On tärkeää, että opiskelijoiden ääni tulee kuulluksi Laureassa. Siksi 1.-31.10. Laureamko etsii opiskelijaedustajia Laurean kehittämisryhmiin. Hae mukaan ja vaikuta omaan sekä kavereidesi arkeen!

Opiskelijaedustajia haetaan 34 ryhmään. Jokaisella tutkinnolla on kaksi omaa opiskelijaedustajaansa, jotka istuvat tutkinnon kehittämisryhmässä ja työelämän ohjausryhmässä. Näiden lisäksi edustajia haetaan koko Laurean tasolla vaikuttaviin toimielimiin. Kehittämisryhmissä voit vaikuttaa aina yksittäisten kurssien sisällöistä koko Laurean opetuksen suuntaan. Opiskelijaedustajat toimivat kehittämisryhmissä tasavertaisina jäseninä.

Opiskelijaedustajana toimimisesta saa opintopisteitä sekä arvostettua työelämäosaamista, kuten argumentaatio-, neuvottelu-, ja ryhmätyötaitoja. Laureamko tarjoaa koulutuksia kaikille opiskelijaedustajille 4-5 kertaa vuoden aikana. Uusien opiskelijaedustajien ensimmäinen koulutus järjestetään 22.11. klo 17.

Hakijoilta edellytetään sitoutumista viestintään opiskelijakunnan kanssa sekä osallistumaan opiskelijaedustajien koulutuksiin. Eduksi katsotaan, että hakija pystyy sitoutumaan ryhmän toimintaan koko kalenterivuodeksi. Opiskelijakunnan jäsenyys katsotaan myös eduksi. Joillakin ryhmillä on myös muita erityisiä kriteerejä. Toivomme hakijoilta aitoa kiinnostusta ryhmän aiheeseen ja motivaatiota tehtävään. Valittujen nimet, sähköpostiosoitteet ja kuvat tulevat esille Laureamkon verkkosivuille.

Haku alkaa 1.10. ja on käynnissä 31.10. klo 23:59 asti. Laureamkon hallitus valitsee opiskelijaedustajat kokouksessaan 1.11., lukuunottamatta lakisääteistä tutkintolautakunnan edustajaa, joka valitaan edustajiston kokouksessaan 8.11.. Työryhmät nimetään kalenterivuodeksi 2023 ja ne aloittavat toimintansa tammikuussa 2023.

Paikkaa haetaan lime forms -lomakkeella (linkki). Lähtökohtaisesti paikkoja voivat hakea kaikki Laurean opiskelijat, mutta huomaathan, että osassa paikoista on tarkemmat hakukriteerit. Näet kriteerit alta löytyvistä hakuilmoituksista. Tarkemmat kuvaukset ryhmien toiminnasta löytyy sivulta laureamko.fi/opiskelijaedustajaksi .

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, niin ole yhteydessä Laureamkon hallituksen jäsen Tomi Järviseen ([email protected]) tai edunvalvonnan asiantuntijaan Linda Lindgreeniin ([email protected]).