Tiesitkö, että olemalla meidän jäsen kuulut myös Opiskelijoiden liikuntaliittoon (myöhemmin OLL)? Julkaisemme sivuillamme OLL:n uutiskirjeitä, joiden kautta pääset tutustumaan heidän toimintaansa paremmin.


Ruotsi rökitti Suomen korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin maaottelussa, kertoo Firstbeat-hyvinvointianalyysi

Kumpi palautuu ja voi paremmin, suomalainen vai ruotsalainen korkeakouluopiskelija? Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL päätti selvittää ruotsalaisen vastinparinsa SAIF:in kanssa, kumpi vetää voiton opiskelijahyvinvoinnin Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Tulosten perusteella rakas länsinaapurimme sai meidät pahasti kanveesiin: suomalaisten opiskelijoiden Firstbeat-hyvinvointinanalyysin mittaustulokset olivat kauttaaltaan ruotsalaisten tuloksia heikommat.

Petrattavaa siis meillä Suomessa löytyy ja kun se on tehty, on revanssin paikka!

Lue tuloksista lisää OLL:n nettisivuilta.

  

Opiskelija, kuntavaalit vaikuttaa myös sun arkeen

Onko sulla koskaan käynyt niin, että sun suosikki-bussivuoro on peruttu? Kavereiden kanssa olette ehkä haukkuneet sitä ahnetta bussiyhtiötä.

Mutta tiesitkö, että päätös on todennäköisesti johtunut siitä, että kunta on lopettanut tukemasta bussivuoroa?

Sovellapa tätä samaa ajattelutapaa siihen kuntopolkuun, jonka päällyste vaihdettiin purusta kivituhkaan. Ja niihin lihaskuntolaitteisiin, jotka nyt makaa hajonneena reitin varrella.

Todennäköisesti on käynyt niin, että kunnanvaltuustossa ei olla kunnolla ymmärretty näiden palvelujen merkitystä asukkaille. Kyllä, siinä valtuustossa, joka valittiin siellä kuntavaaleissa.

Lue lisää ajatuksia kuntavaalien vaikutuksesta just sun arkeen Opiskelijoiden Liikuntaliiton blogista.

Haasta säkin oma kuntasi mukaan edistämään kunnan hyvinvointia!