Moni joka aloittaa Laureassa opiskelun ajattelee, että “käynpä vain luennoilla ja teen koulun mahdollisimman nopeasti loppuun!”. Itse ajattelin aikoinani täysin päinvastoin. Aloitettuani opiskelun huomasin, kuinka paljon kaikkea erilaista tekemistä ja mahdollisuuksia Laurealla oli tarjota. Muistan ajatelleeni, että “sen kerran kun opiskelen, niin tehdään se täysillä!”. Siitähän se ajatus sitten lähti.

Laureamkon hallituksen puheenjohtajaksi päädyin vuodelle 2017. Opiskelijakunta kaikkien opiskelijoiden etujen puolustajana tuntui omalta paikalta. Lisäksi halusin syventyä ja oppia täysin uusia asioita. Opiskelijakunnan päätöksenteko, edunvalvonta, strateginen toiminta, hallituksen ja työntekijöiden johtaminen sekä Laurean johtoryhmässä toimiminen antoivat aivan käsittämättömän laajan perspektiivin siihen, millä tavalla korkeakoulumaailma toimii. Olemalla opiskelijakunnan hallituksessa olen oppinut enemmän siitä miten yhteiskunta toimii kuin olen oppinut koko aikaisemman elämäni aikana. Ja lisäksi olen päässyt huomaamaan, kuinka päätökset ja ideat joita on tullut tehtyä ovat käytännössä toteutuneet. Ei siis ihan pelkkää sanahelinää touhu ollut, vaikka moni niin väittää.

Onko hallitustoiminta sitten aina kivaa ja hauskaa? Ei ole. Välillä työ on raskasta henkisesti tai jopa fyysisesti. Oma jaksaminen voi joutua koetukselle. Joinakin hetkinä sitä saattaa ajatella, että oliko tässä touhussa mitään järkeä. En silti vaihtaisi kokemuksiani opiskelijakunnan hallituksessa mihinkään. Oma kasvu ja kehitys tapahtuu vain, jos on valmis näkemään työtä sen eteen sekä olemaan epämukavuusalueellakin ajoittain. Olen oppinut asioita joita en tule tekemään tulevaisuudessa. Olen oppinut uusia asioita jotka minua kiinnostavat. Ja näitä oppeja en olisi koskaan saanut jos en olisi uskaltanut kokeilla jotain täysin uutta.

Ennen hallitukseen menoa en olisi ikinä kuvitellut nauttivani esityslistojen teosta tai seuraavan vuoden toimintasuunnitelman tekemisestä. Enkä olisi ikinä kuvitellut, että olisin mukana Laurean ylimpien johtajien kanssa pohtimassa Laurean seuraavien vuosien strategiakärkiä. Laureamkon puheenjohtajana oleminen avasi itselleni ovia, joihin en välttämättä tule enää koskaan pääsemään käsiksi. Ainutlaatuinen kokemus siis.

Palaan vielä kirjoituksen alkuun. Jos edelleen pohdit, että “käynpä vain luennoilla ja teen koulun mahdollisimman nopeasti loppuun!” niin tahtoisin, että mietit hetken asiaa. Sinulla on nyt mahdollisuus yrittää tehdä, saavuttaa ja osallistua asioihin, joihin et valmistuttuasi enää saa mahdollisuuksia. Miksi siis et katsoisi kaikkia kortteja, ennenkuin pistät loput takaisin pakkaan?

Kirjoittanut Roope Kuivalainen, Laureamkon hallituksen puheenjohtaja 2017

Kurkkaa ohjeet hallitushakuun!