Pääsetkö sinä vapaaehtoisena auttamaan?

Espoon sosiaali- ja terveystoimiala järjestää koronarokotusten antamisen alueellaan. Punainen Risti koordinoi Espoossa vapaaehtoisten antamaa tukea rokotuksiin liittyen. Itse rokottamisen hoitavat kaupungin terveydenhuollon ammattilaiset. Vapaaehtoiset ohjaavat rokotuksiin tulevia henkilöitä sekä antavat tarvittaessa henkistä tukea.

Punainen Risti etsii vapaaehtoisia, joilla on hyvät sosiaaliset taidot sekä hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky. Vapaaehtoisten tulee pystyä toimimaan ohjeiden mukaisesti itsenäisesti tai ryhmässä. Osa ohjaamisesta saattaa tapahtua ulkona. Tehtävät edellyttävät sellaista fyysistä kuntoa, että vapaaehtoiset jaksavat ongelmitta seistä noin neljä tuntia. Tehtävät vaativat kärsivällisyyttä, kykyä ja motivaatiota omaksua uusia tietoja ja taitoja. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä ja he saavat tehtävän edellyttämät suojavarusteet.

Viranomaisten ohjeiden mukaisesti et voi osallistua tähän auttamismuotoon mikäli:
– olet flunssainen tai muuten sairas
– olet täyttänyt 70 vuotta
– kuulut riskiryhmään
– sinut on määrätty kotiin karanteeniin tai eristyksiin

Tämä auttamismuoto ei sovi sinulle, jos
– sinulla on akuutti kriisi
– yleiskuntosi ei ole hyvä
– et voi sitoutua Punaisen Ristin arvoihin, periaatteisiin ja vaitioloon
Vapaaehtoisen tulee olla täysi-ikäinen.

Mukaan voit ilmoittautua tästä linkistä:
https://www.lyyti.fi/questions/a6f1367397 

Kyselyyn vastaamalla kerrot, että toiminta kiinnostaa sinua ja haluat siitä lisätietoa. Et siis vielä sitoudu mihinkään. Sinuun otetaan yhteyttä Punaisen Ristin Espoon osastojen puolesta. Vapaaehtoiset haastatellaan ja koulutetaan sekä SPR:n että Espoon kaupungin toimesta. Punainen Risti järjestää myös piirin avustuksella mahdollisuuksia osallistua henkisen tuen kurssille.

Kiitos kun olet mukana auttamassa!