Nyt vietetään kesän kuumimpia päiviä ja lomatkin alkavat uhkaavasti lähestyä loppuaan. Miten näistä päivistä voisi vielä nauttia?

Pääkaupunkiseudulla yksi oivallinen tapa on ottaa kaupunkipyörä alleen ja lähteä seikkailemaan. Kaupunkipyörä on myös edullinen vaihtoehto, sillä kauden voi lunastaa Helsingissä ja Espoossa 30 eurolla ja Vantaalla 25 eurolla. Kaupunkipyöräkausi päättyy 31.10.19. Mikäli haluat pyörän käyttöösi vain vuorokaudeksi tai viikoksi, sekin onnistuu. Vuorokausiveloitus on 5 euroa ja viikko 10 euroa. Käyttöoikeuden aikana voit tehdä rajattomasti alle 30 minuutin kestoisia matkoja. Täältä voit lukea tarkemmin kaupunkipyörän käyttöönotosta, mikäli se ei ole sinulle ennestään tuttua.

Helsingissä on runsaasti turistikohteita, mutta monet paikallisetkaan eivät ole niihin tutustuneet. Kesäaikaan monet suositut kohteet toki täyttyvät turisteista, joten nyt ei myöskään ole ehkä otollisin aika näihin paikallisnähtävyyksiin tutustumiselle. Kaupunkipyörällä pääsee kuitenkin kätevästi kulkemaan Helsingin rantareittejä pitkin ja samalla voi nautiskella merellisistä maisemista ja vaikkapa pulahtaa matkalla uimaan. Sibeliuksen puiston vierestä löytyy myös herttainen pikkukahvila, Regatta, jossa kannattaa matkan varrella pysähtyä. Sibeliuksen puistosta löytyy myös Sibeliusmonumentti, joka lukeutuu Helsingin suosituimpiin turistikohteisiin.

Kaupunkipyörällä on helppo hurauttaa Kauppatorille. Sen reunalta löytyy myös mm. Allas Sea Pool, joka palvelee auringonpalvojia ja viilennystä kaipaavia lomalaisia viikon jokaisena päivänä. Allas Sea Poolista löytyy sekä lämmitetty allas, että enemmän viilennystä kaipaaville merivesiallas. Kertalippu sisältää uinnin ja saunan. Muista hyödyntää myös opiskelija-alennus! Kauppatorilta voit vaihtoehtoisesti suunnata Suomenlinnaan tai Vallisaareen päiväretkelle.

Töölönlahdenranta sopii hyvin paikallisiin nähtävyyksiin tutustumiseen, sillä matkan varrelta löytyy runsaasti erilaisia kulttuurirakennuksia, jotka ovat ulkomuodoltaan varsin uniikkeja. Etenkin viileämmällä kelillä reitti on myös monien lenkkeilijöiden suosiossa.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että lähelläkin on paljon nähtävää. Ota siis pyörä alle tai lähde kävellen tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin!