Aloitin työskentelyn Laureamkon toiminnanjohtajana reilut kolme viikkoa sitten. Alku on ollut hauska yhdistelmä vanhaa tuttua ja todella paljon myös kaikkea uutta. Olen valmistunut Laureasta sosionomiksi 2017 ja toiminut Laureamkon aktiivina monessa eri tehtävissä koko opiskeluaikani, joten Laureamkoon palaaminen työntekijänä onkin ollut minulle erityisen mieluisaa. On ollut ihanaa nähdä miten Laureamko on päässyt kehittymään ja kasvamaan järjestönä, miten toiminta on uudistunut ja toimijat entistäkin parempia. 

Syksy on aina haastava paikka aloittaa uudessa järjestössä, varsinkin opiskelijajärjestössä, koska elämme todella kiireistä aikaa uuden lukuvuoden alkaessa. Tietysti tämän hetken koronatilanne tuo vielä omat haasteensa syksyyn. Näihin kolmeen viikkoon on mahtunut myös paljon etätöitä ja uusien työkalujen sekä työtapojen opiskelua. 

Samalla valmistelemme jo ensi vuoden toimintaa ja mietimme, miten voimme palvella opiskelijoita entistä paremmin. Pääsin myös keskelle Laureamkon strategian uudistamisprosessia mikä onkin ollut todella mielenkiintoista. Strategia on ehdottomasti opiskelijakunnan tärkein dokumentti, se kertoo siitä mitä Laureamko tulevaisuudessa tekee ja miltä Laureamkon toiminta tulee näyttämään ja millaisilla askelilla lähdemme kohti paremmin toimivaa opiskelijakuntaa. 

Syksyä värittää myös erilaiset toimijahaut, nyt on paras mahdollisuus lähteä mukaan Laureamkon toimintaan esimerkiksi edustajistovaaleissa, opiskelijaedustajana, tuutorina tai vaikkapa hallituksen jäsenenä. Minulle Laureamko oli opiskelija-aikana se paikka, josta sain eniten uusia kavereita, opin paljon uutta ja loin uusia kontakteja sekä sain kuvan siitä, millaista työtä tahdon tehdä tulevaisuudessa. 

Mitä Laureamko voisi sulle antaa? Jos aktiivitoiminta kiinnostaa niin laita ihmeessä viestiä! 

Sini Heino, Laureamkon toiminnanjohtaja