”Aloitin puheenjohtajana vuoden alusta, mutta edelleen tuntuu, että kaikki mitä tekee on uutta. Vuosi alkoi hyvin yllättävissä merkeissä, kun pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Susanna Issakainen sai työtarjouksen Jytyliitolta, ja heti ensimmäisten tehtävien joukossa oli rekrytoida uutta toiminnanjohtajaa. Onneksi prosessi meni hyvin ja saimme Mari Lehtoruusun joukkoomme!

Puheenjohtajana oleminen on ollut todella kiinnostavaa. Joka päivä saattaa tulla asioita, joihin täytyy olla mielipide ja mihin täytyy reagoida, vaikka kuulee asiasta vasta ensimmäistä kertaa. Tämä tekee hommasta haastavaa, mutta monipuolista. Samalla pääsee tutustumaan korkeakoulumaailmaan kaikkiin erilaisiin puoliin, ja pääsee osallistumaan käytännössä työryhmiin, joiden kautta Laureaa kehitetään.

Suurin ongelma, joka on tullut vastaan tehtävässä, on ollut aika. Ideoita on paljon, mitä haluaisi lähteä kehittämään ja kokeilemaan, mutta aikaa kaiken tekemiseen ei ole. Onkin ollut koomista todeta, että oma mielipide siitä, mihin kannattaa aikaansa panostaa, on muuttunut tehtävän myötä.

Yhteistyöt ja verkostot muiden ammattikorkeakoulujen, opiskelijakuntien ja sidosryhmien kanssa ovat myös avanneet näkemystä siitä, mihin kaikkeen opiskelijakuntatoiminnassa pystyy osallistumaan ja vaikuttamaan. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, keitä kiinnostaa opiskelijoiden hyvinvointi ja etujen ajaminen. Samalla on ollut ilo nähdä valtava joukko nuoria, jotka haluavat vaikuttaa yhteisiin asioihin!

Tulevaisuus jännittää, mutta työn luonteen takia pitkästymään ei pitäisi päästä. Vaikka haasteitakin on alkuvuodessa ollut, uskon että niistäkin selviää. Eikä kukaan ole tähän mennessä kuollut puheenjohtajana olemisesta, joten enköhän minäkin selviä.” Roope Kuivalainen, hallituksen puheenjohtaja.