Kesäloman alettua voi olla vaikea keksiä tekemistä, kun on tottunut siihen, että arki pyörii rutiinien ympärillä ja opiskelijabudjetti välillä rajoittaa menoja. Toisaalta moni opiskelija on kesätöissä, mutta töidenkin jälkeen olisi mukavaa tehdä jotain muutakin kuin vain löhötä sohvalla. Jos samaistut ajatukseen ja mietit mitä tekisi keskiviikkona, niin viime hetken muistutuksena; keskiviikkona 12.6. on Helsingin syntymäpäivä eli perinteinen Helsinki-päivä!

Helsinki-päivä on perinteikäs tapahtumapäivä, jolloin Helsingin kaupunki, erityisesti keskustan alue, täyttyy erilaisista ilmaisista tapahtumista, sisäänpääsyistä ja hauskanpidosta. Se on siis opiskelijalle täydellinen tapa viettää kesäpäivää! Vaikka Helsinki-päivä on loistava konsepti, voi oman jutun löytäminen olla vaikeaa, koska tapahtumia on paljon. Siksi tässä onkin listattuna Helsinki-päivän Top5-tärpit.

1. Opiskelijabileiden baarit ja meininki on niin nähty juttu.

Ei hätää! Helsinki-päivänä Helsinki-baarissa, sekä Hotelli- ja ravintolamuseossa järjestetään historiointia Helsingin vanhasta baarikulttuurista. Saat selville esimerkiksi Helsingin vanhimmat baarit, sekä kieltolain aikaiset käytänteet. Historiaan tutustuessa voi nauttia stadilaisia juomia ja diskoilla stadilaisen musiikin tahtiin!

Mitä: Helsinki-baari ja Disko

Missä: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki, Finland

Milloin: klo. 11-20 (Disko 17-19:30)

2. Nääh, baarit ja alkoholi ei houkuttele.

No siinä tapauksessa! Annankadulla Raittiuden Ystävät ry järjestävät Kännikapina Moctail-workshopin, jossa pääsee tutustumaan alkoholittomiin drinkkeihin. Käy tekemässä oma raikas ja uudenlainen kesähitti moctail ja unohda kaikki kulahtaneet oluet, Virtaset ja rommicolat!

Mitä: Mocktail-workshop

Missä: Annankatu 29, Helsinki, Suomi

Milloin: klo. 15-18

3. Drinksut on ihan jees, mutta voisihan sitä liikkuakin välillä.

Kesäisin ulkoliikunta on melkein kaikkialla ilmaista, paitsi maauimaloissa. Kuitenkin Helsinki-päivänä Helsingin maauimaloissa pääsee uiskentelemaan koko päivän ilmaiseksi. Muutaman kerran, kun on uinut uimaradat päästä päähän ja hyppinyt hyppytornista, voi hyvillä mielin loikoilla auringossa. Eli ei muuta kuin polskimaan!

Mitä: Vapaapääsy maauimaloihin

Missä ja milloin: Itäkeskuksen uimahalli (klo 6.15 – 20.30), Pirkkolan liikuntapuiston uimahalli (klo 7.00 – 20.00), Uimastadion (klo 6.30 – 20.00), Kumpulan maauimala (klo 6.30 – 20.00)

4. Kesäpäivä ja opiskelusta rentoutuminen kaipaa ehdottomasti ihanuutta

No sitähän löytyy Korjaamolta! Korjaamolla on Helsinki-päivänä ihanaa ja rentoa oleskelua, jonka varmistavat ihanuuslähettiläät, yksisarviset, jättisaippuakuplat, raparperiskumppa, sekä rakkauden sävelet vuosien varrelta!

Mitä: Helsingin ihanin ilta – yksisarvisia ja hyvää oloa

Missä: Töölönkatu 51, 00250 Helsinki, Suomi

Milloin: klo. 18-22

5. Vielä kun olisi livemusiikkia, olisi aika täydellinen päivä!

Sehän järjestyy! Radio Suomipop järjestää perinteisen Helsinki-päivän ilmaiskonsertin Kaisaniemen puistossa. Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetty konsertti on ikärajaton ja täynnä tunnelmaa, sekä huippuartisteja. Tänä vuonna lavalla nähdään Ellips, Pyhimys, Ellinoora, Ville Valo & Agents, Sanni, Anna Puu ja Juha Tapio.

Mitä: Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertti

Missä: Kaisaniemen puisto, Helsinki, Suomi

Milloin: klo. 16-22

Jos tuntuu siltä, ettei Helsinki-päivän Top5 vastaa mieltymyksiä, niin Helsinki-päivän (helsinkipaiva.fi) nettisivuilta löytyy 132 muutakin tapahtumaa, joista voi valita mieleisensä. Käy etsimässä omat suosikkitapahtumasi ja korkkaa kesä opiskelijabudjettiin sopivalla tyylillä!