Opiskelijaedustajahakua on jäljellä enää muutama päivä. Jos vielä pohdit, miksi juuri sinun pitäisi hakea mukaan, tässä tulee muutamia tärkeitä syitä tänä vuonna opiskelijaedustajana toimineilta opiskelijoilta.

Kysyttäessä sitä, miksi kannattaisi hakea opiskelijaedustajaksi, moni edustaja nostaa esiin verkostoitumisen. Opiskelijaedustajana pääset verkostoitumaan niin Laureamkon aktiivien kuin toisten opiskelijaedustajien kanssa. Eri tutkintojen kehittämisryhmissä ja työeälämän kehittämisryhmissä on mahdollista päästä tutustumaan lehtoreiden lisäksi myös esimerkiksi Laurean avainkumppaneihin sekä muihin sidosryhmiin. Alkuvaiheen opiskelijalle aihe saattaa olla vieras, mutta verkostojen luominen ja kehittäminen auttaa varsinkin valmistumisen kynnyksellä tulevaisuuden työpaikan etsinnässä!

Toinen asia, jonka moni koki tärkeäksi asiaksi, jonka opiskelijaedustajana toimiminen on tuonut, on mahdollisuus vaikuttaa juuri omaan tutkintoon tai kyseisen työryhmän käsiteltävään aiheeseen. Opiskelijaedustajana toimimisen kautta sinulla on mahdollisuus saada lisää tietoa omasta tutkinnostasi ja sen kehittämisen eri vaiheista. Useat Laurean opetushenkilöstön jäsenet ovat työskennelleet korkeakoulumaailmassa jo useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä, joten sinulla opiskelijana saattaa olla se tuorein tieto työelämästä ja myöskin erilaista näkökulmaa. Muista siis tuoda rohkeasti omat mielipiteesi ja ajatuksesi esille, koskaan ei voi tietää, mihin kaikkeen ne johtaa!

Oppimiskokemus, asia jota ei voi liikaa painottaa, kun puhutaan opiskelijaedustajatoiminnasta! Voi olla, että olet ehtinyt kerryttää vaikuttamiskokemusta jo ennen opintojasi, tai saatat olla täysin uuden edessä. Molemmat vaihtoehdot ovat enemmän kuin hyviä, eikä kumpikaan sulje pois sitä, ettetkö voisi hakea mukaan.

Verkostoituminen, vaikuttaminen, esiintyminen, nämä kaikki on niitä tärkeitä työelämätaitoja, joita pääset harjoittamaan opiskelijaedustajatoiminnassa. Edellämainitut taidot ovat myös niitä, joita ei opiskella kurssilla kirjasta, vaan taidot kehittyvät käytännön kautta. Jos minulta kysyttäisiin, haluanko päästä kehittämään itseäni ammattilaisena ja tutustua samalla mahtaviin ihmisiin, vastaus olisi selvä kyllä.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä. Muista, että sinulla on mahdollisuus hakea opintopisteitä toiminnasta! Kaikki yllämainitut tärkeät taidot, joita tulet oppimaan, voivat siis näkyä myös opintosuoritusotteessasi! Muista kirjata opiskelijaedustajatoiminta CV:seesi ja aloita portfolion kasaaminen jo siitä hetkestä kun sinut on valittu mukaan.

Suvi Nieminen
Kirjoittaja on Laureamkon hallituksen jäsen