Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamko on irtisanonut sopimuksensa Oy Frank Students Ab:n kanssa päättymään 31.12.2018. Opiskelijakunnan edustajisto päätti asiasta kokouksessaan 25.9.2018.

Tämä tarkoittaa sitä, että Frank App toimii vuoden 2018 loppuun saakka opiskelijakunnan jäsentunnisteena, mutta ei ole sitä enää tämän jälkeen. Frankin kanssa tullaan kuitenkin neuvottelemaan mahdollisesta siirtymäajasta, jonka aikana opiskelijakunnan jäsenet voisivat käyttää Frank Appia halutessaan.

Irtisanomiseen vaikuttaneita ja päätöstä tukeneita syitä ovat olleet muun muassa se, ettei yhteistyö ole palvellut jäsenistöämme halutulla tavalla, Frank Appin toimivuudessa on ollut toistuvasti häiriöitä ja sovellus on muuttunut maksulliseksi.

Laureamko kehittää syksyn kuluessa uuden jäsentunnisteen yhdessä opiskelijakuntien ASK, Helga, HUMAKO, O’Diako ja TUO kanssa. Uusi jäsentunniste on Slice-mobiiliapplikaatio, jonka tuottaa FeedCowboy Oy. Tunniste otetaan käyttöön 1.1.2019. Käyttöönotosta tiedotetaan tarkemmin lähitulevaisuudessa.

“On enemmän kuin upeaa laajentaa Slicen toiminta nyt myös pääkaupunkiseudulle ja aloittaa tämä merkittävä yhteistyö vuoden alusta. Slice — tiimiläiset ovat asiasta innoissaan ja odottavat pääsyä sorvin ääreen. Haluamme tarjota aitoa hyötyä ja toimia erityisesti opiskelijan asialla,” kommentoi Slice tiimi.

Uusi tunniste avaa mahdollisuuksia uudenlaiseen palvelutarjontaan sekä monipuolisiin opiskelijaetuihin. Kovan kilpailuttamisen ja harkinnan jälkeen ASK, Helga, HUMAKO, Laureamko, O’Diako ja TUO päätyivät valitsemaan FeedCowboy Oy:n digitaalisen opiskelijakortin tarjoajaksi.

Tärkeänä syynä uuden applikaation valintaan oli mahdollisuus tarjota suuri valikoima paikallisia opiskelijaetuja lähellä kampuksia ja applikaation käyttäjäystävällisyys. Muutos on osa laajempaa opiskelijakunnan digitaalisen palveluväylän kehitystyötä, jolla pystytään vastaamaan jäsentemme tarpeisiin entistäkin paremmin.

Tammikuusta 2019 lähtien fyysisiä opiskelijakortteja ei ole mahdollista tilata, vaan opiskelijakunnan jäsentunniste on puhtaasti digitaalinen. Kuitenkin jo tilattuihin ja käytössä oleviin fyysisiin kortteihin myönnetään tarroja jatkossakin.