Laureamko etsii laurealaista ehdokasta SAMOKin hallitukseen! Haluatko vaikuttaa paremman opiskelijaelämän puolesta? Kiinnostaako sinua mitä eduskunta ja hallitus päättävät koulutuksesta ja opiskelijoiden sosiaaliturvasta? Rohkenetko lobata poliitikkoa?

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallitus valitaan vuodelle 2025 liittokokouksessa 31.10. – 1.11.2024 Jyväskylässä. Laureamko haluaa laurealaisen äänen kuuluvan kattoliittomme hallituksessa ja siksi etsimme ehdokasta SAMOKiin.

SAMOKin hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtajaa (2018-2024 ollut 1 varapuheenjohtaja) sekä vähintään kaksi ja enintään seitsemän muuta jäsentä. Hallitukseen valitaan siis kaikkiaan 4-10 henkilöä. Hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2025 ja päättyy 31.12.2025. Tehtäviin perehdytetään jo joulukuun aikana.

SAMOKin hallituksen ensisijainen tehtävä on toteuttaa liiton toimintasuunnitelmaa ja strategiaa. Hallitustyöskentely pitää sisällään lobbaamista eli erilaisten sidosryhmien, kuten esimerkiksi kansanedustajien, heidän avustajiensa, puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen toimijoiden sekä virkamiesten tapaamista ja heihin vaikuttamista ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyväksi. Hallituslaisten oletetaan perehtyvän taustamateriaaleihin, seuraavan ajankohtaista keskustelua ja viestivän SAMOKin toiminnasta. Tukenaan heillä ovat SAMOKin työntekijät.

Ehdokkaan haku on auki 10.4.-12.5. ja Laureamko valitsee ehdokkaansa SAMOKin hallitukseen edustajiston kokouksessa 15.5. Opiskelijakunta perehdyttää valitun ehdokkaan ja tarjoaa tukea kampanjointiin.

Edellytämme valittavalta henkilöltä:

  • Opinto-oikeutta Laureassa hakuhetkellä
  • Sitoutumista kampanjointiin ennen SAMOKin liittokokousta
  • Kykyä työskennellä suomeksi

Toivomme valittavalta henkilöltä:

  • Sitoutumista Laureamkon arvoihin ja poliittiseen ohjelmaan
  • Kiinnostusta opiskelijoiden edunvalvontaan
  • Osaamista ja kokemusta vaikuttamisesta
  • Laureamkon jäsenyyttä
  • Tuntemusta opiskelijakunnan toiminnasta

Jos kiinnostuit ehdokkuudesta, toimita hakemuksesi edustajiston puheenjohtajistolle Minny Meriläiselle ja Tytti Rissaselle osoitteeseen [email protected] viimeistään 12.5. Laureamkon edustajisto valitsee ehdokkaan kokouksessaan 15.5. Hakijoille varataan aikaa esittäytyä edustajiston kokouksen yhteydessä. Varauduthan vastaamaan muutamaan edustajiston esittämään kysymykseen.