Astu mukaan Laureamkon hallituksen ihmeelliseen maailmaan! 

Ihmeellinen tosiaan, sillä jokainen vuosi on aina erilainen ja vuosi hallituksessa antaa jokaiselle hallituslaiselle mielettömästi uutta. Olit sitten järjestökonkari tai vasta vaikuttamiseen ja tapahtumien järkkäämiseen hurahtanut fuksi – Hallitusvuosi on antoisa kenelle tahansa!

Itse päädyin hallitukseen omana fuksivuonna. Olin jo varma hallitukseen hakemisesta siinä vaiheessa, kun opintopolussa luki, että olen päässyt opiskelemaan Laureaan. En toki suinkaan ajatellut hakevani hallitukseen heti ensimmäisenä vuotena – näin kuitenkin kävi enkä kadu yhtään. Vuosi ei ollut helppo, eikä sen kuulukaan. 

 

Kerron rehellisesti salaisuuden siitä, että hallituksessa työskentely on raakaa työtä. Se vaatii usein pitkiä päiviä ja itsensä epämukavuus vyöhykkeelle asettamista. On kuitenkin aivan parasta, kun oppii tuntemaan uusia ihmisiä ympäri pääkaupunkiseutua muista opiskelijakunnista. On aivan huippua, että pääsee jakamaan omaa arkea saman henkisten ihmisten kanssa. Vielä parempaa on se, että vuoden aikana pääsee kehittää itseään vaikuttajana, tapahtuma-organisaattorina sekä monessa muussa osa-alueessa. 

 

Hallitus jakaantuu kahteen osa-alueeseen: edunvalvontatiimiin ja palvelutiimiin 

Edunvalvontatiimi ei ehkä ole yhtä näkyvä osa hallitusta, mutta työskentely siinä on aivan yhtä tärkeää, kuin muukin työskentely. Edunvalvontatiimi tekee päivittäin työtä sen eteen, että opiskelijoiden oikeudet toteutuu ja niitä kehitettäisiin entistä paremmiksi. Lyhyemmin ev-tiimi pitää huolta ettei opiskelijoita kohdella väärin ja mikäli jotain vääryyttä tapahtuu, heillä on aseet taistellakseen opiskelijoiden oikeuden puolesta. Palvelutiimi on se, mikä järjestää vuosittain niitä Laureamkon isoja tapahtumia – fuksiaiset, wappu, vuosijuhlat jne. Palvelutiimi vastaa myöskin tuutoritoiminnasta ja pitää huolen heistä. Näissä kahdessa tiimissä hallitus toimii. 

 

Toki pitää muistaa, että hallitus on kokonaisuus ja kaikki pääsee kyllä tekemään kaikkea mitä haluaa ja jaksaa. Jaksaminen onkin asia, mistä hallituskauden aikana on hyvä pitää huolta. Vaikka vuosi hallituksessa on useille hyvin rankka vuosi, on muistettava nukkua hyvin eikä työskentely kannata venyttää yötunneille. On kohtuullista sanoa EI, mikäli ei aidosti jaksa ottaa enempää tehtäviä. Hallituskauden on tarkoitus olla hauskaa ja luoda parasta aikaa niin itselleen kuin myös kaikille muille. Suosittelen siis jokaiselle, hakekaa hallitukseen ja oppikaa uusia taitoja tulevaisuutta varten – se kannattaa! 

 

Kirjoittanut Merike Mauring, Laureamkon hallituksen jäsen 2018