Häirintä-
yhdyshenkilöt

Häirintä on aina vakava asia

Oletko kokenut tai nähnyt häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua opiskelijakunnan tai korkeakoulun toiminnassa? Häirintä on aina vakava asia ja henkilön subjektiivinen kokemus.

Laureamkon häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat apua, tukea ja neuvoja opiskelijoille, jotka ovat kokeneet häirintää tai haluavat puhua itseensä tai muihin kohdistuneesta asiattomasta käytöksestä. Ota rohkeasti yhteyttä, käsittelemme yhteydenottosi luottamuksella.

Laureamko noudattaa toiminnassaan turvallisemman tilan periaatteita sekä Laureamkon yhdenvertaisuussuunnitelmaa.

Laureamkon tahahtumissa on aina häirintäyhdyshenkilöt. Tapahtumien aikana voit olla yhteydessä tapahtuman omiin häirintäyhdyshenkilöihin. Tapahtumien ulkopuolella voit olla yhteydessä Laureamkon omiin häirintäyhdyshenkilöihin Lindaan ja Ramiin.  Tapahtumien häirintäyhdyshenkilönä voi toimia koulutettu hallituksen jäsen, kampustoimija tai tuutori.

Huomioithan, että tapahtumien häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot ilmoitetaan aina tapahtuman viestinnässä. 

 

 

Näin otat yhteyttä

Sähköpostilla
[email protected]

Lomakkeella
Lomake suomeksi
Lomake englanniksi

Puhelimitse toimistoaikoina
Linda – 044 287 7152
Rami – 044 287 7161

Tapahtumassa
 ks. tapahtuman kuvauksen yhteydessä olevat ohjeistukset

 

 

Mitä häirintä on?

Häirinnäksi luokitellaan kaikki epäasiallinen kohtelu; nimittelystä ja porukasta ulos sulkemisesta, aina syrjintään ja seksuaaliseen häirintään asti. Häirintä on aina yksilöllinen kokemus. Häirintä on epätoivottua käytöstä: esimerkiksi koskettelua, kommentointia, vihjailua, vitsailua tai muuten asiatonta käyttäytymistä häirittyä kohtaan. Mikäli olet epävarma oliko kokemassasi tai havaitsemassasi tilanteessa häirintää, ole yhteydessä, niin voimme miettiä tilannetta yhdessä.

Häirintä ei koskaan ole häirintää kokeneen vika. Pitkään jatkunut häirintä voi johtaa masennukseen, sosiaaliseen eristämiseen ja opiskelujen vaikeutumiseen. Häirintä on yksi syrjinnän muodoista sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien vastaista toimintaa. Mikäli häirintää tapahtuu korkeakouluympäristössä, on korkeakoulu velvollinen puuttumaan asiaan.

Omaa käytöstä on monesti vaikea tutkia toisen silmin, jolloin ihminen ei välttämättä edes tiedosta käyttäytyvänsä häiritsevästi. Monesti huomautus epäasiallisesta käytöksestä riittää tilanteen korjaamiseksi, mutta toisinaan pelkkä puhe ei riitä.

 

Mitä häirintäyhdyshenkilö tekee?

Häirintäyhdyshenkilö on tehtäväänsä koulutettu henkilö, johon häirintää kokenut voi ottaa yhteyttä. Häirintäyhdyshenkilöiden tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa. Häirintäyhdyshenkilö ei ole tuomari, vaan voi auttaa tilanteissa eteenpäin, eikä ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa. Yhdyshenkilö on puolueeton ja pohtii yhdessä yhteyttä ottaneen kanssa, mitä on tapahtunut, ja kuinka tilannetta voidaan käsitellä. Yhdyshenkilö tietää, mistä paras apu löytyy kiireellisissäkin tapauksissa ja osaa tarvittaessa ohjata opiskelijan avun piiriin.

Yhteyttä kannattaa ottaa, vaikkei kokisikaan tarvetta muuhun kuin asiasta keskustelemiseen. Häirintäyhdyshenkilö tukee yhteydenottajaa niin kauan kuin tilanne vaatii ja auttaa tarvittaessa Laurean opiskelijahyvinvointipalvelujen tai muiden hyvinvointipalvelujen pariin.

Kaikki keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina täysin luottamuksellisia.

Laureamkon häirintäyhdyshenkilöt

Linda Lindgren

Linda Lindgren

Asiantuntija, Edunvalvonta ja vaikuttaminen

[email protected]

+358 44 287 7152

Rami Hollmerus

Rami Hollmerus

Toiminnanjohtaja, hallinto ja talous

[email protected]

+358 44 287 7161