Laureamkon edustajistovaalit ratkesivat keskiviikkona illalla. Vaaleissa annettiin 303 ääntä ja äänestysprosentti oli 12,6 %. Valituksi tuli viisitoista (15) edustajaa sekä kuusi (6) varajäsentä muodostamaan edustajisto vuodelle 2020. Vaalien äänestys järjestettiin sähköisesti 30.10.-6.11.2019. Lataa tulokset tästä.

Vaaleissa oli mukana 21 ehdokasta ja kolme vaaliliittoa: La’SOTE, EsKot ja Index. Vaaliliitoista pienin oli EsKot, joilla oli listallaan vain yksi ehdokas. Muissa liitoissa ehdokkaita oli 9-11.

Index ja La’SOTE saivat molemmat läpi seitsemän varsinaista edustajistojäsentä. Äänimäärässä vaalivoiton otti La’SOTE 47,9 %:lla kaikista annetuista äänistä. Indexille ropisi 41,9 % äänistä ja piskuinen EsKot onnistui nappaamaan 7,6%. Tyhjiä ääniä annettiin hyvin vähän.

La’SOTE ja Index olivat toista vuotta mukana vaaleissa, kun taas EsKot ovat vaaleissa mukana jo kuusi vuotta. Nyt EsKot jäivät vain yhden paikan varaan, mutta toisaalta vaa’ankieliasemaan La’SOTEn ja Indexin väliin.

Uuden edustajiston kokoonpanossa on opiskelijoita kaikilta kampuksilta. Eniten edustajistoon valittiin Leppävaaran kampuksella opiskelevia (7 varsinaista ja 1 varaedustaja), mitä selittää kampuksen koko. Yllättävää kyllä Tikkurilasta edustajistoon saatiin vain kaksi edustajistön jäsentä, vaikka kampuksella on lähes yhtä paljon opiskelijoita kuin Leppävaarassa.

Suurimman henkilökohtaisen äänimäärän keräsi Samu Reinikainen 27:lla äänellä. “Oli kyllä positiivinen yllätys saada suurin äänimäärä näin fuksina. Tämä tuleva vuosi vaikuttaa todella lupaavalta. Restonomina mua tietenkin kiinnostaa ajaa meidän restojen asioita eteenpäin. Lisäksi uusien opiskelijoiden tukemiseen ja orientaatioviikolle mulla olisi aika paljon ajatuksia,” kommentoi Samu.

Juuri valitut edustajiston jäsenet ja varajäsenet pääsevät pian aloittamaan työskentelyn. Miltä tuleva vuosi siis näyttää?

Ainoa EsKot-edaattori Emmi Lintunen kommentoi: ”Kiitos kaikille äänestäjille ja onnea muille vaaliliitoille! On suuri kunnia, että jäsenten vahva luottamus säilyy EsKoihin jo kuudetta vuotta. Haluamme jatkaa työtämme vahvan yhteisön eteen sekä kehittää Laureamkoa kohti vihreämpää tulevaisuutta. On tärkeää, että opiskelijoiden ääni kuuluu ja vaikuttaa kirkkaana niin Laureamkossa kuin Laureassakin. Vaikka usein sanotaan, että ennen kaikki oli paremmin, niin varmistetaan, että ensi vuonna ja tulevaisuudessa asiat ovat vielä paremmin.”

La’SOTEn uusi edustajiston jäsen Janita Aaltonen kertoo, ”Kaikki on uutta ja jännittävää, mutta odotan innoissani ensi vuotta! Syy miksi hain edustajistoon oli se, että pääsee vaikuttamaan, niin odotan sen näkemistä käytännössä.”

Indexin edustaja Samu Reinkainen toteaa: ”Haluan päästä vaikuttamaan kampusten vapaa-aikatoimintaan. Olen huomannut, että Leppävaaran kampuksella ei ole muuta tilaa oleskelulle kuin Kampusparkki ja joillain kampuksilla ei ole mitään. Haluan päästä ajamaan ryhmien ja järjestöjen toimintaa eteenpäin.”

Koko jäsenistö on tervetullut seuraamaan uuden edustajiston järjestäytymiskokousta 18.11. klo 17 alkaen. Kokous pidetään Tikkurilan kampuksella tilassa B303. Järjestäytymiskokouksessa valitaan myös hallitus vuodelle 2020.