Vuosi 2019 alkaa lähestyä loppuaan. Laureamkon edustajistovaalit on nyt pidetty, ja uusi edustajisto tulee järjestäytymään maanantaina 18. marraskuuta, jossa valitaan uusi opiskelijakunnan hallitus sekä edustajiston puheenjohtajat. Tähän pisteeseen pääsy on edellyttänyt kuitenkin useiden kuukausien taustatyötä Laureamkon toimijoiden sekä erillisen keskusvaalilautakunnan työn muodossa.

Laureamkon keskusvaalilautakunta (tuttavallisemmin kevalaku tai KVLK) on riippumaton ja hallinnollinen lautakunta, jonka keskeisimpänä ja merkittävimpänä tehtävänä on järjestää opiskelijakunnan vaalit. Vaalien järjestäminen opiskelijakunnissa on tärkeää työtä, sillä opiskelijakunnilla on lainsäädäntöön kirjattu itsehallinto sekä tehtävä toimia jäsenten yhdyssiteenä. Jotta opiskelijakunta voi toteuttaa Ammattikorkeakoululaissa tarkoitettuja tehtäviään parhaalla mahdollisella tavalla, on puolueettomien ja yhdenvertaisten vaalien järjestäminen yksi toiminnan kulmakivistä.

Mitä keskusvaalilautakunnassa pääset sitten tekemään?

Keskusvaalilautakunta koostuu puheenjohtajasta ja kahdesta henkilöstä kymmeneen. Nämä henkilöt voivat olla opiskelijakunnan jäseniä tai alumneja. Näissä tehtävissä pääset mukaan edistämään ja kehittämään opiskelijakuntamme vaaleja. Tehtävät sisältävät markkinointiviestinnällistä suunnittelua, yhteistyön koordinointia muiden pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien kanssa, sekä graafista suunnittelua. Kaikkea osaamista odoteta yhdeltäkään jäseneltä ja erilaisia tehtäviä pääsee toteuttamaan oman kiinnostuksensa mukaan, mutta näistä on hyötyä keskusvaalilautakuntaan haettaessa.

Keskusvaalilautakunnan työt keskittyvät pääosin aina syksylle edustajistovaalien ajankohdan mukaan, mutta toimintaa voidaan kehittää jo keväällä suunnittelun muodossa.

Mukaan pääset saapumalla edustajiston järjestäytymiskokoukseen 18.11. klo 17 Tikkurilan kampuksen tilaan B303 ja ilmoittamalla kiinnostuksesi kokouksessa. Jos et pääse paikalle järjestäytymiskokoukseen, voit myös lähettää hakemuksen osoitteeseen [email protected].

Kirjoittanut keskuvaalilautakunnan puheenjohtaja 2019, Lauri Väisänen.