Toiminta opiskelijakunnassa on pähkinänkuoressa antoisaa ja opettavaista. Joka lukukausi toimijamme käyvät esittelemässä toimintaamme, kertomassa sen hyödyistä työelämässä ja kuinka hauskaa työskentely meillä Laureamkossa on. Käytävillä kuiskutellaan CV -merkinnöistä ja opintopisteistä, kertyneen oppimisen sanoittamisesta. Silti kaikkien puheiden ja tarinoiden takana, ovat oikeat ihmiset ja oikeat polut vaikuttamistyöstä toiseen ja opiskelijakuntakentältä suurempiin järjestöihin. Missä niitä Laureamkolaisia sitten näkyykään tulevana vuonna?

 

Sanni Koivuluoma: SAMOKin varapuheenjohtaja vuonna 2024

 

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK piti liittokokouksensa lokakuussa ja tällöin valittiin vuoden 2024 uusi hallitus. Laureamkon vuoden 2023 varapuheenjohtaja Sanni Koivuluoma oli ehdolla hallituksen jäseneksi, taustallaan vahva osaaminen edunvalvonnasta, vaikuttamistyöstä ja koulutuspolitiikasta. Keväällä Sanni teki suuren työn eduskuntavaalien kampanjoimisessa ja oli mukana organisoimassa mm. Haalariäänestyksiä, sekä 3AMK yhteistyöllä toteutetun vaalipaneelin Leppävaaran kampuksella.

Liittokokouksessa tapahtui kuitenkin käänne, jossa opiskelijakunta METKA (Metropolian Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta) esitti Sannia varapuheenjohtajaksi. Äänestyksen jälkeen pinkit liput liehuivat Laureamkon toimistolla, kun Sanni valittiin enemmistöäänin. Nyt SAMOKin uusi hallitus on järjestäytynyt ja Sannin vastuut näyttävät tulevana vuotena tältä;

”Sanni Koivuluoma, varapuheenjohtaja. Poliittinen vaikuttaminen ja johtaminen, sosiaalipolitiikka: opiskelijoiden toimeentulo ja etuusjärjestelmät, yhdenvertaisuus.” Sanni saa myös toimia kummina opiskelijakunta Rotkolle, Copsalle, Hamkolle, JAMKOlle ja Humakolle.

Laureamko onnittelee Sanni Koivuluomaa ja toivottaa onnea ja menestystä tulevalle vuodelle!

 

Mio Kortelainen: OLL:n puheenjohtaja vuonna 2024

 

Opiskelijoiden liikuntaliitto, OLL, täyttää 100 vuotta vuonna 2024. Marraskuussa liikuntaliitto piti vuosittaisen liittokokouksensa Tampereella, jossa kaavailtiin opiskelijaliikunnan tulevaisuutta seuraavalle juhlavuodelle. Lisäksi käytiin keskustelua liiton tulevaisuudesta, jäsenmallista ja tulevasta strategiakaudesta.

Laureamkon aktiivi sekä Laso Ry:n puheenjohtaja, Mio Kortelainen oli ehdolla liiton varapuheenjohtajaksi. Miolla on taustallaan vahva kiinnostus opiskelijoiden hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen, sekä palo liikuntapalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Kokouksessa poikkeuksellista oli kuitenkin se, etteivät puheenjohtajavaalin asetelmat olleet selvillä etukäteen. Muutoksia tapahtui pitkin kokousta ja jännitys oli läsnä äänestyksen loppuun saakka. Opiskelijakunta METKA (Metropolian Ammattikorkeakoulu) esitti Mio Kortelaista puheenjohtaksi ehdokaspaneelin jälkeen. Äänestyksen loputtua, Miosta valittiin puheenjohtaja vuodelle 2024.

Laureamko onnittelee Mio Kortelaista ja toivottaa onnea ja menestystä tulevalle vuodelle!

 

Sinustako tulevaisuuden vaikuttaja?

 

Kiinnostaako sinua vaikuttamistyö? Haaveiletko työskenteleväsi jonakin päivänä järjestössä? Haluatko luoda verkostoja pitkin Suomea ja jopa kansainvälisesti? Opiskelijakunnan toiminta avaa opiskelijalle monia ovia tulevaan! Olit sitten kiinnostunut tuutoroinnista, opiskelijaedustajana toimimisesta tai hallituksesta, tarjoaa Laureamko aktiiveilleen osaamista työelämään ja eväitä opiskelijaelämän jälkeiseen aikaan. Tervetuloa mukaan toimintaan ja selvittämään, mihin juuri sinun polkusi vie!