Vuoden 2020 edustajiston järjestäytymiskokouksessa 18.11. valittiin niin edustajiston puheenjohtajisto kuin hallitus (uutinen valinnoista löytyy täältä). Keitä nämä valitut ihmiset sitten ovat? Tutustutaanpas heihin hieman paremmin! Pyysimme valittuja henkilöitä kertomaan vielä vähän fiiliksiä valinnoista ja esittelemään itsensä. Mikäli haluat kysyä valituilta jotakin, voit laittaa heille sähköpostia. Kaikkien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]laureamko.fi.

 

Vertti Airaksinen, edustajiston puheenjohtaja 2020

”Mut valittiin vuodelle 2020 edustajiston puheenjohtajaksi äänestyksen kautta. Nyt tietysti on puheiden aikana sanotut sanat vielä lunastettava ja odotan jo, että saadaan hommat potkastua käyntiin.

Olen siis Espoosta Leppävaaran kampukselta kolmannen vuoden IT-tradenomi. En ole paljasjalkainen espoolainen, vaan Kehä III ulkopuolelta (Lohjalta) tänne vuonna 2017 muuttanut. Samana vuonna myös alkoi opinnot tulevaisuuden laajojen työllistymismahdollisuuksien motivoimana.

Laureamkossahan mulla alkoi oma urani siinä vuoden 2017 ja 2018 vaihteessa. Mut valittiin silloin Leppävaaran kampuksen varapuheenjohtajaksi ja samalla alko tuutorointiin koulutukset. Voin kertoa enemmän omasta Laureamko urastani kasvotusten, joten rohkeesti jututtamaan vaan.

Mulla on semmonen tavoite ensi vuodelle, että saan viljeltyä sanontaa ”tehdään tästä vuodesta 20/20″ kaikkialle. Onha se ihan sairaan juustonen lausahdus, mutta uskon sen kuvastavan omaa panostustani.

Kiitokseksi siitä, että jaksoit lukea koko jutun, niin antaisin vielä suositukseni leffasta, joka kannattaa katsoa: Taru sormusten herrasta (mielellään koko trilogia).”

 


Liisa Niinivirta, edustajiston varapuheenjohtaja 2020

”Aika huippu fiilis, kun jo toista vuotta putkeen saa tärkeässä tehtävässä nauttia edustajiston luottamuksesta. Innolla siis odotan ensi vuotta ja uutta luottamustoimea!

Olen kotoisin Helsingin Tapaninvainiosta ja päädyin hakemaan Laureaan, kun lukion opon tunnilla sain kuulla Laurean tarjoamasta turvallisuusalan tradenomitutkinnosta. Toisella pääsykoe kerralla pääsin sitten sisään eli syksyllä 2017 aloitin opinnot.

Parasta opinnoissa on ollut luokkalaiset, sekä opintojen joustavuus niin ehtii aktiivitoimissa pyöriä.

Odotan eniten ensi vuodelta hyviä päätöksiä ja loistavaa yhteisöllisyyttä aktiivien parissa!

Suosikki elokuvaa ei kyllä tällä hetkellä ole, mutta nuorempana olin Star Warsin ystävä, koska droidi R2-D2 (ja myöhemmin myös BB8). Onhan ne elokuvat vieläkin aika mahtavia.”

 Miisa Tervala, hallituksen puheenjohtaja 2020

”Päällimmäinen tunne on innostus, en malta odottaa ensi vuotta ja kaikkea mitä se tuo tullessaan. Olen myös todella kiitollinen, että minut valittiin, ja että saan mahdollisuuden jatkaa hallituksessa vielä toisen vuoden.

Olen kotoisin Lahdesta, ja muutin sieltä Vantaalle opiskelemaan vuonna 2017. Halusin vaihtaa maisemaa ja tavata uusia ihmisiä.

Parasta opinnoissani Laureassa on ollut opintojen joustavuus. Olen saanut mahdollisuuden tehdä harjoittelun ulkomailla, käyttää aikaa Laureamkoon ja muutenkin suorittaa tutkintoani hyvin vapaasti.

Odotan, että opin paljon uutta, etenkin johtajuudesta. Vaikka olenkin käynyt hallitusvuoden läpi jo kerran, tulee se olemaan täysin erilaista puheenjohtajan näkökulmasta.

Suosikkielokuvani on ehdottomasti Into the wild, koska siinä on kauniita Alaskan maisemia.”


Annika Sievinen, hallituksen varapuheenjohtaja 2020

”Jännittyneen ja innostuksen sekaisilla fiiliksillä mennään, vähän ehkä kauhuakin mahtuu takaraivon ajatuksiin mukaan.

Olen kotoisin Tampereelta ja tie toi Laureaan ja Espooseen syksyllä 2017, kun matkailualan opinnot alkoivat kiinnostaa maailmalla välivuotta viettäessä.

Parasta opinnoissani on ollut kaikki upeat ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan

Odotan ensi vuodelta uusia kokemuksia, joissa pääsen haastamaan itseäni sekä tietysti uusiin ihmisiin ja yhteistyötahoihin tutustumista. Uskon ensi vuoden tuovan eteen paljon uusia haasteita, joita odotan innolla.

Suuria elokuva suosikkejani ovat musikaalit ja 50-60 luvun leffat, esimerkiksi Singing in the rain ja Aamiainen Tiffanylla on tullut katottua aikas monta kertaa.”

 

 


Taryne Kalima, hallituksen jäsen 2020
”Olen iloinen valinnasta ja odotan innolla tulevaa vuotta.
Asun Espoossa ja olen toisen vuoden opiskelija englanninkielisessä turvallisuusalan tradenomi opinto-ohjelmassa. Aloitin opintoni Laureassa syksyllä 2018.
Parasta opinnoissa tähän mennessä on ollut päästä kehittämään omaa osaamista turvallisuusalaan liittyvissä asioissa ja että on saanut opintojen kautta uusia ystäviä.
Ensi vuodelta odotan uusia haasteita ja sitä, että pääsee organisoimaan tapahtumia ja tutustumaan uusiin ihmisiin.
Yhtenä lempielokuvista on mieleen jäänyt hindi elokuva Thugs of Hindostan. Se oli yhdistelmä toimintaa, huumoria, tanssimista ja laulamista.”

Tuomas Koivisto, hallituksen jäsen 2020

”Alkujärkytyksen jälkeen todella hyvät ja innostuneet fiilikset valinnasta.

Olen kotoisin Hyvinkäältä. Opiskelen Porvoon kampuksella sairaanhoitajaksi. Olen alkuperäiseltä ammatiltani lähihoitaja. Laureaan päädyin, koska halusin opiskella monimuotona. Kyseisenä hakuaikana Porvoo oli paras vaihtoehto.

Parasta opinnoissa on tietotaidon parantuminen ja oma ammatillinen kehittyminen.

Ensi vuodelta odotan uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia!

Lempielokuvia on niin monia. Tähtien sodat toimii aina!”

 

 


Jesse Kokko, hallituksen jäsen 2020

”Päällimmäiset fiilikset ovat sekoitus pelkoa ja innostuneisuutta. Luotan kuitenkin itseeni ja ympärilläni oleviin ihmisiin.

Olen syntynyt, kasvanut ja asun vieläkin Keravalla. Laurean Leppävaaran kampuksella aloitin liiketalouden opinnot vuoden 2017 syksyllä pääasiassa sen takia, että kävin jo vakituisesti silloin töissä samalla alueella, ja näin erittäin käteväksi yhdistää työt opiskelut tällä tavalla.
Parasta opinnoissani on ehdottomasti tähän mennessä ollut uusien opiskelijoiden tuutorointi. Olen toiminut tuutorina kaksi kertaa, vuoden 2018 syksyllä suomenkielisille opiskelijoille sekä tänä syksynä vaihto-opiskelijoille. Tuutoroinnin kautta olen saanut rutkasti uusia kavereita niin muista tuutoreista kuin tuutoroitavista opiskelijoista. Lisäksi olen saanut tätä kautta kokemuksia, joita en välttämättä saa mistään muualta!
Ensi vuodelta odotan eniten sitä, että pääsen haastamaan itseäni aivan uudella tavalla, sillä en ole aikaisemmin toiminut tämän tason tehtävissä.
Liian vaikeita kysymyksiä, riippuu säästä! Sanotaan nyt vaikka lempielokuvaksi Leijonakuningas, se alkuperäinen siis. Tai ei-piirretyistä sitten Schindlerin lista!”

 


Christian Still, hallituksen jäsen 2020

”Oon Helsingissä kasvanut ja monen mutkan ja idean jälkeen päätynyt Laureaan opiskelemaan liiketaloutta syksyllä 2018. Alunperin ajattelin saada tukea liko-opinnoista partioharrastuksen mielekkääseen tehtävään, pestijohtajan ja hallituksen jäsenen hommaan. Vois sanoo et oon nyt innostunut, et mut valittiin Laureamkon edustajistoon ja vielä hallitukseen, ja et selkeesti on jatkumoa näihin hommiin.

Tähän mennessä parasta opinnoissa on tää vaihtojakso, jolla nyt oon. Oon saanu uutta näkökulmaa asioihin ja itsevarmuutta olla omaa mieltä asioista, ja sen takii ens vuodelta ootan, et pääsen soveltamaan täältä ja Suomesta opittuu Laureamkon hyväks. *insert flex emoji here*

Ainiin, ja jotta ei unohdeta pitää hauskaa vaativassa pestissä, niin mun kaa sit katotaan Disney-leffoi, jos muulle viihteelle ei kerkiä. (Varataan Leijonakuningas).”

 

 


Carita Törhönen, hallituksen jäsen 2020

”Vielä vähän prosessoitavaa, että ymmärtää mitä tuleman pitää. Kuitenkin fiilikset ovat jännittyneet ja innostuneet, olen onnellinen valinnasta.

Olen kotoisin Hausjärveltä, luonnonhelmasta ja maalaismaisemista. Syksyllä tuli sähköposti, että olen päässyt ensimmäiseen valintaani ja näin päädyin 2019 tammikuussa Laureaan opiskelemaan.

Olen sairaanhoitajaopiskelija ja parasta opinnoissani tähän mennessä on päästä teoria opintojen jälkeen päästä harjoittelemaan opitut asiat käytännössä kunnolliseen sairaala simulaatio ympäristöön.

Odotan ensi vuodelta uusia haasteita, monipuolista oppimista sekä huikeata yhteisöä.

Lempielokuvani on The fault in our stars. Tarina on koskettava ja haikea, mutta kuitenkin kovin onnellinen. Tuota katsellessa ei tule mietittyä omia stressin aiheita.”