Oletko jo äänestänyt edustajistovaaleissa? Jos et, kannattaa se tehdä se 20.12 kello 12.00 mennessä, sillä olet vaikuttamassa siihen, ketkä ensi vuonna käyttävät Laureamkon korkeinta päätäntävaltaa. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestää Tuudo-sovelluksessa tai selaimessa osoitteessa vaalit.tuudo.fi.

Mikä ihmeen edustajisto?

Edustajistoon kuuluu 15 varsinaista, ja enintään 15 varajäsentä. Edustajiston järjestäytymiskokouksessa valitaan sille puheenjohtajisto, sekä Laureamkon tulevan vuoden hallitus. Edustajiston tehtäviin kuuluu mm. hallituksen toiminnan ohjaaminen ja valvominen, toiminta- sekä taloussuunnitelmasta päättäminen, sekä muiden Laureamkon suurten päätösten tekeminen. Näiden lisäksi edustajisto on kuluvana vuonna mm. päättänyt tänä vuonna myönnettävistä ansiomerkeistä, valinnut Laureamkon SAMOK (Suomen opiskelijakuntien liitto) ehdokkaan, sekä muuttaneet Laureamkon ohjesääntöjä. Paras tapa siis vaikuttaa on äänestää edustajistoon oma ehdokkaasi, joka ajaa sinun, sekä muiden opiskelijoiden etuja parhaalla mahdollisella tavalla. Käy siis äänestämässä, ja tee osasi sen eteen, että ensi vuonna Laureamkolla on taas parhaat mahdolliset edaattorit!

Ps. Muistathan myös, että jokaisella Laureamkon jäsenellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus edustajiston kokouksissa. Keväällä onkin siis mitä otollisin aika käydä seuraamassa Laureamkon päätöksen tekoa, sekä samalla oppia hieman lisää siitä, miten opiskelijakuntamme toimii.

 

Petteri Saari

Laureamkon edustajiston 2021 jäsen