Laureamkon tuutorihaku on jälleen auki! Oletko miettinyt, mitä kaikkea tuutorointi sisältää ja miksi tuutoriksi kannattaa hakea? Omat tuutorisi ovat voineet esimerkillään kannustaa lähtemään tuutoriksi tai olet voinut löytää tuutoroinnista kehityskohtia, joita haluaisit lähteä omalla toiminnallasi kehittämään.

Hain itse tuutoriksi heti opintojeni alussa syksyllä 2019 yhdessä kaverin kanssa. Kouluttautuminen tapahtui keväällä 2020. Koulutukseen kuului kampukohtaiset tuutorointitapaamiset, joissa pääsi parhaiten tutustumaan oman kampuksen tuutorikollegoihin. Meitä kouluttautuvia tuutoreita Hyvinkäällä oli tuolloin viisi ja meistä nopeasti muodostuikin tiivis porukka! Tuutorileirillä pääsi puolestaan tutustumaan muiden kampusten tuutoreihin sekä Laureamkon toimijoihin. Leiri oli ehdottomasti yksi oman tuutorointini kohokohdista, sillä oli mahtavaa päästä tutustumaan isoon joukkoon uusia ihmisiä ja samalla kouluttautumaan ja pitämään hauskaa yhdessä! Oli myös mahtavaa kuulla, että meille tuutoreille järjestettäisiin myös lisää tapaamisia ja tapahtumia, joissa pääsimme tutustumaan toisiimme lisää.

Itse tuutoroinnin aikana opin uutta ja kehityin monella eri osa-alueella. Huomasin tuutoroinnin aikana, että pääsin paremmin ulos omasta introvertin kuorestani ja opin jopa nauttimaan esiintymisestä vieraiden ihmisten edessä. Tämä muutos tapahtui kuin itsestään huomaamatta samalla kun ohjasi ja opasti fukseja päivittäisessä arjessa! Opin myös paljon uutta mm. tiimityöskentelystä, perehdytyksestä ja kokonaisuuksien hallinnasta, joista tiedän olevan paljon apua myös tulevaisuudessa työelämässä. Näiden lisäksi yksi isoin asia, josta sain ensikosketuksen oli isojen tapahtumien järjestäminen. Ennen tuutorointia minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja niistä vastaavaksi tuutoriksi nimeäminen hieman hirvitti alussa. Huomasin kuitenkin nopeasti oppivani nauttimaan suurien kokonaisuuksien muodostamisesta ja olihan se parasta nähdä fuksien pitävän yhdessä hauskaa!

Oma aktiiviurani sai myös ensisysäyksen tuutoroinnin kautta. Opintoni aloittaessa olin ajatellut vain suorittavani opinnot nopeasti valmiiksi ja siirtyväni työelämään. Kieltämättä hieman toisin kävi kun nyt opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtajana katson taaksepäin. Ennen kaikkea olen kiitollinen kaverilleni, joka minut sai ylipuhuttua lähtemään tuutorointiin mukaan, sillä on se ollut yksi parhaista opintojeni aikana tekemistäni päätöksistäni . Ja tietenkin osaamisen kartuttamisen lisäksi tuutorointi tuki omia opintojani niiden viiden opintopisteen kautta, jotka siitä toiminnasta on myös mahdollista saada!

Mikäli siis yhtään mietityttää tuutoriksi ilmoittautuminen niin ehdottomasti suosittelen sen valinnan tekemään! Käy siis lukemassa tuutorihausta lisää osoitteesta https://laureamko.fi/tuutorihaku.

Kirjoittanut: Minttu Uurinmäki, tuutori 2020 ja hallituksen varapuheenjohtaja 2022.