Mikä ihmeen hallitus?

Laureamkon hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta sekä enintään kahdeksasta hallituksen jäsenestä. Hallitus johtaa Laureamkon toimintaa edustajiston antamien linjauksien mukaan. Hallitus vastaa toimintasuunnitelman ja budjetin toteutumisesta. Hallituspesti kestää vuoden, tammikuusta joulukuuhun ja luottamustoimesta maksetaan palkkiota.

Mitä hallitus tekee?

Hallitus jakautuu yleensä kahteen tiimiin, joista toinen keskittyy opiskelijakunnan palveluihin ja toinen vaikuttamiseen. Näistä jälkimmäinen eli edunvalvontatiimi hoitaa mm. hyvinvoinnin, vaikuttamisen, palautteen käsittelyn (kuten VoxBox) ja koulutuksen kehittämisen sekä kuntavaikuttamisen (yhdessä pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien ja yliopistojenopiskelijakuntien kanssa).

Palvelutiimille kuuluvat mm. tuutorit (haku, valinta, koulutus), kansainvälisyys (vaihto-opiskelijat, kansainväliset vieraat), kampustiimit (kouluttaminen ja tukeminen), markkinointi ja viestintä (Facebook sivut, Instagram sekä verkkosivut), myyntituotteet sekä tapahtumat.

Hallituksen projektit riippuvat kuitenkin jäsenien kiinnostuksien kohteista sekä aktiivisuudesta.

Hallituksessa pääset laatimaan budjetteja sekä toimintasuunnitelmaa, opettelemaan projektipäällikkyyden sekä johtamisen saloja, luomaan yhteistyösopimuksia, vaikuttamaan Laurean työryhmissä sekä tietenkin mahtavat mahdollisuudet verkostoitumiseen.

Miten hallitus valitaan?

Uusi edustajisto valitsee uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessaan, joka tänä vuonna on 18.11. Tikkurilassa tilassa B303. Ensiksi valitaan puheenjohtaja, sitten varapuheenjohtaja ja sitten hallituksen jäsenet. Jäsenet valitaan kaikki kerralla. Vaikka hallituksessa jokaisella on omat alueensa, ei tehtäviin haeta hallitushaku vaiheessa, vaan ne päätetään perinteisesti hallituksen jäsenten kesken ja vahvistetaan ensimmäisissä kokouksissa.

Kiinnostuneet voivat lähettää hakemuksen viimeistään 10.11. osoitteeseen [email protected]. Kirjallisessa haussa kannattaa kertoa kuka olet, mistä tulet sekä miksi haluat hallitukseen ja mitä haluaisit tehdä hallituksessa. Järjestäytymiskokouksen sujuvuuden vuoksi hakemuksen lähettäminen etukäteen on suotavaa, mutta ehdolle hallitukseen voi asettua myös vasta kokouksessa. Joka tapauksessa kokoukseen kannattaa tulla paikalle, sillä hakijoille on varattu aikaa esittäytymiseen ja lyhyeen haastatteluun.

Hallituksen koulutus

Järjestäytymiskokouksessa valittua hallitusta koulutetaan 25.11. alkaen Jos hallitushomma kiinnostaa, kannattaa jo nyt varata koulutukselle aikaa kalenterista. Lataa tästä hallituksen perehdytysaikataulu!