Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamkon edustajisto päätti viime kokouksessaan 6.11. Laureamkon liittymisestä Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäseneksi. Opiskelijoiden liikuntaliitto – OLL on korkeakouluopiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka tekee valtakunnallista edunvalvontatyötä korkeakoulukentällä.

Laureamko on jo aikaisemmin kuulunut osaksi OLL kattojärjestömme Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin kautta. Lokakuun alussa pidetyssä liittokokouksessa päätettiin, että SAMOK eroaa OLL:stä. Eron taustalla oli SAMOKin halu mahdollistaa opiskelijakuntien entistä suorempi vaikuttaminen OLL:n toimintaan ja hallinnollisen työtaakan keventäminen. SAMOKin ero jätti opiskelijakuntien itsensä päätettäväksi haluavatko se kuulua valtakunnallista korkeakoulupolitiikkaa tekevään järjestöön.

Laureamkon hallitus esitti edustajistolle liittymistä OLL:n jäseneksi. Päätöksen takana oli ennen kaikkea halu tukea valtakunallista korkeakoulupolitiikkaa. ”OLL on tehnyt korvaamatonta vaikuttamistyötä valtakunnallisesti opiskelijaliikunnan ja sitä myöten opiskelijahyvinvoinnin puolesta unohtamatta kansainvälistä työtä. Emme nähneet hallituksessa mitään syytä, miksi emme haluaisi tukea tätä työtä jatkossakin”, toteaa Laureamkon hallituksen puheenjohtaja Lauri Väisänen.

Valtakunnallisen edunvalvonnan lisäksi OLL tarjoaa Laureamkon jäsenille erinäisiä etuja. Näitä ovat muun muassa alennukset erinäisiin tapahtumiin kuten Helsinki City Marathonille ja Macron -merkin urheilutuotteista ja tietyin ehdoin musiikintoisto-oikeudet tapahtumiin. Lisäksi OLL koordinoi Opiskelijoiden SM-kisoja.

Lue lisää OLL:n toiminnasta nettisivuilta.