Hae opiskelijaedustajaksi osoitteessa laureamko.fi/opiskelijaedustajaksi!

 

 

Kun hain opiskelijaedustajaksi, en oikeastaan tiennyt, mitä taitoja siinä pestissä tarvitaan. Ajattelin, että varmasti hyvät korvat ovat tarpeelliset. Mitä tahansa tekeekin, ja minne tahansa meneekin, ensimmäisenä pitää kuitenkin osata kuunnella. Kuuntelemalla ja seuraamalla kokouksen etenemistä pääseekin jo pitkälle.

Liiketalouden ryhmissä tosin ei pysty pitkään vain kuuntelemaan ja seuraamaan, kun ryhmiä vetävä Ilkka laittaa opiskelijaedustajan kertomaan kuulumiset heti muodollisen osuuden perään. Tämä on ollut todella hyvä käytäntö, sillä kaikki jaksavat vielä kuunnella ja erityisesti sen takia, että ensimmäisenä on aina aikaa enemmän, kuin listan viimeisenä. Opiskelijaedustaja ei ole vain seinäkukkanen, vaan yhtä merkittävä jäsen kokouksessa, kuin kuka tahansa muukin mukana oleva.

Kokouksissa olen oppinut Laurean kokouskäytäntöjä, joista on ollut hyötyä jo opintojen aikana, kun olen mukana myös LATO ry:n hallituksessa sekä Tikkurilan kampustoimistossa. Kokouksia siis piisaa, ja varmasti näitä on myös tulevaisuudessa tiedossa. Olen myös oppinut paljon liiketalouden opetussuunnitelmasta ja siitä, kuinka opetussuunnitelmamuutokset etenevät. Hidas prosessi, mutta toisaalta myös yllättävän nopea. Puolentoista vuoden pestin aikana olen nähnyt sen, kuinka prosessi on hyvässä vauhdissa ja kuinka se lähestyy maalia. On ollut hienoa huomata, että myös alumneja, jo työelämässä olevia entisiä Laurean opiskelijoita on pyydetty mukaan kehittämään OPSia ja kertomaan omat näkemykset siitä, mikä taito on olennainen työelämässä. OPSin kehittämisen ydintiimillä on ollut hyvä visio, ja kehittämisessä on otettu vastaan myös kritiikki ja pyritty vastaamaan mm. megatrendien tuomaan muutokseen niin, ettei OPS olisi vanha jo lanseerausvaiheessa, vaan pysyisi tuoreena ja ajankohtaisena vielä pitkään.

Liiketalouden työelämäpaneelissa olen oppinut myös verkostoitumaan rohkeammin. Uskallan laittaa LinkedIn-kutsuja tapaamisten jälkeen (viestin kera, tietysti) ja olenkin saanut hyviä ideoita työpaikkoja ja työharjoittelupaikkoja silmällä pitäen.

 

Kirjoittanut: Johanna Koski, Opiskelijaedustaja, liiketalouden kehittämisryhmä ja liiketalouden tutkinnon työelämän ohjausryhmä