Laureamkon hallitus on päättänyt projekteista vuodelle 2020. Tule mukaan tekemään parempaa opiskelijakuntaa!

Tästä uutisesta löydät avoimien projektien kuvaukset ja linkin lomakkeelle, jolla voit ilmoittautua mukaan projekteihin. Laureamkon projekteissa opit monia työelämässä hyödyllisiä taitoja, pääset vaikuttamaan ja voit ansaita opintopisteitä.

Ilmoittaudu projekteihin viimeistään 22.1.2020.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Yhdenvertaisuussuunnitelma

Tule kehittämään yhdenvertaisuutta Laureamkossa!

Laureamko rakentaa vuonna 2020 yhdenvertaisuussuunnitelman, jonka tarkoitus on luoda selkeät toimintaohjeet opiskelijakunnalle ja suuntaviivat yhdenvertaisuuden parantamiseen.

Pääset perehtymään yhdenveraisuustyöhön opiskelijatoiminnassa, analysoimaan toiminnan nykytilaa ja luomaan konkreettisia ratkaisuja yhdenvertaisuuden parantamiseksi.

Tarkoituksena kirjoittaa suunnitelma kevään aikana ja saada projektitiimin työ tehtyä toukokuun loppuun mennessä. Tiimi näkee noin 2 kertaa kuussa ja jäseniltä toivotaan palautetta materiaaleista kokousten välillä.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Tuomas Koivistolta, [email protected].

Fuksipassi

Mitä Laureamkon fuksipassin pitäisi sisältää? Huikeita etuja? Tapahtumia? Sopivassa määrin asiaa ja hupia? Nyt hieno on mahdollisuus tulla luomaan Laureamkon historian ensimmäinen fuksipassi! Projektissa pääset luomaan fuksipassin perustan ja suunnittelemaan toteutustavan.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Christian Stilliltä, [email protected].

Syksyn Fuksiaiset

Lähde mukaan toteuttamaan syksyn ykköstapahtumaa! Pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan 500 hengen tapahtumaa. Pääset vaikuttamaan Fuksiaisten sisältöön, sekä osallistumaan käytännön järjestelyihin aina haalarimerkkien suunnittelusta bussikuljetuksien tilaamiseen ja markkinoinnin toteuttamiseen. Fuksiaisten tekeminen on hieno oppimistilaisuus kaikille tapahtumasuunnittelusta kiinnostuneille. Mukaan ovat tervetulleita tapahtumien toteuttamisen konkarit ja nekin, jotka vasta miettivät, olisiko tapahtumien tekeminen heitä varten. Kokonaistyömäärä noin 20 tuntia. Fuksiaiset järjestetään 16.9.2020. Ensimmäinen tapaaminen on 27.2.2020 klo 11:30-13:30 Tikkurilan kampuksella tilassa A406.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Jesse Kokolta, [email protected].

Laureamkon ja Laurean Eart Hour

Tule luomaan yhdessä Laurean ja Laureamkon Earth Hour-tapahtuma, jonka tarkoituksena on luoda kaikilla kampuksilla tietoisuutta ilmastosta. Millainen Laurean ja Laureamkon tapahtuma tulisi sitten olemaan?

No senhän päättää projektitiimi! Tapahtuma voisi olla esimerkiksi hiilijalanjälki- teemaviikko ruokalassa, tai kampuksilla toteutettava kirpputori. Projektitiimin tehtävänä on suunnitelma tapahtuma, joka toteutetaan yhteistyönä Laurean kanssa. Tapahtuma tai teemaviikko on tarkoitus toteuttaa maaliskuun lopulla, Earth Hour päivän (28.3.) lähettyvillä, joten projekti päättyy jo maaliskuun loppuun mennessä. Projektitiimin ensimmäinen tapaaminen on 27.1.

Hae mukaan tiimiin, jos kiinnostuit! Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Liisa Niinivirralta, [email protected].

Syksyn Laureamko-viikko

Haluatko vaikuttaa siihen millaisen ensivaikutelman fuksit saavat Laureamkosta? Laureamko-viikkoa vietetään syksyn ensimmäisinä viikkoina, jolloin uudet opiskelijat saapuvat Laurean kampuksille. Tule mukaan kehittämaän sitä, kuinka Laureamkon tulisi olla silloin näkyvillä, mitä ständeilta tulisi löytyä ja millaista tapahtumaa Laureamkon pitäisi järjestää. Suunnittelutyö tapahtuu kevään aikana ja toteutus elo-syyskuussa. Kevään aikana noin kolme tapaamista. Työmäärä yhteensä noin 20 tuntia. Ensimmäinen tapaaminen on 3.3. klo 9.30-11:30 Tikkurilan kampuksella tilassa A406.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon aktiivit.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Annika Sieviseltä, [email protected]

Yhteistyökumppanuudet

Lähde mukaan kehittämään Laureamkon yhteistyökumppanuuksia! Kiinnostaako sinua kehittyä yritysyhteistyöhankinnassa? Haluatko kehittää myyntitaitojasi? Tämä prokkis on juuri sinua varten! Tarkoituksena on hankkia vuoden 2020 aikana uusia yhteistyökumppanuuksia Laureamkolle ja kehittää yhteistyökumppanuusmuotoja. Ensimmäinen tapaaminen on 13.2. klo 13-15 Tikkurilassa ja mukana olo työllistää noin 20h.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon aktiivit.

Lisätietoja saat asiantuntija Niina Leppälältä, [email protected].

Edunvalvontavideot

Olisitko juuri sinä kiinnostunut videoviestinnästä ja vaikuttamisesta? Nyt on mahdollisuus osallistua projektiin aiheen tiimoilta! Projektin tarkoituksena on tehdä lyhyitä ja ytimekkäitä videoita muun muassa Instagram storyyn. Videoiden tarkoituksena on hauskalla ja uudella tavalla tuoda esiin edunvalvonnallisia ja ajankohtaisia aiheita sekä saavutuksia, joita olemme Laureamkona puollettu. Videoiden tarkoituksena on havainnoillistaa uudella tavalla opiskelijakunnan edunvalvontaa ja sen saavutuksia. Näin jäsenet saavat mielenkiintoisella tavalla tietoon, mitä vaikuttaminen on sekä mitä olemme saavuttaneet. Opitaan yhdessä videoiden tekemistä sekä editointia. Tiimin lähtötason ja mielenkiinnon mukaan mietitään kuinka kouluttaudutaan yhdessä. Projekti käynnistyy helmikuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun. Ensimmäinen tapaaminen on 4.2. klo 16-17:30. Projektitiimin tapaa noin kerran kuussa, pois lukien kesäkausi. Projektitiimi sopii ensimmäisessä tapaamisessa siitä kuinka paljon aikaa tullaan käyttämään ja kuinka monta videota pyritään tekemään.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon aktiivit.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Carita Törhöseltä, [email protected].

Aktiivikiitoksen konseptointi

Projektin tarkoituksena on luoda toimintaohjeet aktiivien jatkuvalle kiittämiselle. Näillä ohjeilla saadaan aikaiseksi laadukas ja inspiroiva toteutus, joka palkitsee Laureamkon aktiiveja ja innostaa jatkamaan Laureamkossa. Projektitiimiin voi hakea kuka tahansa aktiivitoiminnassa oleva. Jos vahvuuksiasi ovat muiden tsemppaaminen ja nostaminen ylös sekä sinulla on silmää yksityiskohdille, tai olet halunnut kuulla kiitosta enemmän aktiivina ollessasi, olet juuri oikea henkilö tähän projektiin.

Projekti vie aikaa noin 30 tuntia. Projektissa järjestetään vähintään 3 tiimitapaamista väillä maaliskuu-lokakuu (ei kesäkuukausina), tapaamisiin on mahdollista osallistua etänä.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon aktiivit.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Christian Stilliltä, [email protected].

Yhteistyö opiskelijayhdistysten kanssa

Lähde mukaan kehittämään Laureamkon ja laurealaisten yhdistysten yhteistyötä! Tuetaan toisiamme ja parannetaan yhdessä näkyvyyttämme opiskelijoiden keskuudessa. Tarkoituksena on miettiä, että miten yhteistyö saataisiin hyvin käyntiin kuluvan vuoden aikana. Projektin toteuttaminen riippuu mukaan ilmoittautuvien määrästä, joten älä jätä ilmoittautumatta. Ryhmä tapaa ensimmäisen kerran 26.2. klo 16-18 Tikkurilassa ja tapaamiseen on mahdollista osallistua etänä. Tiimi tapaa noin 3 kertaa vuoden aikana ja projekti työllistää arviolta 15h.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laurealaisten opiskelijayhdistysten aktiivit

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Jesse Kokolta, [email protected].

Kuntayhteistyö

Projektin tavoitteena on luoda parempaa yhteistyötä ja lisätä Laureamkon vaikuttavuutta Laurean kampuskaupungeissa Lohjalla, Porvoossa sekä Hyvinkäällä.

Projektin tarkemmat vaikuttamistavoitteet sovitaan tarkemmin projektitiimin tapaamisessa tiimiläisten toiveiden mukaan, esimerkiksi voidaan edistää julkisen liikenteen opiskelija-alennuksia tai kampusten läheisyydessä olevien palveluiden kehittämistä. Riippuen tiimin jäsenistä projekti voi keskittyä myös vain yhteen tai kahteen mainituista kunnista.

Projekti alkaa helmikuun alulla ja kestää marraskuun loppuun. Tapaamisten aikataulusta sekä määristä projektitiimi sopii erikseen. Tapaamiset keskitetään niille kunnille, missä osallistujat ovat, kuitenkin kaikkiin tapaamisiin on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä. Projektissa voit oppia kuntapäätöksenteosta ja -vaikuttamisesta sekä viestintää.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon edustajiston ja kampustiimien jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Taryne Kalimalta, [email protected].

Ship Off

Tule suunnittelemaan ja toteuttamaan koko Laureamkon aktiiviporukalle koulutustapahtumia!

Ship Off on Laureamkon kahdesti vuodessa toteutettava koulutusristeily. Projektitiimiin haetaan kampustiimeistä ja edustajistosta projektipäällikköä sekä projektitiimin jäseniä yhden asiantuntijan ja yhden hallituksen jäsenen lisäksi.

Projektipäällikkönä pääset vetämään projektitiimiä ja organisoimaan projektikokonaisuutta sekä tottakai osallistumaan sekä Ship Offien suunnitteluun että toteutukseen. Projektitiimin jäsenenä pääset muun muassa ideoimaan tapahtuman ohjelmasisältöjä ja aikatauluja, kartoittamaan ja hankkimaan yhteistyökumppaneita, suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtuman markkinointia ja viestintää ja toimimaan järjestäjänä varsinaisessa tapahtumassa. Lisäksi projektitiimissä pääsee kartoittamaan mahdollisia uusia koulutuskonsepteja vuodelle 2021.

Projektin arvioitu aikatarve on projektipäällikön osalta noin 85h ja projektitiimin jäseneltä noin 75h sisältäen itse tapahtumat.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon edustajiston ja kampustiimien jäsenet.

Lisätietoja saat asiantuntija Janne Silajärveltä, [email protected].

Kampustiimitoiminnan kehittäminen

Lähde mukaan kehittämään kampustiimitoimintaa! Projektin tavoitteena on kehittää toimintaa Laurean kaikille kampuksille ja suunnitella, kuinka toiminnan kehittämiseen saatu Laurean projektirahoitus käytetään, sekä kehittää kampustiimitoimintaa ja uudistaa samalla kampustiimiprosessia. Mukaan projektiin ovat tervetulleita kaikkien kampustiimien jäsenet ja toivotaan osallistumista jokaisesta kampustiimistä. Tapaaminen noin neljä kertaa kevään aikana ja mahdollisesti pari kertaa syksyllä, työmäärä yhteensä noin 20 tuntia. Ensimmäinen tapaaminen 30.1.2020 klo 11-13 Tikkurilan kampuksella tilassa A306. Tapaamisiin on mahdollista saada etäyhteys.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon kampustiimien jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Annika Sieviseltä, [email protected].

Edustajiston kyselytunti

Projektin tarkoituksena on järjestää jäsenistölle avoin ja helposti lähestyttävä edustajiston kyselytunti, jossa esitellään edustajiston toimintaa ja opiskelijakunnan jäsenet saavat esittää kysymyksiä. Tilaisuus voi olla esimerkiksi webinaari. Projektitiimi päättää, kuinka monta kyselytuntia järjestetään vuoden aikana. Projekti alkaa helmikuussa ja päättyy marraskuun lopussa. Projektitiimi kokoontuu 1-3 suunnittelukokoukseen projektin alussa, sen jälkeen ennen kutakin kyselytuntia ja lopuksi purkutapaamiseen. Projektissa voit oppia viestintää ja tapahtuman järjestämistä sekä projektityötaitoja. Projektitiimin ensimmäinen tapaaminen on 12.2. aamupäivällä.

Projektiin voivat ilmoittautua kaikki Laureamkon edustajiston jäsenet.

Lisätietoja saat projektipäälliköltä Vertti Airaksinen, [email protected]

 

Ilmoittaudu projekteihin tästä!