Elämme aikakaudella, jolla lähes 15% kansalaisistamme ei ole suorittanut toiseen asteen tutkintoa 25 ikävuoteen mennessä. Osuus on suurempi varsinkin pienituloisten perheiden nuorilla, ja ilman toisen asteen tutkintoa olevien kansalaisten työurat jäävät tutkitusti lyhyemmiksi sekä työttömyys on huomattavasti yleisempää. Koulutus on yhteiskuntamme peruspilareita, ja toisen asteen tutkinto on käytännössä ensimmäinen kriteeri työelämään ja korkeakoulutukseen pääsyn kannalta.

Toisen asteen koulutuksen välttämättömät kustannukset voivat kohota jopa yli 2500 euroon lukio-opiskelijalla, ja ammatillisessa koulutuksessa nämä kustannukset voivat olla vielä suuremmat. Siksi Pelastakaa Lapset ry ja Laureamko haastavat laurealaiset osallistumaan Maksuton2aste-kampanjaan ja kansalaisaloitteeseen maksuttoman toisen asteen puolesta. Kampanjalle on osoittanut tukensa myös Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry.

Lisätietoja aiheeseen liittyen voit tsekata kampanjasivulta osoitteesta http://www.maksuton2aste.fi/, tai jos vakuutuit jo nyt niin voit käydä osallistumassa kansalaisaloitteeseen tästä linkistä http://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607.

Haluamme mahdollistaa ja tukea kansalaisten hyvinvointia sekä menestystä. Koulutuksen ollessa yksi hyvinvoinnin sekä valoisan tulevaisuuden perusedellytyksistä tuemme tätä avoimin mielin. Miksi et myös sinäkin?