parempaa elämän

parasta aikaa

Laureamko on yhteisö, jonka avulla voit saada ystäviä, oppia uutta ja pääset kokemaan mitä huikeimpia asioita! Toiminnassa kehität itseäsi omien valintojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Laureamkon toimijana pääset nauttimaan opiskelijaelämästä parhaimmasta näkökulmasta. Toiminnassa kasvatat verkostoja ja kohtaan huikeita tyyppejä, sekä oppimaan hyödyllisiä työelämätaitoja! Kaiken lisäksi toiminnasta voi hakea opintopisteitä.

Tule mukaan toimintaamme

Tuutorina tai vaihtarituutorina pääset ottamaan kopin fukseista ja pitämään huolen siitä, että heille tulee mitä mahtavin alku opintoihin. Kampustoimijana voit järkätä menestyviä opiskelijatapahtumia, pääset vaikuttamaan valitsemiisi kohteisiin esim. kampuksesi hyvinvointipalveluihin tai kehitellä jotain uutta toimintaa. Edustajistossa pääset päättämään yhdistyksemme suurimmista linjoista, kun taas hallituksessa jalkautat ne toimintaan. Pop-up toiminnassa voit osallistua lyhyeksi ajaksi toimintaan oman mielenkiintosi mukaan. Pääset vaikuttamaan ja toimimaan opiskelijoiden äänenä opiskelijaedustajana. Tässä yhteisössä me tuemme toisiamme kasvussa kohti rohkeampaa huomista.

Mitä Laureamkossa voi tehdä?

Tuutorit - opasta uudet opiskelijat alkuun

Tuutorit toimivat uusien opiskelijoiden ja Laureaan saapuvien vaihto-opiskelijoiden vertaistukena, apuna ja koulun sekä kampuksen toimintatapojen esittelijöinä. He ovat ensimmäinen linkki uusille opiskelijoille opiskelijaelämän aloittamisessa! Jokaisella aloittavalla opiskelijaryhmällä on omat tuutorinsa, jotka auttavat kaikissa kouluun ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Tuutoreita koulutetaan kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tuutoritoiminta kestää kokonaisuudessaan yhden lukuvuoden.

Tuutorihaku

Kampustiimi - kehitä oman kampuksesi toimintaa

Kampustiimit toimivat Laureamkon paikallisina edustajina. Jokaisella kampuksella toimii oma itsenäinen kampustiimi, joka valvoo etujasi ja tekee tapahtumatoimintaa kampuksensa sekä alueensa opiskelijoille. He pitävät myös auki Laureamkon kampustoimistoja. Kampustiimi määrittää itse missä roolissa kukakin tiimin jäsen toimii. Voit löytää itsesi hankkimasta johtajakokemusta puheenjohtajana tai edistää opiskelijoiden hyvinvointia aktiivisilla tapahtumilla liikuntavastaavana.

Toimiston ollessa auki saattaa kahvipannu olla myös kuumana. Tule käymään toimistolla milloin vain ja kysymään lisää meidän toiminnasta! Tai jos sinua kiinnostaa tehdä jotakin tiettyä tai uutta osa-aluetta, ota yhteyttä kampustiimiin!

Kaikkien kampustiimien sähköposti ovat muotoa [email protected] (esim. [email protected])

“Hyvä tekemisen meininki kampustoiminnassa! Paljon hyviä muistoja lapsille kerrottavaks!”

– Tony Grönholm, Leppävaaran kampustiimin jäsen 2015-2017

Opiskelijaedustaja - opiskelijan ääni edustuspaikoilla

Laureamko koordinoi Laurean ja kumppaniyhdistyksien opiskelijaedustajapaikkoja. Opiskelijaedustajat ovat työryhmissä olevia täysivaltaisia jäseniä, ja heidän tarkoituksenaan on tuoda opiskelijan ääni kuuluviin ryhmissä sekä vaikuttaa päätöksentekoon. Opiskelijaedustajapaikkoja on monenlaisia mm. Laurean hallituksessa, tutkintolautakunnassa tai opiskeluhyvinvointiryhmissä. Avoimista opiskelijaedustajapaikoista tiedotetaan niiden tultua hakuun nettisivuillamme.

Edustajisto - päättää Laureamkon suuret linjavedot

Edustajisto on Laureamkon jäsenistä vaaleilla valittu ryhmä, jossa yksikin edustajiston jäsen voi vaikuttaa siihen mihin suuntaan opiskelijakunta tähtää. Edustajiston jäsenet eli tuttavallisemmin edaattorit päättävät seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, jäsenmaksun suuruudesta, tekemisen kohteista sekä voivat tuoda omia esityksiään kokouksiin, joita he haluavat opiskelijakunnan toteuttavan. Edaattorit voivat muuttaa mitä vain ohjeita ja sääntöjä, joita opiskelijakunnan tulee noudattaa. He valvovat myös hallituksen jäsenten tuloksia, ja hallitus raportoi edaattoreille säännöllisesti toiminnastaan.

Edustajisto koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta sekä edaattoreista. Jokainen opiskelijakunnan jäsen voi hakea sekä yksin tai vaaliliiton kautta edaattoriksi. Tarkemmat tiedot edustajistovaaleista vaalit -sivulta.

“Pääsee vaikuttamaan opiskelijakunnan toiminnan ohjaamiseen ja yhteiseen päätöksentekoon. Samalla saa itse kokemusta strategisesta johtamistyöstä.”

– Petri Holopainen, edustajiston 2. Varapuheenjohtaja 2016

Hallitus - tee koko opiskelijakunnan kattavaa toimintaa

Seuraavalle vuodelle valittu edustajisto valitsee syksyisin uuden hallituksen, joka lähtee toteuttamaan toimintasuunnitelmaa. Hallituksessa pääsee tekemään koko opiskelijakunnan kattavaa toimintaa, kuten esim. koordinoimaan tuutoritoimintaa, kehittämään markkinointia ja viestintää, puolustamaan opiskelijoiden oikeuksia Laurean ja valtakunnan laajuisesti sekä suunnittelemaan erityyppisiä tapahtumia. Hallitustyö vie yleisesti eniten aikaa, mutta palkitsee sitäkin enemmän opettaen tärkeitä työelämätaitoja kuten projektijohtamista, organisointia, ajankäyttöä, vaikuttamistoimintaa sekä tiimissä toimimista.

Hallitukselle valitaan aina puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Lisäksi hallitus jakaantuu palvelu- ja edunvalvontatiimeihin, jotka tekevät heille määritettyjä prosesseja ja projekteja, kuten vaikka kuntavaikuttaminen tai vuosijuhlien järjestäminen.

“Ehkä kivointa oli kaikki ihmiset ja se, et pääsi kehittämään omia johtamis- ja ohjaustaitoja.”
– Minttu Eerola, hallituksen jäsen 2014

Aktiivitiimi - tule mukaan ja tarjoa apukättä

Aktiivitiimiläiset voivat lähteä mukaan itse haluamiinsa projekteihin, olla mukana järjestämässä tapahtumia ja tarjota apukäsiä monipuolisesti erilaisiin tehtäviin. Kysy lisää jos kiinnostuit!

Mitä Laureamkossa voi oppia?

Tapahtumat

Laureamko on mukana kehittämässä ja ylläpitämässä opiskelijakulttuuria. Tapahtumia voit järjestää organisaatiomme eri tehtävissä. Esimerkiksi kampustiimiläisenä voit suunnitella ja toteuttaa itse omia tapahtumia ja kehittää kampustiimin nykyisiä tapahtumia vieläkin paremmiksi. Hallituksen palvelutiimissä pääset järjestämään kaikkien opiskelijoiden yhteisiä, isoja tapahtumia kuten fuksiaisia.

“Fuksiaisia järjestäessä minusta parasta on ollut ihmisten kanssa toimiminen ja oman visioni toteuttaminen. Ylipäätän se, että pääse olemaan toiminnan ja ihmisten välinen sitova liima.”
– Riku Simola, hallituksen jäsen 2018

Vaikuttaminen ja edunvalvonta

Opiskelijoilla on oikeuksia, jotka tulevan niin Suomen laista kuin ammattikorkeakoulun sisäisistä sopimuksistakin. Näiden oikeuksien valvominen ja parantaminen on opiskelijakunnan merkittävimpiä tehtäviä. Hallituksen edunvalvontatiimissä pääset kehittämään korkeakouluamme, vaikuttamaan sidosryhmiimme ja heidän kanssaan tehtäviin yhteistyön muotoihin sekä viemään opiskelijoiden asioita eteenpäin kattojärjestössämme SAMOKissa ja sen kautta koko Suomen tasolla. Edunvalvontaa on esimerkiksi palautteen hoitaminen, ja tuutorina pääset tuomaa fuksien palautetta eteenpäin. Edunvalvonnassa pääset siis olemaan ensimmäisenä auttamassa, jos opiskelijoiden oikeudet tulevat uhatuksi.

“Laureamkon edunvalvontatyössä pääset vaikuttamaan konkreettisesti juuri niihin aiheisiin ja teemoihin, mitkä itseäsi kiinnostavat, oli kyseessä sitten korkeakouluyhteisö tai kotikaupunkisi. Mitään kysymystä ei lähtökohtaisesti kannata ajatella mahdottomaksi muuttaa, sillä oikealla asennoitumisella kaikki on mahdollista.”
– Juho Kärkkäinen, hallituksen puheenjohtaja 2016

Järjestön kehittäminen

Korkeakoulumaailma ja opiskelijat muuttuvat jatkuvasti ja opiskelijakunta reagoi näihin muutoksiin. Järjestön kehittäminen on prosessien läpikäymistä, tehostamista sekä uusien toimintatapojen löytämistä. Kehittämistyötä voi tehdä milloin vain ja kuka tahansa. Eniten saat itsellesi hyötyä olemalla aktiivisesti mukana missä tahansa toimielimessä ja kehittämällä sitä eteenpäin. Suurimmat kehittämismahdollisuudet löydät hallituksesta tai edustajistosta, jotka esimerkiksi suunnittelevat ja päättävät seuraavan vuoden talouden ja toiminnan suuntaviivat.

“Toiminnan kehittämisellä olemme tuoneet Laureamkoa lähemmäs opiskelijoita ja tehneet Laureamkosta helposti lähestyttävän. Laureamko on kehittänyt myös vaikuttavuuttaan, mikä lisää keinoja tuoda esiin opiskelijoiden näkökulmaa ja tulla kuulluksi opiskelijoihin liittyvissä asioissa.”
– Sarah Takolander, Hallituksen varapuheenjohtaja 2017

Markkinointi ja viestintä

Oletko halunnut suunnitella ja toteuttaa julisteita, bannereita tai muita graafiikoita? Onko sinulla intoa päästä toteuttamaan markkinointikampanjoita tai viestintäsuunnitelmia? Oletko tuleva someguru? Jos nämä asiat kiinnostavat, niin kampustiimit sekä hallitus pohtivat ja tekevät juuri näitä asioita! Markkinointia ja viestintää tehdään ympäri vuoden ja se on mahtava tilaisuus kehittää omia taitojaan tulevaksi ammattilaiseksi.

“Opiskelijakunnassa kartutetut markkinointi- ja viestintätaidot ovat auttaneet minua nykyisessä työssäni. On ollut mahdollisuus kokeilla ja epäonnistua. Se jos mikä vahvistaa osaamista ja tuo kokemusta siitä mikä toimii ja mikä ei.”
– Anni Suvisuo, hallituksen puheenjohtaja 2015

Ja paljon muuta
Edellisten esimerkkien lisäksi voit tehdä ja oppia Laureamkossa myös paljon muita asioita. Vain oma mielikuvituksesi on rajana! Haluaisitko esimerkiksi tehdä Laureamkolle harjoittelun tai opinnäytteen? Ota yhteyttä toiminnanjohtajaan.

Opintopisteiden hakeminen

Kaikesta opiskelija-aktiivitoiminnasta voi hakea opintopisteitä! Opintopisteitä varten on Laurealla käytössä kolme moduulia, joista kaksi on opiskelija-aktiiveille ja yksi tuutoritoimintaan osallistuville. Moduulien kautta on mahdollista saada 5 – 35 opintopistettä omien oppimistavoitteiden täyttyessä. Pisteet haetaan ja osaamistavoitteet näytetään tekemällä oman näköinen portfolio aktiivitoiminnasta tai tuutoroinnista. Portfolio toimitetaan näyttöryhmälle opintopistepyynnön kera, jonka jälkeen näyttöryhmä arvioi portfolion kautta ovatko oppimistavoitteet täyttyneet, sekä antavat lopullisen opintopistemäärän. Lisätietoja opintopisteiden hakemisesta.

Ilmoittaudu mukaan!

Oletko kiinnostunut osallistumaan opiskelijakuntatoimintaan, mutta et tiedä kehen ottaa yhteyttä? Onko sinulla jokin idea / tapahtuma / tempaus jonka haluaisit toteuttaa? Laita meille sähköpostia (laureamko[at]laureamko.fi), niin ohjaamme sinut joko oikeaan paikkaan tai meiltä asiasta vastaava henkilö ottaa sinuun yhteyttä!