”Aloitin työt Laureamkon toiminnanjohtajana 16.1. eli melko tarkkaan kuukausi sitten. Laureaan ja Laureamkoon tutustuminen kuluneina viikkoina on tuntunut hieman samalta kuin fuksisyksyni aikanaan. Päivät ovat olleet täynnä uusia tuttavuuksia, paikkoja ja oppimista, mikä on ollut hulvattoman hauskaa.

Melkeinpä ensimmäisenä työtehtäväni sain kunnian pukeutua Lenni-pingviiniasuun Laureamkon Ship Off-risteilyllä. Puku oli kyllä erinomaisen mukava, mutta jostain syystä muut risteilyvieraat katsoivat buffetissa pitkään, kun valikoin kalapöydän antimia lautaselle. Risteilyn tarkoituksena oli, että eri kampusten kampustiimiläiset, hallitus, edaattorit ja henkilökunta pääsevät tutustumaan toisiinsa sekä perehtymään erilaisiin asioihin. Menomatkan työpajoissa ideoimme muun muassa uusia tapahtumakonsepteja ja tapoja innostaa Lauran opiskelijoita äänestämään kevään kuntavaaleissa.

Laineilla seilaaminen on ollut ensimmäisen kuukauden kantava teema, sillä Laureamkon risteilyä seuraavalla viikolla oli SAMOKin eli valtakunnallisen kattoliittomme seminaariristeily Lähtölaukaus. Lähtölaukauksella hallitus, henkilökunta ja tuore toiminnanjohtaja tutustuivat koulutusten lomassa kollegoihinsa ympäri Suomea. Lähtölaukauksen parasta antia olivat puheenvuorot, joita opiskelijakuntien alumnit – mukaan lukien oma poikamme Simo Takanen – pitivät mitä moninaisemmista aiheista. On huikeaa nähdä millaisia osaajia ja vaikuttajia opiskelijakunnista kasvaa. Suosittelen lämpimästi jokaiselle Laurean opiskelijalle varpaan kastamista opiskelijakunnan virtaan, se voi viedä mukanaan yllättäviin paikkoihin!

Merielämän lisäksi ensimmäisiin viikkoihini on tietysti kuulunut myös toimiston rutiinien ja arjen opettelua. Nyt kun olen löytänyt teemukilleni paikan, on myös aika suunnitella tulevaa. Henkilökohtaisesti odotan kovasti sitä, että pääsen kiertämään kaikki Laureamkon kampukset. Kevään suuri työtehtäväni on ohjata Laureamkon strategian uudistamista. Minkälainen olisi entistä parempi opiskelijakunta? Minkälainen toiminta houkuttelisi sinut mukaan? Miten Laureamko voisi muuttaa maailmaa? Osallistu ja laita ideasi meille tai vaikka suoraan minulle!” -Mari Lehtoruusu, Laureamkon toiminnanjohtaja