Laureamko etsii laurealaista ehdokasta SAMOKin hallitukseen! Haluatko vaikuttaa paremman opiskelijaelämän puolesta? Kiinnostaako sinua mitä eduskunta ja hallitus päättävät koulutuksesta ja opiskelijoiden sosiaaliturvasta? Rohkenetko lobata poliitikkoa? 

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallitus valitaan vuodelle 2024 liittokokouksessa  26.10.-27.10.2023 Rovaniemellä. Laureamko haluaa laurealaisen äänen kuuluvan kattoliittomme hallituksessa ja siksi etsimme ehdokasta SAMOKiin. 

SAMOKin hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään seitsemän muuta jäsentä. Hallitukseen valitaan siis kaikkiaan 5-9 henkilöä. Hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2024 ja päättyy 31.12.2024. Tehtäviin perehdytetään jo joulukuun aikana. 

SAMOKin hallituksen ensisijainen tehtävä on toteuttaa liiton toimintasuunnitelmaa ja strategiaa. Hallitustyöskentely pitää sisällään lobbaamista eli erilaisten sidosryhmien, kuten esimerkiksi kansanedustajien, heidän avustajiensa, puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen toimijoiden sekä virkamiesten tapaamista ja heihin vaikuttamista ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyväksi. Hallituslaisten oletetaan perehtyvän taustamateriaaleihin, seuraavan ajankohtaista keskustelua ja viestivän SAMOKin toiminnasta. Tukenaan heillä ovat SAMOKin työntekijät.

Ehdokkaan haku on auki 6.4.-18.5. ja Laureamko valitsee ehdokkaansa SAMOKin hallitukseen edustajiston kokouksessa 22.5. Opiskelijakunta perehdyttää valitun ehdokkaan ja tarjoaa tukea kampanjointiin.

Edellytämme valittavalta henkilöltä:
  • Opinto-oikeutta Laureassa hakuhetkellä
  • Sitoutumista kampanjointiin ennen SAMOKin liittokokousta
Toivomme valittavalta henkilöltä:
  • Sitoutumista Laureamkon arvoihin ja poliittiseen ohjelmaan
  • Kiinnostusta opiskelijoiden edunvalvontaan
  • Osaamista ja kokemusta vaikuttamisesta
  • Laureamkon jäsenyyttä
  • Tuntemusta opiskelijakunnan toiminnasta

 

Jos kiinnostuit ehdokkuudesta toimita, hakemuksesi edustajiston puheenjohtajistolle Janina Saaristolle ja Krista Altille osoitteeseen [email protected] viimeistään 18.5. Laureamkon edustajisto valitsee ehdokkaan kokouksessaan 22.5. Hakijoille varataan aikaa esittäytyä edustajiston kokouksen yhteydessä ja varaudu vastaamaan mahdollisesti muutamaan edustajiston esittämään kysymykseen.