Mikä ihmeen hallitus?

Laureamkon hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta sekä enintään 8 hallituksen jäsenestä. Hallitus jakautuu usein kahteen tiimiin – edunvalvontaan sekä palvelutiimiin. Usein puheenjohtaja vetää edunvalvontatiimiä ja varapuheenjohtaja palvelutiimiä, tämä ei ole pakollista kuten tänä vuonna on nähty.

Mitä hallitus tekee?
Hallitus jakautuu siis kahteen tiimiin. Edunvalvontaan ja palvelutiimiin. Edunvalvontatiimi käsittää mm. hyvinvoinnin, vaikuttamisen, palautteen käsittelyn (kuten VoxBox) ja koulutuksen kehittämisen sekä kuntavaikuttamisen (yhdessä pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien ja yliopistojenopiskelijakuntien kanssa).

Palvelutiimille kuuluvat mm. tuutorit (haku, valinta, koulutus), kansainvälisyys (vaihto-opiskelijat, kansainväliset vieraat), kampustiimit (kouluttaminen ja tukeminen), markkinointi ja viestintä (Facebook sivut, Instagram sekä verkkosivut), myyntituotteet sekä tapahtumat.

Hallituksen projektit riippuvat kuitenkin jäsenien kiinnostuksien kohteista sekä aktiivisuudesta.

Hallituksessa pääset laatimaan budjetteja sekä toimintasuunnitelmaa, opettelemaan projektipäällikkyyden sekä johtamisen saloja, luomaan yhteystyösopimuksia, vaikuttamaan Laurean työryhmissä sekä tietenkin mahtavat mahdollisuudet verkostoitumiseen.

Miten hallitus valitaan?

Uusi edustajisto valitsee uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessaan, joka tänä vuonna on 22.11. Paikalle kannattaa tulla, sillä ehdokkaita haastatellaan ja jos hakijoita on enemmän kuin 8 niin haastatteluilla karsitaan. Ensiksi valitaan puheenjohtaja, sitten varapuheenjohtaja ja sitten hallituksen jäsenet. Jäsenet valitaan kaikki kerralla.

Kiinnostuneet lähettävät hakemuksen viimeistään 20.11. osoitteeseen [email protected]. Järjestäytymiskokouksessa hakijoilla on mahdollisuus esittäytyä. Kirjallisessa haussa kannattaa kertoa kuka olet, mistä tulet sekä miksi haluat hallitukseen / mitä haluaisit tehdä hallituksessa. Vaikka hallituksessa jokaisella on omat alueensa, ei tehtäviin haeta hallitushaku vaiheessa, vaan ne päätetään perinteisesti hallituksen jäsenten kesken ja vahvistetaan ensimmäisissä kokouksissa.

Hallitus pesti kestää vuoden, tammikuusta joulukuuhun ja luottamustoimesta maksetaan palkkiota.

Jos jäi kysymyksiä, haluat tietää enemmän hallitus toiminnasta tai miten sinne pääsee voit osoittaa kysymykset joko [email protected] tai [email protected].

Kuvassa nykyisestä 2018 hallituksesta Jenni ja Susanna ShipOff -koulutusristeilyltä