Syyslukukausi alkaa aivan tuota pikaa, ja monella myös alkavat uudet opinnot uudessa koulussa. Mitä kaikkea uuden opiskelijan kannattaa ottaa huomioon koulujen alkaessa? Kokosimme alle pientä muistilistaa. Laurean nettisivuiltalöytyy myös uudelle opiskelijalle tarkoitetut sivut, joissa on tärkeitä opintojen aloittamiseen liittyviä ohjeita, kuten opiskelijatunnusten aktivointi ja missä ja milloin sinun pitää olla ensimmäisenä päivänä, joten ne on jätetty pois tältä listalta.

  1. Aloita opinnot positiivisella asenteella äläkä ota liikaa stressiä, jos kaikki tuntuu aluksi sekavalta ja vaikealta. Tämä on ensimmäinen ja tärkein neuvo! Opintojen aloitus on meistä jokaiselle jännittävä kokemus. Ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana uutta informaatiota tulee niin paljon, ettei kaikkea voi muistaa ja asiat menevät sekaisin. Vaikka tuutorit nyt osaavat neuvoa eri järjestelmien käytössä kuin vanhat ammattilaiset, he ovat olleet ihan samassa tilanteessa itse aloittaessaan.

2. Hyödynnä tuutoreita! Tuutorit ovat juuri teitä, uusia opiskelijoita varten. He vastaavat mielellään kysymyksiin ja neuvovat juuri esimerkiksi järjestelmien käytössä tai kampuksella suunnistamisessa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

3. Kirjoita itsellesi ylös opiskelijanumerosi (muotoa 19xxxxx) ja ryhmätunnuksesi (esim. SSB219SA), koska niitä tulet tarvitsemaan ensimmäisestä päivästä alkaen.

4. Muista hakea Kelalta opintotukea ja yleistä asumistukea, jos olet niihin oikeutettu, tai muita opiskelijoille tarkoitettuja tukia.

5. Liity opiskelijakunta Laureamkon jäseneksi, ja hyödynnä mahtavat jäsenedut, kuten Zone-liikuntapalvelut ja monet opiskelija-alennukset sekä sähköinen opiskelijakortti Slice. Huom! Jäseneksi voit liittyä, kun olet aktivoinut Laurean opiskelijatunnukset.

6. Ota ilo irti opiskelijaelämästä! Lähde rohkeasti ensimmäisten viikkojen opiskelijatapahtumiin, ja tutustu paikallisiin tuutoreihin ja opiskelukavereihin. Opiskelu on kaksin verroin hauskempaa hyvässä porukassa.