Kun aloitin työt Laureamkon edunvalvonnan asiantuntijana maanantaina 23. maaliskuuta hallituksen poikkeusolojen julistamisesta oli kulunut viikko. Ravintolat olivat vielä auki, ja Uudenmaan rajan yli liikuttiin tavalliseen tapaan. Tiedostin saapuessani uudelle työpaikalleni, että työvälineet saatuani aloittaisin etätyöt. En siis tulisi viettämään työpaikallani fyysisesti aikaa vielä hetkeen, ehkä useampaan kuukauteen. Tämä puolestaan loi lievän huolen sitoutumisesta työpaikkaan ja -kavereihin, työpaikka kun näyttäisi toistaiseksi olevan kotisohvani, ja työkaverit puolestaan Zoomissa puhuvia chat-ikoneja.

Huoleni osoittautui kuitenkin turhaksi. Vastaanotto Laureamkolla on ollut lämmin ja perehdykset ovat sujuneet ongelmitta. Lukuiset yhteiset etäkahvittelut ovat luoneet yhteisön tunnetta sosiaalisesta eristäytymisestä huolimatta. Olen kerennyt myös tutustua sidosryhmiin Laureassa ja muissa pääkaupunkiseudun opiskelijakunnissa. Tiivis yhteydenpito takaa organisaation toimivuuden ja edunvalvonnan tehokkuuden. Olen vakuuttunut viimeisen parin viikon aikana Laureamkossa tehdystä työstä ja sen vaikuttavuudesta juuri tämän toimivan viestinnän takia.

Kuka minä muuten olen? Minua kutsutaan yleensä Nickiksi. Olen Jyväskylästä kotoisin oleva kielitieteilijä ja (toivottavasti) pian humanististen tieteiden kandidaatti. Helsinkiin muutto on työn alla ja toteutuu piakkoin. Olen toiminut Jyväskylässä erinäisissä opiskelijajärjestöissä, kuten omassa ainejärjestössäni sekä ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa. Opiskelijaedustajuudesta minulla on kokemusta eri yliopisto- ja tiedekuntatason hallintoelimistä. Opiskelijoiden edunvalvonta on siis erittäin tuttua, ja minusta on mielenkiintoista päästä tutustumaan paremmin duaalimallin toiseen puoliskoon.

Poikkeusolot ja liikkumisrajoitukset puretaan toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin. Tulkaa toimistolle kahvittelemaan sitten kun olemme kaikki palanneet kampuksille. Poikkeusolojen pitkittyessä yhteydenpidon tärkeys kuitenkin korostuu. Olkaa yhteydessä minuun tai muihin Laureamkolaisiin opintojen epäkohtiin tai vaikkapa kehitysehdotuksiin liittyen. Pysykää terveinä ja toivottavasti nähdään pian!

Kirjoittanut: Nikolas Bursiewicz. Asiantuntija, edunvalvonta.