Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n hallitus vuodelle 2020 on valittu. Opiskelijakunnat ympäri Suomen ovat kokoontuneet SAMOKin 24:een varsinaiseen liittokokoukseen Helsinkiin 31.10.-1.11. Liittokokouksessa päätettiin luottamustoimijoiden valinnan lisäksi liiton poliittisesta ohjelmasta, toimintasuunnitelmasta sekä talousarviosta. Esimerkiksi toimintasuunnitelmaan kirjattiin Laureamkon esitys laatia suositukset opiskelijoiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja toimeentulosta ammattikorkeakouluissa perustuen tutkittuun tietoon. Julkaisemme ensi viikolla erillisen uutisen koskien muita kuin henkilövalintoja.

Laureamkolta liittohallitukseen oli tänä vuonna ehdolla timanttinen puheenjohtajaehdokas, Silja Nurmi, joka ei kuitenkaan tällä kertaa tullut valituksi. ”Hakeminen SAMOKin hallituksen puheenjohtajaksi on ollut opettavainen matka. Vaikka paikka ei tällä kertaa auennut, kokemus ei mene missään nimessä hukkaan. Kampanjan aikana tutustuin uusiin ihmisiin ja poistumalla mukavuusalueeltani, olen päässyt kehittymään paljon.”, kertoo Silja.

Vuonna 2020 SAMOKin puheenjohtajana toimii Anna Laurila (Tamko), varapuheenjohtajana Santeri Kujanpää (SAMO) ja hallituksen jäseninä Elina Viitaniemi (Helga), Löytänen Oona (ROTKO), Hiltunen Miika (SAVOTTA) ja Emma Hannonen (OSAKO). Laureamko onnittelee kaikkia valittuja ja odottaa innolla erityisesti YTHS:n laajentumisen valmistelujen yhteistyötä!