Mistä edustajistovaaleissa on kyse?

Edustajistovaaleissa valitaan Laureamkon ylimmät päättäjät seuraavalle vuodelle. Edustajistoon valitaan 15 jäsentä ja 15 varajäsentä, jotka edustavat opiskelijoiden ääntä. Edustajiston jäsenet eli edaattorit päättävät kokouksissaan mm. Laureamkon budjetista, toimintasuunnitelmasta ja poliittisista linjoista. Edaattorit voivat vaikuttaa Laureamkon toimintaan.

Vuoden 2019 edustajisto valitaan vaaleilla 31.10.-7.11.2018. Äänestys on sähköinen ja äänioikeutettuja ovat kaikki Laureamkon jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

Käytä ääntäsi!

Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi toimintaan? Kiinnostaako kuka päättää miten jäsenmaksusi käytetään? Laureamkon jäsenenä sinulla on äänioikeus edustajiston vaaleissa. Äänestämällä näkemystesi kanssa samaa mieltä olevaa ehdokasta, varmistat, että opiskelijakuntasi toiminta on sellaista kuin haluat.

Edustajistovaaleissa 31.10-7.11. pääsee äänestämään yli 3000 äänioikeutettua opiskelijakunnan jäsentä. Jäsenyyden merkkinä sinulla on voimassa oleva lukuvuositarra opiskelijakortissasi tai toimiva Frank App -puhelimessa.

Edustajistovaalien äänestys on sähköinen. Äänestyslinkit saapuvat äänioikeutettujen jäsenten @student.laurea.fi -sänköposteihin äänestyksen alkaessa 31.10.

Ehdokkaisiin pääset tutustumaan esim. vaaligalleriassamme.

Lähde ehdolle!

Kiinnostaisiko päättää mihin Laureamko budjetoi rahaa? Haluatko vaikuttaa opiskelijakuntasi lobbaamiin tavoitteisiin? Lähde ehdolle edustajistoon ja ota valta käsiisi.

Edustajistossa toimiminen on tehokas tapa vaikuttaa, mutta myös oppia. Edaattorina toimiessa tutuksi tulee opiskelijakunnan rahankäyttö, toiminnan suunnittelun ja arvioinnin tavat ja strateginen johtaminen. Lisäksi edaattorina pääsee perehtymään monipuolisesti erilaisiin aiheisiin oman kiinnostuksen mukaan. Esimerkkinä erilaisista aiheista ovat koulutuksen kehittäminen, jäsenyyden markkinointi, opiskelijakunnan palveluiden kehittäminen, opiskelijan toimeentulo tai vaikkapa korkeakoululiikunta. Oppimastaan saa myös opintopisteitä.

Edustajistovaalien ehdokkaaksi tulee ilmoittautua viimeistään 28.9.2018 klo 12.00. Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliittoja. Vaaliliiton äänet hyödyttävät kaikkia liittoon kuuluvia.

Tietoa ehdokkaille

Päätitkö jo lähteä ehdolle? Mahtavaa! Seuraavassa on vinkkejä ehdokkuuteen, kampanjointiin ja tärkeitä päivämääriä, jotka kannattaa pistää kalenteriin.

Kampanjointi

Edustajistovaaliehdokkaana voit kampanjoida monella tavalla. Yksi houkuttelee kaikki kaverinsa äänestämään, toinen pitää ääntä somessa ja kolmas jakaa esitettään ruokatunnilla. Tärkeintä on, että kampanjoinnissa noudatetaan hyviä tapoja ja tsempataan myös muita ehdolla olevia.

Laureamko tuottaa virallista markkinointimateriaalia, jossa esitellään kaikki ehdokkaat. Ehdokkaiden tulee noudattaa keskusvaalilautakunnan tekemää ohjeistusta kampanjoinnista.

Laureamko järjestää kiertueen jokaisella kampuksella, johon vaaliliittojen on mahdollista lähteä kampanjoimaan yhdessä muiden liittojen kanssa vaaleja ja äänestämistä. Tällä kiertueella on myös mukana muut Laureamkon toimijat. Tutustu kiertueeseen tarkemmin täältä. Nappaa päivät alta ylös ja tulkaa koko vaaliliiton voimin kiertämään kampuksia!

Laita kalenteriin

3.9.2018 Vaalikuulutus julkaistaan

28.9.2018 Ehdokasasettelu päättyy

8.10. klo 12.00-15.00 Aktiivi-kiertue: Leppävaara

10.10. klo 9.00-12.00 Aktiivi-kiertue: Tikkurila

24.10. klo 11.00-14.00 Aktiivi-kiertue: Otaniemi

25.10. klo 10.00-12.00 Aktiivi-kiertue: Porvoo

26.10. klo 11.00-14.00 Aktiivi-kiertue: Hyvinkää

29.10. klo 10.00-13.00 Aktiivi-kiertue: Lohja

31.10.-7.11.2018 Vaalit

7.11.2018 Vaalivalvojaiset

13.11.2018 Vuoden 2017 edustajiston syyskokous. Uudet ovat tervetulleita seuraamaan!

11.12.-12.12.2018 Ship Off. Koulutusristeily kaikille Laureamkon aktiiveille.

Edaattoriksi ja enemmän

Edustajiston jäsenenä voit lähteä myös ehdolle seuraaviin tehtäviin:

  • edustajiston puheenjohtaja
  • edustajiston varapuheenjohtaja

Edustajiston puheenjohtaja kutsuu edustajiston koolle ja johtaa kokoukset. Hänen apunaan on Laureamkon toiminnanjohtaja, joka toimii edustajiston sihteerinä. Edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat myös kutsutaan hallituksen kokouksiin.

Edellisten vaalien tulokset

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Keskusvaalilautakunta
Ratatie 22
01300 Vantaa

vaalit@laureamko.fi

Edustajisto pähkinänkuoressa

Opiskelijakunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka opiskelijat valitsevat vaaleilla vuodeksi kerrallaan. Edustajisto päättää toiminnan suurista linjoista, nimittää hallituksen ja lakisääteiset opiskelijaedustajat, ohjaa ja valvoo hallituksen toimintaa sekä johtaa strategisen tason työskentelyä. Edustajistoon kuuluu 15 jäsentä sekä varajäseniä. Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, eli kuka tahansa opiskelijakortin omaava voi tulla seuraamaan päätöksentekoa.