”Kiinnostaako sinua mahdollisesti vaikuttaminen opetuksen laatuun, opiskelijakunnan rahojen käyttämiseen, kasvattaa verkostoja, hankkia kavereita tai vaikkapa saada konkreettista oppia keskisuuren järjestön (käytännössä siis yrityksen) pyörittämisestä? Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, edustajistoon kannattaa ehdottomasti hakea. Vielä enemmän, jos vastasit useampaan kohtaan kyllä ;).

Edustajisto päättää opiskelijakunnan rahojen käytöstä ja päivittäisen toiminnan isommista linjauksista, hallituksen hoitaessa päivittäisen toiminnan. Tämä tapahtuu mm. hyväksymällä talouteen ja toimintaan liittyvät dokumentit, säännöt ja ohjesäännöt, antamalla vastuuvapaudet vanhoille toimijoille sekä valitsemalla hallituksen ja opiskelijaedustajat.

Edustajistotoiminta vie aikaa minimissään muutaman tunnin kuukaudessa, kokouksia ja koulutuksia on noin kerran tai kaksi kuussa opiskelukuukausina. Yleensä myös verkko-osallistuminen kokouksiin ja koulutuksiin on mahdollista, joten pitkänkään matkan päässä oleminen ei haittaa. Aktiivisemmille toimijoille on runsaasti mahdollisuuksia osallistua myös vaikka johonkin käytännön projektiin hallituksen kanssa.”

– Jere Kallionpää, Laureamkon edustajiston jäsen 2017

Lisätietoa ja tarvittavat kaavakkeet löydät täältä.