katso alta mitkä ovat sinun tutkintosi haalarit

Estenomit

Estenomit

Restonomit

Restonomit

Terveysalat

Terveysalat

Sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, fysioterapeutit

 

Tietojenkäsittelyn Tradenomit

Tietojenkäsittelyn Tradenomit

Tradenomit

Tradenomit

Liiketalouden tradenomit, oikeustradenomit, turva-tradenomit

Haalarietiketti

Tiesitkö, että jokainen haalarimerkki on ommeltava haalareihin itse käsin? Tiesitkö, ettei haalareita saisi pestä? Tätä varten on olemassa haalarietiketti, joka jaetaan kaikille haalarinsa ostavalle. Haalarietiketin kohdat ovat valtakunnallisia ja yleisesti hyväksyttyjä traditioita. Jos missasit haalarietikettisi, lue se tästä.

Haalareiden historia Suomessa

Haalareiden arvioitu ensiesiintyminen ajoittuu ennen 1960-lukua ja on luultavimmin nimenomaan Espoosta ja Otaniemestä lähtöisin. Tuon ajan haalariversiot eivät olleet siis vielä varsinaisia nykyajan mallisia sponsorimerkkeineen ja muine koristeineen. Varsinaisesti haalareitten käyttö opiskelijoiden bilevarustuksessa alkoi 1970 –luvulla Ruotsissa. Enemmän nykyajan mallisten haalareiden rantautuminen suomalaisopiskelijoiden käyttöön tapahtui suunnilleen 1980 –luvun alussa.

Haalareiden värit kuvastavat opiskeltavaa alaa tai koulua ja niihin kerätään erilaisia merkkejä. Merkit voivat olla esimerkiksi muistoja tapahtumista tai ne voivat kertoa muille, minkä alan opiskelija on kyseessä.