Laureamko toivottaa juhlakansan tervetulleeksi 27. vuosijuhlilleen!

Vuosijuhlan pukukoodina toimii tumma puku / iltapuku. Mitä tämä tarkoittaa sitten käytännössä?

Tumma puku on tavallista arkipukua juhlavampi. Väriltään juhlapuvun on hyvä olla kuvioton sekä väriltään tumma, joko musta, tumman harmaa tai tumman sininen. Juhlapuvun paita ja taskuliina ovat valkoisia. Myös solmion tulisi olla väriltään ja kuvioltaan hillitty.

Iltapuvun tulisi olla juhlavaa materiaalia ja huomioida juhlan arvokkuus. Yksityiskohdat ja asusteet ovat vapaasti valittavissa pukukoodi huomioiden. Asukokonaisuutta voi täydentää esim. näyttävillä koruilla ja huiveilla.

Kuvituskuva, jossa on esimerkin omaisesti esitetty asukokonaisuus vuosijuhlille. Asukokonaisuuteen kuuluu juhlava kaulakoru, pienehkö kädessä pidettävä juhlalaukku, yksiolkaiminen juhlava punainen iltapuku. Lisäksi iltapuvun päällä on oikealta olalta vasemmalle olalle asetettu Laureamkon kuntanauha, jossa sininen raita on päällimmäisenä. Esimerkkinä myös valmiiksi tehty ohjeiden mukainen ruusuke. Kuvituskuva, jossa on esimerkin omaisesti esitetty asukokonaisuus vuosijuhlille. Asukokonaisuuteen kuuluu valkoinen kauluspaita, tummanpunainen solmio hillityin koristekuvioin, valkoinen taskuliina sekä musta puvuntakki ja -housut. Lisäksi kauluspaidan ja solmion päällä on oikealta olalta vasemmalle olalle asetettu Laureamkon kuntanauha, jossa sininen raita on päällimmäisenä.

Kuntanauha

Kuntanauhaa kannetaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle, turkoosi väri ylimpänä. Kuntanauhasta voidaan myös taitella kuvan mukainen ruusuke, jota pidetään vasemmassa miehustassa, turkoosin raidan paikka on ylhäällä ja sisäpuolella.

Kuntanauha ei saa koskettaa paljasta ihoa. Kuntanauhaa voivat käyttää kaikki opiskelijakunnan entiset ja nykyiset jäsenet sekä työntekijät.