Valmistuin keväällä 2020 sairaanhoitajaksi opiskeltuani 3,5 vuotta – eli juuri määräajassa. Opiskelujeni ja ennen kaikkea opiskelijakuntatoiminnan kautta kiinnostuin viestinnästä ja Laurean avoimen AMK:n opinnot olivat loistava mahdollisuus päästä syvemmälle viestinnän maailmaan. Itselleni se oli myös tapa päästä tutustumaan toisen alan opintoihin, johon sairaanhoitajatutkinnon 30 vapaavalintaista opintopistettä eivät juuri antaneet mahdollisuuksia.

Suoritin syksyllä 2020 avoimessa AMK:ssa yhteensä 10 opintopistettä. Jos en olisi ollut täysipäiväisesti töissä, olisin varmasti hyödyntänyt tämän edun laajemminkin. Vaikka Tehokkaasti viestivä organisaatio ja Maineen johtaminen viestinnän keinoin kuulostivat jo lähtökohtaisesti kiinnostavilta opintojaksoilta, yllätyin sisällöistä positiivisesti. Erityisesti Tehokkaasti viestivän organisaation opintojakson lehtorien välinen saumaton yhteistyö, aito innostus aihetta kohtaan ja opiskelijoiden osallistaminen etäyhteyksistä huolimatta jättivät itseeni lähtemättömän vaikutuksen. On kuitenkin annettava tunnustusta myös kanssaopiskelijoille. Joka toinen viikko järjestetyillä etäluennoilla chat-keskustelu kävi kuumana Zoomissa, ja keskustelut tarjosivat itsellekin uusia näkökulmia viestinnän ilmiöihin. Erityiskiitokset siis vielä tätäkin kautta Tiina Leppäniemelle ja Eveliina Hytöselle!

Mietin pitkään, jaksanko enää tälle keväällä ottaa avoimen opintoja. Päätin kuitenkin ilmoittautua parille opintojaksolle, jotka on mahdollista suorittaa oman aikataulun mukaan kevään aikana. Sivutoiminen yrittäjyys on alkanut kiinnostaa entistä enemmän ja sitä ajatellen Yrittäjyys osana uraa tuntui olevan juuri tähän hetkeen sopiva opintojakso. Lisäksi terveydenhuollon kustannustietoisuutta käsittelevä opintojakso tuntui ajankohtaisemmalta kuin koskaan, enkä voinut ohittaa sitä. Niinpä tänäkin keväänä suoritan opintoja 6 opintopisteen verran. Kaiken kaikkiaan en voi muuta kuin suositella lämpimästi.

Valmistuva opiskelija – hyödynnä etusi Laurean avoimen AMK:n opintoihin!

Keväästä 2019 alkaen Laurea on tarjonnut määräajassa valmistuneille opiskelijoille mahdollisuuden käydä opintoja Laurean avoimen AMK:n kautta.  Maksuton opiskeluoikeus avoimessa AMK:ssa alkaa valmistumista seuraavan lukukauden alusta (1.1. tai 1.8.) ja on voimassa kahden seuraavan peräkkäisen lukukauden ajan. Jos opiskelija valmistuu kesken lukukauden ja kyseisen lukukauden opintojaksoilla on vielä tilaa, opiskelija voi osallistua myös niille. Kyseessä on rahanarvoinen etu, sillä normaalisti yhden opintojakson hinta vaihtelee 75-150 euron välillä. Lisätietoa Laurean avoimen AMK:n opinnoista löydät Laurean sivuilta täältä.

Opiskeluiloa niin nykyisille, tuleville kuin ikuisillekin opiskelijoille!

Kirjoittanut: Taru Salovaara, Laurean ja Laureamkon alumni