Laureamkon, METKAn, O’Diakon, Helgan ja TUOn yhteisen   hankkeen hankekoordinaattoriksi on valittu Riku Simola. Simola on Laurea-ammattikorkeakoulusta valmistunut palveluliikennetoiminnan ammattilainen, jolla on kattavaa opiskelijakuntakentän osaamista.

“Tuntuu mahtavalta päästä kehittämään näin ajankohtaista hanketta opiskelijakunta- sekä korkeakoulukentällä. Pitkän opiskelija-aktiiviuran tehtyäni opintojeni aikana tuntuu vanhaan työympäristöön palaaminen uusissa kehittämistehtävissä mielenkiintoiselta sekä haastavalta samaan aikaan. Ensimmäisenä alumni vuotena työskentely tutussa organisaatiossa luo hyvät lähtökohdat tehdä toiminnasta ja yhteisöstä opiskelijoiden näköisiä.

Yhteiskunnan ja ihmisten kuten myös opiskelijoiden arki on kokenut suuria muutoksia viimeisen muutaman vuoden aikana. Tapamme suorittaa opintoja, viettää aikaa ja olla vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa on hakenut uutta muotoaan arjen digitalisoitumisen myötä. Myöskin haasteet ja epävarmuudet opintojen suorittamisesta ovat luoneet uudenlaisen kysynnän pedagogisille ratkaisuille. Monen aloittavan opiskelijan fuksivuosi on varmasti ollut erilainen kuin osasi odottaa.

Tahtotila on luoda opiskelijoille uusia ja monipuolisempia tapoja opinnoissa tukemiseen, verkostoitumiseen, vertaistuen saamiseen sekä olemaan osana opiskelijakulttuuria uudessa digitalisoituvassa toimintakulttuurissa. Opiskeluiden ollessa tärkeänä rajapintana sosiaalisiin kontakteihin varsinkin uusille opiskelijoille, halutaan luoda hyvät lähtökohdat kaikille olla osana opiskelijan elämää.” Riku Simola kertoo. 

“Rekrytointiprosessi on nyt saatu päätökseen ja näin ollen hankkeen pyörät saadaan pyörimään täydellä teholla. Rikulla on osaamista ja paljon ideoita hankkeeseen liittyen, joten on ilo aloittaa yhteinen työskentely tärkeän aiheen tiimoilta!”- Carita Törhönen, hallituksen puheenjohtaja iloitsee. 

Riku aloittaa tehtävässään Laureamkolla 15.3.2021

Lisätietoja: Sini Heino, Toiminnanjohtaja. [email protected] tai puh. 044 287 7161