Haku on auki koko huhtikuun ajan. Tässä  haussa etsitään tuutoreita tammikuussa 2024 aloittaville ryhmille. 

Tuutorina pääset avustamaan uusia opiskelijoita opintojen aloituksessa. Tuutori on tärkeässä roolissa ottamassa opiskelijoita vastaan, vastailemassa kysymyksiin ja ohjeistamassa ihan perusjutuissa koulun aloitukseen liittyen. Omaa osaamista ei kannata jännittää, sillä kysymykset ovat alkuun usein todella helppoja kokeneelle opiskelijalle. Kaikkeen tarpeelliseen myös koulutetaan ennen tuutorointia, eikä kaikkea edes tarvitse tietää.

Tuutorina hyödyt myös itse paljon. Pääset tutustumaan muihin oman kampuksesi opiskelijoihin, muiden kampusten tuutoreihin, moniin muihin aktiivitoimijoihin sekä tietty tuutoroimaasi fuksiryhmään. Saat kokemusta monista asioista, kuten tapahtumien järjestämisestä, viestinnästä ja ihmisryhmien ohjaamisesta. 

Tuutoriksi voi hakea kuka tahansa, miltä vaan alalta tai opiskelumuodosta. Aloittavat opiskelijat ovat monimuotoinen joukko eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia opiskelijoita. Tämän takia myös tuutoreiden on hyvä edustaa monenlaista opiskeluelämää. Tuutorina toimivalta vaaditaan voimassa oleva laureamkon jäsenyys.

Tuutoroinnista on mahdollista hakea 5 opintopistettä portfolion kautta. Lisätietoa opintopisteiden hakemisesta löytyy täältä.

Miten hakeminen toimii?

Täytä lomake, joka löytyy täältä sekä varaa sopiva haastatteluaika. Loppukevään aikana saat tiedon, tulitko valituksi tuutoriksi. 

Koulutus järjestetään syksyn aikana ja se sisältää kampuksen oman tapaamisen, kaikkien yhteisiä tapaamisia sekä tuutorileirin 13.-14.10. Leirillä kouluttaudutaan, tutustutaan toisiin ja vietetään aikaa yhdessä. Leirillä yövytään yksi yö leirikeskuksessa ja osallistuminen on ilmaista. Syksyn aikana tehdään myös suunnitelmat valmiiksi tammikuuta varten. Tähän sisältyy mm. orientaatiopäivien aikatauluista sopiminen sekä tapahtumien suunnittelu.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tuutoritiimille [email protected]