Hei! Olen Renja ja toimin tänä vuonna Laureamkon hallituksen puheenjohtajana, mutta polkuni tänne alkoi tuutorina toimimisesta syksyllä 2021. Taisin alun perin hakea tuutoriksi siksi, että löytäisin uusia kavereita ja vahvistaisin ystävyyssuhteita muihin luokaltani lähteviin tuutoreihin korona-ajan etäopiskelun keskellä. Lisäksi omat tuutorini olivat näyttäneet nauttivan tuutoroinnista ja halusin päästä mukaan kokemaan samaa. Itse tykkäsin tuutoroinnista niin paljon, että halusin jatkaa sitä useita kertoja ja pienellä kampuksella se olikin mahdollista. Lopulta toimin tuutorina yhteensä kolmella lukukaudella ja jopa kahdeksalle aloittavalle ryhmälle ennen kuin siirryin hallitustehtäviin.

Neljännen vuoden opiskelijana voin sanoa, että opintojen aikaiset parhaat ja läheisimmät ystävät olen saanut tuutoroinnin kautta tai sen seurauksena muista aktiivihommista. Tämä pitää sisällään erityisesti oman kampukseni muut tuutorit, mutta myös muiden kampusten tuutoreita, tuutoroimiani fukseja sekä minua tuoreempia tuutoreita, joita olen itse päässyt kouluttamaan. Kouluun hakiessani jännitin, millaisia kavereita saan uudesta koulusta, mutta tuutoroinnin läpi olen päässyt tapaamaan heistä kaikkein tärkeimmät.

Tuutorointi on erinomainen ponnahduslauta, mihin ikinä haluaakaan elämässä ponnahtaa. Itse lähdin sen kautta muihin Laureamkon tehtäviin ja olenkin päässyt vuosien varrella toimimaan kaikissa muissa aktiivirooleissa. Jos nämä tehtävät eivät kiinnosta, näyttää tuutorointi myös hyvältä opintopisteinä tutkintotodistuksessa ja merkintänä CV:ssä! Opintojen aikainen aktiivisuus ja osallistuminen vapaaehtoistoimintaan kertoo positiivisia asioita myös vaikka tulevalle työnantajalle. Lisäksi tuutorina pääsee kerryttämään monia sellaisia taitoja, joista on hyötyä vielä myöhemminkin.

Tuutoroidessani aloittavia ryhmiä pääsin useita kertoja harjoittelemaan esiintymistä, heittäytymistä ja ryhmän ohjaamista. Ensimmäisenä kouluvuotenani muistan jännittäeeni kaikkia esitelmiä ja luokan edessä puhumista. Kuitenkin tuutoroinnin jälkeen olen oppinut jopa nauttimaan ison ryhmän edessä toimimisesta rennosti ja muita innostaen ja kannustaen. Nykyään huomaan hakeutuvani tehtäviin ja tilanteisiin, joita olisin aiemmin vältellyt jännitykseni vuoksi. 

Tuutorointi antaa todella paljon ja suosittelenkin hakemista jokaiselle, jota vähänkään kiinnostaa!

Seuraava tuutorihaku järjestetään huhtikuussa ja tarkemmat hakuohjeet pääset lukemaan täältä. Kaikki Laurean opiskelijat voivat hakea tuutoriksi, myös siis esim. polkuopiskelijat sekä verkko-opiskelijat.