Tänä vuonna Suomen kesä on hellinyt lomailijoita. 10 vuorokauden sääennuste lupaa mukavaa kesäsäätä ja vain yksittäisiä sateita. Tätä juttua kirjoittaessani tuntuukin hieman hassulta kertoa lukijoille vinkkejä sadepäivän aktiviteeteista. Sen enempää manaamatta, sadepäiviä kuitenkin tilastojen valossa tulee, ja vaikka ei tulisikaan, soveltuvat vinkit muutoinkin vapaa-ajan viettoon. Alla muutamia tapoja viettää (sateista) kesäpäivää:

1. Kortti- ja lautapelit

Yksi aliarvostetuimmista ajanvietteistä nykypäivänä! Erilaisia pelejä on tarjolla klassikoista uusiin tulokkaisiin ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisa. Parasta on pelailla isommalla porukalla esimerkiksi perhepiirissä tai kaveriporukalla. Monet pelit kuitenkin onnistuvat hyvin myös kaksin.

Korttipeleistä omiin suosikkeihini lukeutuvat tikki ja ristiseiska. Ristiseiska on myös siitä hauska peli, että se tuntuu olevan tuttu kaiken ikäisille pelaajille. Myös lautapeleissä suosin klassikkoja – kaikessa ihanuudessaan ja kamaluudessaan Kimble on ehkä yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä! Uudemmista peleistä Menolippu on noussut suosikkilistalleni.

2. Elokuvat

Onpa mielessäsi ollut elokuvateatterissa käyminen tai elokuvamaraton kotona, sadepäivä antaa siihen oivan mahdollisuuden! Elokuvateattereissa kannattaa myös hyödyntää päivänäytösten edullisemmat liput. Heinäkuussa ensi-iltansa saa mm. legendaarisen Disneyn Leijonakuninkaan uusi versio, jonka ainakin itse aion mennä katsomaan – olihan Leijonakuningas yksi lapsuuteni suurimmista elokuvista.

3. Lukeminen

Tuntuuko, että koskaan ei ole aikaa lukea, vaikka haluaisit? Ehkä sinulla on jo kirja odottamassa sitä hetkeä, jolloin ehdit sen aloittaa? Mikäli lukeminen ei innosta, kannattaa kokeilla äänikirjoja. Äänikirjat ovat myös siitä kivoja, että niitä kuunnellessa esimerkiksi siivoaminenkin sujuu huomattavasti helpommin.

4. Museokierros

Kauniilla kesäkelillä saattaa tuntua, että kaunista kesäpäivää ei halua hukata kiertelemällä museoita. Esimerkiksi Helsinki on täynnä museoita, joten valinnanvaraa löytyy moneen makuun. Mikäli sadepäivä osuu sopivasti kuukauden ensimmäiselle perjantaille, kannattaa hyödyntää nykytaiteen museo Kiasman ilmainen sisäänpääsy.

5. Kesäalet

Alennusmyynnit kiihtyvät tavallisesti juhannuksen jälkeen. Parasta on kuljeskella ja katsella rauhassa. Älä kuitenkaan hullaannu ostamaan asioita vain alennuksen takia, vaan mieti, tarvitsenko tätä oikeasti. Voit hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ottamalla kaverin mukaan ostoksille – vaihtakaa kuulumisia ja toimikaa makutuomareina toisillenne.

6. Laiskottelu

Joskus voi hyvällä omallatunnolla vain olla. Älä laita herätystä tai nuku päiväunet silloin, kun siltä tuntuu. Unohda to do -listat ja nauti olostasi!

Ihania kesäpäiviä kaikille!