Älä anna vain henkilöstön päättää! Ryhdy opiskelijaedustajaksi!

Täydennyshaussa haemme täydennyshaussa edustajia tutkintojen kehittämisryhmiin sekä tutkintolautakunnan varaedustajaa.

Jokaisella tutkinnolla on kaksi omaa opiskelijaedustajaa, jotka istuvat tutkinnon kehittämisryhmässä ja työelämän ohjausryhmässä. Näiden lisäksi edustajia haetaan koko Laurean tasolla vaikuttaviin toimielimiin. Kehittämisryhmissä voit vaikuttaa aina yksittäisten kurssien sisällöistä koko Laurean opetuksen suuntaan. Opiskelijaedustajat toimivat kehittämisryhmissä tasavertaisina jäseninä.

Opiskelijaedustajana toimimisesta kerrytetystä osaamisesta voi hakea opintopisteitä sekä arvostettua työelämäosaamista, kuten argumentaatio-, neuvottelu-, ja ryhmätyötaitoja. Laureamko tarjoaa koulutuksia kaikille opiskelijaedustajille 4-5 kertaa vuoden aikana. Uusien opiskelijaedustajien ensimmäinen koulutus järjestetään 27.11. klo 17-18.30 Tikkurilan kampuksella tai etänä. Koulutus tallennetaan.

Hakijoilta edellytetään sitoutumista viestintään opiskelijakunnan kanssa sekä osallistumaan opiskelijaedustajien koulutuksiin. Eduksi katsotaan, että hakija pystyy sitoutumaan ryhmän toimintaan koko kalenterivuodeksi. Opiskelijakunnan jäsenyys katsotaan myös eduksi. Joillakin ryhmillä on myös muita erityisiä kriteerejä. Toivomme hakijoilta aitoa kiinnostusta ryhmän aiheeseen ja motivaatiota tehtävään. Valittujen nimet, sähköpostiosoitteet ja kuvat tulevat esille Laureamkon verkkosivuille.

Kuinka hakea opiskelijaedustajaksi?

Haku on käynnissä 30.11. klo 23:59 asti. Laureamkon hallitus valitsee opiskelijaedustajat kokouksessaan 7.12.. Työryhmät nimetään kalenterivuodeksi 2024 ja ne aloittavat toimintansa tammikuussa 2024.

Paikkaa haetaan Lime forms -lomakkeella (linkki: https://opku.lime-forms.se/forms/9FwP4N83rsHkNYwYKN8k). Lähtökohtaisesti paikkoja voivat hakea kaikki Laurean opiskelijat, mutta huomaathan, että osassa paikoista on tarkemmat hakukriteerit. Näet kriteerit alta löytyvistä hakuilmoituksista. Kuvaukset ryhmien toiminnasta löytyy sivulta laureamko.fi/opiskelijaedustajaksi.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, niin ole yhteydessä Laureamkon hallituksen jäsen Sanni Koivuluomaan ([email protected]) tai edunvalvonnan asiantuntijaan Linda Lindgreeniin ([email protected]).

 

Haku on auki seuraaviin ryhmiin:

 

Lakisääteiset toimielimet

 • Tutkintolautakunta (varaedustaja)

Laurea-tasoiset koulutuksen kehittämisryhmät

 • Verkkotutkintojen kehittämisryhmä (2 edustajaa)
 • Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehittämisryhmä (2 edustajaa)

Tutkintojen kehittämisryhmät ja tutkintojen työelämän ohjausryhmät

 • Estenomitutkinnon opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Fysioterapeuttitutkinnon opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Liiketalouden opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Restonomitutkinnon opiskelijaedustaja (1 edustaja)
 • Rikosseuraamusalan opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Sairaanhoitajatutkinnon opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Sosionomitutkinnon opiskelijaedustaja (2 edustajaa)
 • Terveydenhoitajatutkinnon opiskelijaedustaja (1 edustaja)