Laureamkon edustajisto 2020 kokousti maanantaina viidennen kerran. Koronakeväälle tyypilliseen tapaan kokous järjestettiin etänä Zoomin kautta. Etätyöskentelyn käytänteet ovat kevään aikana tulleet kaikille tutuiksi ja kokous saatiin vietyä läpi tehokkaasti. Kokouksen esityslista oli lyhyt, mutta esityslistalla olleista aiheista saatiin aikaan hyvää keskustelua.

Ennen varsinaisen kokouksen alkua edustajisto pääsi pohtimaan opiskelijakunnan tulevaa strategiaa etätyöpajan muodossa. Koska nykyisessä maailmassa eletään jatkuvassa muutoksessa, kilpaillaan samoista kohderyhmistä ja resurssit toiminnan tekemiseen ovat rajalliset, strategia on välttämätön toimintaa ohjaava dokumentti. Tärkeää on, että se on suhteutettu juuri kyseiseen toimintaympäristöön. Siksi uuden strategian painopisteiksi ovat valikoituneet esimerkiksi verkko-opiskelun vaikutukset opiskelijakunnan toimintaan ja yhteisöllisyys.

Etätyöpajan jälkeen hallituksen jäsenet liittyivät kokoukseen ja perinteiseen tapaan kuultiin hallituksen kuulumiset. Lisäksi keskusteltiin koronavirustilanteen vaikutuksista opiskelijakunnan toimintaan ja Laurean uusista koronaohjeistuksista, joita myös Laureamko mukailee. Laurea päivittää uusimmat ohjeensa opiskelijaintraan eli LINKiin, joten kannattaa seurata aktiivisesti myös Laurean viestintää.

Kokouksessa valittiin Laureamkon SAMOK-ehdokas. Ehdokas julkistetaan myöhemmin ehdokkaan kampanjan aloituksen yhteydessä. Edustajisto päätti hallituksen esityksen pohjalta myös Laureamkon kultaisen ansiomerkin saajista. Ansiomerkin saajat julkistetaan myöhemmin Laureamkon vuosijuhlassa 12.12.2020.

Edustajisto kokoontuu seuraavan kerran syksyllä. Haluammekin koko edustajiston puolesta kiittää tästä keväästä ja toivottaa kaikille hyvää ja ansaittua kesälomaa sekä onnea valmistuville!

Ps. Tiesithän, että edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille Laureamkon jäsenille? Laita siis syksyn edustajiston kokoukset kalenteriisi ja tule tutustumaan edustajiston toimintaan.

Syksyn kokouspäivät ovat: ma 24.8., ti 22.9., ti 27.10. & ti 10.11.

Kirjoittanut: Taru Salovaara, edustajiston jäsen