Eilinen uutinen siitä, että Unicafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan sekoitti sosiaalisen median täysin. Jokaisella suomalaisella tuntuukin olevan mielipide tähän asiaan, puolesta tai vastaan. Tämä keskustelu onkin osa laajempaa keskustelua siitä miten opiskelijaliike voi tukea kestävää kehitystä.

Moni opiskelijajärjestö on jo aikaisemmin ottanut aiheeseen kantaa ja hyvä niin. Opiskelijaliike on perinteisesti ollut keskustelun avaaja ja edelläkävijä, joten miksi ei tässäkin asiassa? Hyvin usein keskustelu kestävästä kehityksestä päättyy huutamiseen ja olemattomiin argumentteihin. Usein ne oikeat faktat ja todellisuus jäävät vähemmistöön, kun tästä monien mieltä kuohuttavasta aiheesta aletaan keskustella.

Yleisesti ottaen kestävää kehitystä edistävät toimet ovat opiskelijoiden keskuudessa hyväksyttyjä ja opiskelijat ymmärtävät niiden tarpeellisuuden. Voisko opiskelijaliike kuitenkin olla vielä kunnianhimoisempi kannoissaan liittyen kestävään kehitykseen? Tutkimusten mukaan korkeakoulutetut henkilöt ovat valistuneimpia ilmastonmuutoksen vastustajia, joten eikö tällöin olisi myös täysin loogista, että korkeakouluopiskelijat nostavat aihetta aktiivisesti esille ja tekevät asioita joilla on todellista vaikutusta ilmaston kannalta. Tästä osoituksena Unicafen päätös. Sen lisäksi, että me rakennamme tulevaisuutta tuleville sukupolville, rakennamme sitä myös itsellemme.

Kestävän kehityksen edistäminen lähtee pienistä arkipäiväisistä asioista. Roskien kierrättäminen on nykyisin monilla työpaikoilla ja oppilaitoksissa arkipäivää, liikkumisessa suositaan yksityisautoilun sijaan muita vaihtoehtoja ja ruokaa otetaan lautaselle vain niin paljon kuin jaksaa syödä. Nämähän kuulostavat helpoilta pieniltä teoilta eikö niin? Jos me kaikki tekisimme tämän kaltaisia pieniä asioita päivittäin, näyttäisi maailma jo paljon valoisammalta ja tulevaisuus ainakin vähän turvatummalta. Tehdään kaikki oma osamme kestävän kehityksen eteen, ollaan opiskelijaliikkeenä suunnannäyttäjiä ja tuetaan opiskelijaliikettä sen avauksissa paremman huomisen puolesta.

 

[show-team category='hpj' layout='grid' style='img-circle,img-white-border,text-center,img-above,1-column' display='name,photo,social,freehtml,position,email,location,telephone,website']